First F24C build in Greece
Παιδιά δεν προσβάλλομαι από το αν ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ έχει ταβάνι τα 300whp. Μόνο η φυσική προσβάλλεται από κάτι τέτοιο. Εγώ δεν ανάγκασα κανένα Πέτρο και κανένα Βαγγέλη (F24c) να δώσουν 10κ-15κ για να φτιάξουν ένα μοτέρ ατμοσφαιρικό. Νομίζω ότι το μόνο που κάνω είναι να κάνω τι δουλειά μου σωστά. Δεν μπήκα στο πορτοφόλι κανενός και δεν εκβίασα κανένα ούτε έβγαλα στην πορεία κρυφές χρεώσεις όπως κάνουν πολλά συνεργεία. Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ ακριβά (2000Ε είχε μόνο το τετραπετάλουδο) και δε φταίω εγώ για αυτό και ούτε κέρδισα κάτι ιδιαίτερο σα μαγαζί από τα ανταλλακτικά. Τα παιδιά ήρθαν, ζήτησαν προσφορά για 2.2 μονοπετάλουδο και 2.4 τετραπετάλουδο αντίστοιχο χωρίς καν να συζητήσουν το ενδεχόμενο FI, σαν επαγγελματίας τους είπα ότι γίνεται, το έκανα και αυτό είναι όλο. Δε νομίζω οτι είναι κατακριτέο ούτε για μένα ούτε για τα παιδιά που στο κάτω κάτω τη βρίσκουν να έχουν ατμοσφαιρικά τερατάκια. Έτσι δεν είναι?
Όποιος νομίζει ότι δεν αξίζει, δεν του ρίχνω άδικο ειδικά εφόσον ζούμε στην εποχή της υπερβολής στα πάντα (όπου χωρίς 500 άλογα θεωρείσαι...αργός!). Και φυσικά απόδειξη ότι έχουμε φτιάξει αυτά τα 2 καλά ατμοσφαιρικά μοτέρ μόνο (για F μιλάμε φυσικά) και πολλαπλάσια FI (turbo, nitrous, compressor).
Και φυσικά μπορεί να μην το κάνει. Γιατί για μένα εαν δεν αξίζει αυτό που έκαναν τα παιδιά, δεν αξίζει δύο φορές να δίνεις 4κ για πρώτο στάδιο και να παίρνεις στην καλύτερη 20 άλογα... (και δεν είναι λίγοι αυτοί που τα έχουν δώσει). Αλλά δεν έχω δικαίωμα ούτε να κρίνω, ούτε να κατηγορησω ούτε να χλευάσω κάτι τέτοιο.
Ενδεικτικά πάντως, η GearTech προσφέρει έτοιμο δεμένο F24C block με τιμή που αρχίζει από 2 και όχι από 3, 4 ή 5.... 240whp-260whp (ανάλογα τα περιφερειακά), 25kgm ροπή everyday, low cost... Και μένει στην άκρη ένα F20C block...
Όποιος νομίζει ότι δεν αξίζει, δεν του ρίχνω άδικο ειδικά εφόσον ζούμε στην εποχή της υπερβολής στα πάντα (όπου χωρίς 500 άλογα θεωρείσαι...αργός!). Και φυσικά απόδειξη ότι έχουμε φτιάξει αυτά τα 2 καλά ατμοσφαιρικά μοτέρ μόνο (για F μιλάμε φυσικά) και πολλαπλάσια FI (turbo, nitrous, compressor).
Και φυσικά μπορεί να μην το κάνει. Γιατί για μένα εαν δεν αξίζει αυτό που έκαναν τα παιδιά, δεν αξίζει δύο φορές να δίνεις 4κ για πρώτο στάδιο και να παίρνεις στην καλύτερη 20 άλογα... (και δεν είναι λίγοι αυτοί που τα έχουν δώσει). Αλλά δεν έχω δικαίωμα ούτε να κρίνω, ούτε να κατηγορησω ούτε να χλευάσω κάτι τέτοιο.
Ενδεικτικά πάντως, η GearTech προσφέρει έτοιμο δεμένο F24C block με τιμή που αρχίζει από 2 και όχι από 3, 4 ή 5.... 240whp-260whp (ανάλογα τα περιφερειακά), 25kgm ροπή everyday, low cost... Και μένει στην άκρη ένα F20C block...
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Originally Posted by gzob,Jun 10 2009, 06:55 PM
Ενδεικτικά πάντως, η GearTech προσφέρει έτοιμο δεμένο F24C block με τιμή που αρχίζει από 2 και όχι από 3, 4 ή 5.... Και μένει καβάτζα το F20C του καθενός...
Originally Posted by energetic,Jun 10 2009, 08:06 AM
Γιατι με βαζεις σε πειρασμο!? 

Πάντως και για να τοποθετηθώ επι του θέματος,νομίζω πως πληρώνεις σε κάθε περίπτωση αυτό που θέλεις να πάρεις...
Το θέμα "ατμόσφαιρα" έχει ένα "novelty" αν θέλετε,έναν ρομαντισμό και ώς γνωστόν,τα γούστα πληρώνονται(2Κ μόνο το τετραπετάλουδο)και αυτό είναι το κοστοβόρο στο όλο θέμα,η εμμονή στον ατμοσφαιρικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
Προσωπικά,αν είχα αυτά τα χρήματα και αποφάσιζα να τα επενδύσω στο συγκεκριμένο θέμα,θα επέλεγα σίγουρα F/I το οποίο κατα τη γνώμη μου έχει πολύ καλύτερη σχέση τιμής-απόδοσης.
Originally Posted by ManosS2k,Jun 10 2009, 11:17 AM
"... Και το αναφερω εδω γτ κ αλλου υποθηκε το περι "δεν ειναι ολα χρηματα"... αν ηταν ετσι δε θα ειχε S αλλα κανα porsche..."
Aλλά και να έχεις δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τεκμηριώσω κάτι που στηρίζεται στα δικά μου πιστεύω και απόψεις. Όπως εξάλλου ανέφερες και εσύ στο forum μπορούμε ελεύθερα να υποστηρίζουμε την θέση μας.

Πολυ καλο!!