ΜΗΧΑΝΙΚΑ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
Το check engine που άναψε, λογικά θα είναι επειδή ο εγκέφαλος διέγνωσε το ρετάρισμα. Το πιο πιθανό είναι να το ''έπιασε'' από τον αισθητήρα λ. Τώρα γιατί ρετάρισε, αυτό είναι άλλη ιστορία και θέλει ψάξιμο. Ανάλογη εμπειρία σε S δεν είχα. Σε άλλο αυτοκίνητο που είχα όμως ανάλογο περιστατικό προκλήθηκε από το μπουζί κάποιου κυλίνδρου. Αν στο ξανακάνει καλό θα ήταν να τους κάνεις ένα έλεγχο. Αλλιώς αν το πρόβλημα σταματήσει εκεί δεν αποκλείεται ο αισθητήρας λ να ''διάβασε'' λάθος (κρύο, γρήγορη εκκίνηση κτλ) και να άναψε το λαμπάκι του check engine. Όπως και να έχει αν δεν ξέρεις εσύ μπορείς να επισκευτείς κάποιο συνεργίο να δουν τι ''είδε'' ο λ και να στο σβήσουν κιόλας. Αν δεν κάνω λάθος το check engine έχει ''κρατήσει'' τη βλάβη στη μνήμη οπότε το συνεργίο θα σου πει πριν το σβήσει. Ελπίζω να βοήθησα.
xristo mhn anushxeis to klasiko problhmata pou exei to s sta krua ...
kai sou to eixa pei atimo paidi ..
kollhse kapoio mpekaki sou giauto kai retarise ..
8a htan kalutero omos na to eixes sbhsh..
kai an den esbhses to check perna apo to dias service na to dei kai o george ...
kai sou to eixa pei atimo paidi ..
kollhse kapoio mpekaki sou giauto kai retarise ..
8a htan kalutero omos na to eixes sbhsh..
kai an den esbhses to check perna apo to dias service na to dei kai o george ...
Το ιδιο προβλημα αντιμετωπισα και εγω πριν απο λιγες ημερες. Δουλευε μαλλον με τρεις κυλινδρους και μου αναψε check-engine. Αφου κτυπησα λιγο τα μπεκ και εβγαλα τον πολο της μπαταριας ολα ΟΚ. Η ερωτηση μου ομως ειναι η εξης: Να το παω για καθαρισμο μπεκ η οχι? Καποιο μελος απ'οτι θυμαμαι ειχε πει οτι μετα απο καθαρισμο τα μπεκ χαλασαν με αποτελεσμα 700 ευρω για καινουρια. Ισχυει?
εγω το εγραψα...δεν ειμαι ο ιδανικος που μπορω νασου πω τον τροπο που πρεπει να
καθαριστουν ,παντως μετα τον καθαρισμο των μπεκ κ για την ακριβεια μετα απο 300χμ τα 3 μπεκ βγηκαν off..to εχει παθει κ ο mandim..tο πηρα στο λαιμο μου το παιδι γιατι του ειπα πηγαινε καθαρισε τα μπεκ προληπτικα..κ τα 4 off ..
καθαριστουν ,παντως μετα τον καθαρισμο των μπεκ κ για την ακριβεια μετα απο 300χμ τα 3 μπεκ βγηκαν off..to εχει παθει κ ο mandim..tο πηρα στο λαιμο μου το παιδι γιατι του ειπα πηγαινε καθαρισε τα μπεκ προληπτικα..κ τα 4 off ..
Originally Posted by S2johnyK,Jan 20 2008, 01:45 PM
Το check engine που άναψε, λογικά θα είναι επειδή ο εγκέφαλος διέγνωσε το ρετάρισμα. Το πιο πιθανό είναι να το ''έπιασε'' από τον αισθητήρα λ. Τώρα γιατί ρετάρισε, αυτό είναι άλλη ιστορία και θέλει ψάξιμο. Ανάλογη εμπειρία σε S δεν είχα. Σε άλλο αυτοκίνητο που είχα όμως ανάλογο περιστατικό προκλήθηκε από το μπουζί κάποιου κυλίνδρου. Αν στο ξανακάνει καλό θα ήταν να τους κάνεις ένα έλεγχο. Αλλιώς αν το πρόβλημα σταματήσει εκεί δεν αποκλείεται ο αισθητήρας λ να ''διάβασε'' λάθος (κρύο, γρήγορη εκκίνηση κτλ) και να άναψε το λαμπάκι του check engine. Όπως και να έχει αν δεν ξέρεις εσύ μπορείς να επισκευτείς κάποιο συνεργίο να δουν τι ''είδε'' ο λ και να στο σβήσουν κιόλας. Αν δεν κάνω λάθος το check engine έχει ''κρατήσει'' τη βλάβη στη μνήμη οπότε το συνεργίο θα σου πει πριν το σβήσει. Ελπίζω να βοήθησα.
Διάβασε απο 'κει και κάτω.
Τα καθάρισα τα μπέκ αφού διορθώθηκε το πρόβλημα, όλα ΟΚ.
Δε μου το ξαναέκανε.
Thanks Μηνα και γενικα ολους σας γιατι με καθησηχασατε.....Αλλα τι εγινε στη συνεχεια....Μετα τη βολτα που εκανα το βραδυ το λαμπακι οπως προανεφερα ηταν αναμενο.Λεω σημερα μιας και δεν ειχα πολυ δουλεια θα το παρω να το παω στον Δια να δουν τι προβλημα εβγαλε ο εγκεφαλος να μου σβησουν και το λαμπακι....Ελα που σταματαω σε μια τραπεζα κοντα στο σπιτι μου,το σβηνω,κανω τη δουλεια μου,παω να το βαλω μπρος ολα μια χαρα και βλεπω μετα το check που κανει το κοντερ,το λαμπακι να σου και σβηνει μονο του.Παιδες ουτε πολο μπαταριας εβγαλα για να κανει reset ο εγκεφαλος ουτε 20 φορες το εβαλα μπρος (καποιος μου ειπε οτι μετα τις 20 φορες που θα παρει σβηνει δεν ξερω αν αληθευει).τπτ.Εσβησε μονο του.Και τελικα επειδη ημουν κοντα στο σπιτι δεν το πηγα.Τι λετε πρεπει να το παω να το δουν?Μια φορα εκανα αλλαγη στα μπουζι και αυτο πριν κανενα μηνα στο συνεργειο του Δια μου αλλαξε και φιλτρο βενζινης και μου εκαναν ρυθμιση βαλβιδων.Τωρα εχω 60.000 χλμ και κατι ψιλα,Λετε να φταινε τα μπουζι?Η αληθεια ειναι οτι ουτε που ασχοληθηκα για το τι μπουζι μου εβαλαν εκει.Εχω ακουσει καλες γνωμες για το συνεργειο και απο τον μηνα και απο τον tomidi και νομιζω οτι αξιζουν εμπιστοσυνη.
Guyz, θέλώ λίγη βοήυθεια...
Τις τελευταίες μέρες το S μου, κάνει κατι διακοπές. Ακόμα και στο ρελαντί τρώει φλασιές που και που. Τα κοψίματα αυτά γίνονται μέχρι τις 2- 2.500 σαλ, ενώ απο εκεί και πάνω δεν κάνει ποτέ κομπιασματα. Εχθές καθαρισα την πεταλούδα αλλά και πάλι τα ίδια. Άπο βενζίνες βάζω πάντα 100αρα και απο τότε που εμφανίστηκαν αυτα τα κομπιάσματα έχω αλλάξει και πρατήρια αλλά τίποτα. Λεω να αλλάξω και φίτρο βενζίνης μήπως και...
Επίσης
ο ενοχλητικός θόρυβος που κάνει το S μου (αλλά και ενόςφίλου μου) με όλες τις σχέσεις στο σαζμαν όταν αφήνεις γκάζι απο τις 4.000 μέχρι τις 2.5-3.000 σαλ είναι βάσεις στην εξάτμιση ή τιποτα ρουλμαν απο το σαζμαν-άξονα?
Τις τελευταίες μέρες το S μου, κάνει κατι διακοπές. Ακόμα και στο ρελαντί τρώει φλασιές που και που. Τα κοψίματα αυτά γίνονται μέχρι τις 2- 2.500 σαλ, ενώ απο εκεί και πάνω δεν κάνει ποτέ κομπιασματα. Εχθές καθαρισα την πεταλούδα αλλά και πάλι τα ίδια. Άπο βενζίνες βάζω πάντα 100αρα και απο τότε που εμφανίστηκαν αυτα τα κομπιάσματα έχω αλλάξει και πρατήρια αλλά τίποτα. Λεω να αλλάξω και φίτρο βενζίνης μήπως και...
Επίσης
ο ενοχλητικός θόρυβος που κάνει το S μου (αλλά και ενόςφίλου μου) με όλες τις σχέσεις στο σαζμαν όταν αφήνεις γκάζι απο τις 4.000 μέχρι τις 2.5-3.000 σαλ είναι βάσεις στην εξάτμιση ή τιποτα ρουλμαν απο το σαζμαν-άξονα?
φίλε κ μένα το ίδιο μου κάνει...
νόμιζα ότι ήταν οι βάσεις αλλά στο σαρακάκη που τις είδαν είπαν οτι είναι οκ.
ούτε ο άξονας είναι μου είπαν, αλλά στο εσωτερικό απο τα καζανάκια της εξάτμισης τα φλάπς έχουν σπάσει κ συντονίζονται μάλλον... αυτο μου είπε και ο Λου που τον ρώτησα αργότερα.
σπάει νεύρα πάντως!!!
νόμιζα ότι ήταν οι βάσεις αλλά στο σαρακάκη που τις είδαν είπαν οτι είναι οκ.
ούτε ο άξονας είναι μου είπαν, αλλά στο εσωτερικό απο τα καζανάκια της εξάτμισης τα φλάπς έχουν σπάσει κ συντονίζονται μάλλον... αυτο μου είπε και ο Λου που τον ρώτησα αργότερα.
σπάει νεύρα πάντως!!!