Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

RETAINERS

Thread Tools

Old Dec 3, 2011 | 10:20 AM
michail's Avatar
Registered User
20 Year Member

From: THESSALONIKI!

τα τιτανιου λεπιδιαζουν και κοβονται?ελεγχο καθε 20k χλμ?για πες περισσοτερα ρε Τομ,εχεις κανα link να διαβασουμε?
Reply
Old Dec 3, 2011 | 10:37 AM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

αν το βρω θα το ποσταρω ...αλλα εχω κ ζωντανα παραδειγματα
απο εβο φιλου μου που στα 25 εψαχνε την βαλβιδα(δεν θυμαμαι μαρκα)
κ απο type r(jun reiteiner) με περιπου 20000χμ εσπασαν...αλλα αυτο γυρνουσε κ 9300 πραγματικες
Reply
Old Dec 3, 2011 | 10:46 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Originally Posted by michail
τα τιτανιου λεπιδιαζουν και κοβονται?ελεγχο καθε 20k χλμ?για πες περισσοτερα ρε Τομ,εχεις κανα link να διαβασουμε?

Το λεπιδιάζουν σημαίνει ότι αρχίζει και μικραίνει η διάμετρος τους αφού τρώγονται στις άκρες και μετά από κάποια χιλιόμετρα το ελατήριο τα περνάει σουβλάκι Αυτό φυσικά συμβαίνει όπως είπε ο Τομ όταν στροφάρεις καλά-ψηλά. Είναι γνωστό θέμα Μιχάλη δεν χρειάζεται link Περιττό να σας πω ότι τα μαμά στροφάρουν και μέχρι τις 9800!!!!! Βέβαια βάζεις και ένα σταυρουδάκι στο ταμπλό για να προσεύχεσαι Έχω τουρμπάτο φίλο Αμερικάνο που το γύριζε 9800 χωρίς πρόβλημα μέχρι που το στούκαρε
Reply
Old Dec 3, 2011 | 10:51 AM
michail's Avatar
Registered User
20 Year Member

Originally Posted by posidoni
Αυτο το διαβασα καπου και γω για τα τιτανιου.Επισης μετα απο ψαξιμο διαβασα οτι τελικα αλλαζουν μονο τα 8 retainers της εισαγωγης και μονο με αυτα απο ap2 και της εξαγωγης με ap1 αν εχεις ap1 απο οτι μπορεσα να καταλαβω τελικα.
Α επιλεξεις titanium να τοποθετησεις oπωσδηποτε και τα 2πλα ελατηρια για να εχεις σωστο πατημα των retainers στα ελατηρια.Παντως οσον αφορα την αντοχη ειναι αντιστοιχη των stainless steel αλλα πιο ελαφρια.
Reply
Old Dec 3, 2011 | 11:04 AM
michail's Avatar
Registered User
20 Year Member

Originally Posted by S2000_FUN
Originally Posted by michail' timestamp='1322940002' post='21207587

Το λεπιδιάζουν σημαίνει ότι αρχίζει και μικραίνει η διάμετρος τους αφού τρώγονται στις άκρες και μετά από κάποια χιλιόμετρα το ελατήριο τα περνάει σουβλάκι Αυτό φυσικά συμβαίνει όπως είπε ο Τομ όταν στροφάρεις καλά-ψηλά. Είναι γνωστό θέμα Μιχάλη δεν χρειάζεται link Περιττό να σας πω ότι τα μαμά στροφάρουν και μέχρι τις 9800!!!!!
Το να στροφαρεις αρκετα πιο πανω απο το γνωστο οριο περιστροφης του μοτερ του s η' οποιουδηποτε αλλου μοτερ γινεται ανεξαρτητως του υλικου κατασκευης των retainers,το θεμα ειναι οτι οχι μονο το τιτανιο αλλα και κανενα αλλο υλικο δεν προκειται να αντεξει για πολυ σε τετοιες συνθηκες.
Reply
Old Dec 3, 2011 | 11:10 AM
michail's Avatar
Registered User
20 Year Member

Originally Posted by tomidis
αν το βρω θα το ποσταρω ...αλλα εχω κ ζωντανα παραδειγματα
απο εβο φιλου μου που στα 25 εψαχνε την βαλβιδα(δεν θυμαμαι μαρκα)
κ απο type r(jun reiteiner) με περιπου 20000χμ εσπασαν...αλλα αυτο γυρνουσε κ 9300 πραγματικες
Αρα το συγκεκριμενο φαινομενο παρατηρειται σε high revving ή high boost μοτερ?
Reply
Old Dec 3, 2011 | 11:16 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by posidoni
Καλημερα σε ολους.Λεω να αλλαξω κ γω τα retainers απο το s μου μια που θα αλλαξω και τσιμουχακια βαλβιδων.Το αυτοκινητο εχει 100.000χλμ.Απο ενα search που εκανα διαβασα οτι πολλοι που εχουν ap1 (οπως το δικο μου) βαζουν retainers απο ap2 γιατι λενε οτι ειναι καλυτερα.Μπαινουν χωρις προβλημα?Ξερει κανεις τιποτα γι αυτο?Σκεφτηκα και τα τιτανιου αλλα ειναι πολυ πιο ακριβα συν οτι και το μοτερ μου ειναι stock.Αν καποιος ξερει και μπορει να βοηθηση........
Τιτανιου? Εγω τουλαχιστον μακριαααα
https://www.s2ki.com/...ainer-failures/

Οσο για τα υπολοιπα, διαβασε λιγο αυτο το ιδιο τοπικ στο οποιο ποσταρες
Ημαρτον, λιγα ποστ πιο πανω ειναι και τα λενε ολα, εχουν ακουστει ολες οι γνωμες
Reply
Old Dec 3, 2011 | 11:55 AM
michail's Avatar
Registered User
20 Year Member

Originally Posted by S2johnyK
Originally Posted by posidoni' timestamp='1322908918' post='21206960
Καλημερα σε ολους.Λεω να αλλαξω κ γω τα retainers απο το s μου μια που θα αλλαξω και τσιμουχακια βαλβιδων.Το αυτοκινητο εχει 100.000χλμ.Απο ενα search που εκανα διαβασα οτι πολλοι που εχουν ap1 (οπως το δικο μου) βαζουν retainers απο ap2 γιατι λενε οτι ειναι καλυτερα.Μπαινουν χωρις προβλημα?Ξερει κανεις τιποτα γι αυτο?Σκεφτηκα και τα τιτανιου αλλα ειναι πολυ πιο ακριβα συν οτι και το μοτερ μου ειναι stock.Αν καποιος ξερει και μπορει να βοηθηση........
Τιτανιου? Μακριαααα
https://www.s2ki.com/s2000/topic/770...iner-failures/

Ημαρτον, λιγα ποστ πιο πανω ειναι και τα λενε ολα, εχουν ακουστει ολες οι γνωμες
Επιπλεον γνωμες ειναι κακο να ακουστουν Γιαννη?

Το συμπερασμα του λινκ που ποσταρες ειναι να γινεται ελεγχος στα ti retainers και σε καμια περιπτωση η αποφυγη τους οπως συμβουλευεις.........
Reply
Old Dec 3, 2011 | 12:11 PM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by michail
Originally Posted by S2johnyK' timestamp='1322943383' post='21207679
[quote name='posidoni' timestamp='1322908918' post='21206960']
Τιτανιου? Μακριαααα
https://www.s2ki.com/...ainer-failures/

Επιπλεον γνωμες ειναι κακο να ακουστουν Γιαννη?

Το συμπερασμα του λινκ που ποσταρες ειναι να γινεται ελεγχος στα ti retainers και σε καμια περιπτωση η αποφυγη τους οπως συμβουλευεις.........
[/quote]

Σε καμια περιπτωση δεν ειναι κακο, απλα νομιζω οτι αυτα που αρχικα ρωτησε το παιδι εχουν ηδη απαντηθει στο τοπικ.
Σε καποια πραγματα η απαντηση ειναι ξεκαθαρη.
Αφου τα λεει ο Local που το εκανε αν γινεται ή οχι, απο εκει και περα ειναι προσωπικη αποφαση του καθενος.

Εκανα edit, δεν ηθελα να συμβουλεψω την αποφυγη.
Για την παρτη μου το ελεγα το μακρια.
Ελεγχος και αγχος για το αν λεπιδιασουν κτλ ειναι τα τελευταια που θελω να εχω στο κεφαλι μου μαζι με ενα καρο αλλα πραγματα
Reply
Old Dec 3, 2011 | 12:31 PM
michail's Avatar
Registered User
20 Year Member

Κι εγω στα ti αναφερομουν για τα οποια εχω εντελως αντιθετη αποψη και εμπειρια απο αυτη που εκφραστηκε απο τομ κ κρις σε μοτερ (jetski) που λογω συνθηκων χρησης επιδεχονται πολυ πιο εντονες καταπονησεις (συνεχες overreving και forced water braking λογω αναπηδησεων/πεταγματα) απο του S.Και αναφερομαι σε μοτερ που στροφαρουν 9k-10,5k αποδιδωντας απο 360 μεχρι κ 500+ αλογα με εκκεντροφορους "κανιβαλους" και τα ti παραμενουν αθικτα υστερα απο παρα πολλες ωρες λειτουργιας,300+.Τωρα οσον αφορα τον ελεγχο νομιζω οτι καθε ¨σωστος¨ μηχανικος τον πραγματοποιει ανεξαρτητως χαρακτηριστικων μοτερ
Reply

All times are GMT -8. The time now is 10:12 PM.