Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ vs ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ

Thread Tools

Old Oct 21, 2008 | 02:55 AM
ThanasiS2K's Avatar
Registered User

Reply
Old Oct 21, 2008 | 05:05 AM
notoriouss2k's Avatar
Registered User

Αυτα που εσπασαν σε λιγα χιλιομετρα ειναι αυτα που δεν προσεχτηκαν ΙΔΙΩΣ στα λαδια. Για να φτασεις αυτα τα αλογα σιγουρα θα εκανες πολλες αλλαγες σε ανταλλακτικα περιφερειακα και ερευνα που σημαινει κοστος που αντιστοιχει σε αυτοκινητο μαμα 400 αλογα. Όσον αφορα τη χρηση αυτο μονος σου το ειπες οτι κανεις μονο μια κοντρα την βραδια. Για την καθημερινη χρηση παρα πολυ το χρησιμοποιουν καθημερινα. Μπορει να εχω και το CRV αλλα το καλοκαιρι ολο χρησιμοποιησα το s2000 για 25000 χωρις προβλημα κανενα.Τωρα αν θες να μου πεις οτι καθε μηνα σχεδον δεν το ρυθμιζεις δεν το προσεχεις η μεχρι να το φτασεις στα αλογα αυτα δεν εκανες παρα πολλες δοκιμες δεν το πιστευω.
Reply
Old Oct 21, 2008 | 05:06 AM
notoriouss2k's Avatar
Registered User

Τα 95000 τα εχεις με την μετατροπη μεσα η μετα τη μετατροπη?
Reply
Old Oct 21, 2008 | 05:22 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Originally Posted by notoriouss2k,Oct 21 2008, 04:05 PM
Μπορει να εχω και το CRV...
Κι αλλος με CRV!

Παω να ανοιξω τοπικ!
Reply
Old Oct 21, 2008 | 05:25 AM
energetic's Avatar
Registered User

Εεεεφτασεε...

https://www.s2ki.com/forums/index.php?showtopic=641953
Reply
Old Oct 21, 2008 | 06:18 AM
yiannakos's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by notoriouss2k,Oct 21 2008, 01:05 PM
Τωρα αν θες να μου πεις οτι καθε μηνα σχεδον δεν το ρυθμιζεις δεν το προσεχεις η μεχρι να το φτασεις στα αλογα αυτα δεν εκανες παρα πολλες δοκιμες δεν το πιστευω.
file to kompreser eine plug and play fasi
tis erevnes tis exoun kanei aloi prin apo emas

den isxiei kati apo afta pou fantazese
milao ilikrina kai sigoura
Reply
Old Oct 21, 2008 | 06:22 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Originally Posted by notoriouss2k,Oct 21 2008, 05:05 AM
Τωρα αν θες να μου πεις οτι καθε μηνα σχεδον δεν το ρυθμιζεις .......
Σταματαω να συνδιαλεγομαι μαζι σου γιατι δεν εχει νοημα.
Πιστευε οτι θες.
Reply
Old Oct 21, 2008 | 06:25 AM
Esprit's Avatar
Registered User

From: Marousi

Αν μου επιτρέπεται να πω και εγω τη γνώμη μου από τη δική μου εμπειρία από την υπετροφοδότηση (σε μιάτα βεβαια) θα συμφωνήσω με το Μάνο ότι ναι μεν ασχολείσαι με το αυτοκίνητο λίγο περισσότερο απ'οτι αν ήταν μαμά αλλά όχι τίποτα σπουδαίο. Δε νομίζω ότι γίνεται less drivable for daily use IMHO πάντα.

Όσα περισσότερα βάζεις, όσο ανεβαίνεις σε πίεση τόσο μεγαλώνει και η πιθανότητα να παρουσιάζονται περισσότερα minor προβληματάκια. Αν έχεις τη βούληση να ξέρεις που να σταματήσεις κατεμέ, μπορείς να απολαύσεις ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο που σε κάθε περίπτωση θα χρειαζόσουν τα διπλά χρήματα για να το αποκτήσεις καινούργιο ή και μεταχειρισμένο ακόμα.

Θυμάμαι όσο ήμουν στα 8psi δε χρειαζόμουν ούτε μεγαλύτερο ψυγείο νερού, ούτε έξτρα μπεκ, ούτε δίσκο ενισχυμένο, ούτε αναβάθμιση σε φρένα, ούτε γεφυρωμα τα βεντιλατέρ, ούτε θερμοστάτη κοκ. Οταν άρχισα να περαματίζομαι και σκαρφάλωσα σιγά σιγά στα 11 με 12psi τότε όλα αυτα τα παραπάνω χρήζαν αλλαγής, αλλαγές και τις οποίες πραγματοποίησα για την ασφάλεια του αυτοκινήτου. Και τότε πάλι δεν έγινε δύσκολο το daily driving. Βεβαια τα μικροπροβληματάκια άρχιζαν να εμφανίζονται πιο συχνά και να με ταλαιπωρούν...

Σημασία έχει ότι αν μείνεις χαμηλά σε δοκιμασμένα σετάπ, που στην Αμερική τουλάχιστον είναι πολυφορεμένα, δε νομίζω ότι δε μπορεις να χαρείς το αυτοκίνητο υπερτροφοδοτημένο, ίσα ίσα μάλιστα... Απο κει και πέρα παίζει ρόλο πόσο χρόνο έχεις, τι διάθεση υπάρχει και βεβαια η οικονομική δυνατότητα που διαθέτεις.

Δε ξέρω (ακόμα..) πολλά για την υπερτροφοδότηση του S μιας και δεν έχω ασχοληθεί (ακόμα..) αλλά αυτό που βλέπω μέχρι στιγμής είναι ότι για να πεις ότι κάνω μια βελτίωση με χταποδάκια, καλαμαράκια, τελικά, εισαγωγή κοκ θα σου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι ενω με ένα basic kit sc βλέπεις τρομακτική αύξηση ισχύος, αρα είναι best value for money upgrade! Αυτή είναι η άποψη μου και ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θα μείνω ατμόσφαιρα, που θέλω...
Reply
Old Oct 21, 2008 | 06:34 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Originally Posted by Esprit,Oct 21 2008, 06:25 AM
Αν μου επιτρέπεται να πω και εγω τη γνώμη μου από τη δική μου εμπειρία από την υπετροφοδότηση (σε μιάτα βεβαια) θα συμφωνήσω με το Μάνο ότι ναι μεν ασχολείσαι με το αυτοκίνητο λίγο περισσότερο απ'οτι αν ήταν μαμά αλλά όχι τίποτα σπουδαίο. Δε νομίζω ότι γίνεται less drivable for daily use IMHO πάντα.

Όσα περισσότερα βάζεις, όσο ανεβαίνεις σε πίεση τόσο μεγαλώνει και η πιθανότητα να παρουσιάζονται περισσότερα minor προβληματάκια. Αν έχεις τη βούληση να ξέρεις που να σταματήσεις κατεμέ, μπορείς να απολαύσεις ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο που σε κάθε περίπτωση θα χρειαζόσουν τα διπλά χρήματα για να το αποκτήσεις καινούργιο ή και μεταχειρισμένο ακόμα.

Θυμάμαι όσο ήμουν στα 8psi δε χρειαζόμουν ούτε μεγαλύτερο ψυγείο νερού, ούτε έξτρα μπεκ, ούτε δίσκο ενισχυμένο, ούτε αναβάθμιση σε φρένα, ούτε γεφυρωμα τα βεντιλατέρ, ούτε θερμοστάτη κοκ. Οταν άρχισα να περαματίζομαι και σκαρφάλωσα σιγά σιγά στα 11 με 12psi τότε όλα αυτα τα παραπάνω χρήζαν αλλαγής, αλλαγές και τις οποίες πραγματοποίησα για την ασφάλεια του αυτοκινήτου. Και τότε πάλι δεν έγινε δύσκολο το daily driving. Βεβαια τα μικροπροβληματάκια άρχιζαν να εμφανίζονται πιο συχνά και να με ταλαιπωρούν...

Σημασία έχει ότι αν μείνεις χαμηλά σε δοκιμασμένα σετάπ, που στην Αμερική τουλάχιστον είναι πολυφορεμένα, δε νομίζω ότι δε μπορεις να χαρείς το αυτοκίνητο υπερτροφοδοτημένο, ίσα ίσα μάλιστα... Απο κει και πέρα παίζει ρόλο πόσο χρόνο έχεις, τι διάθεση υπάρχει και βεβαια η οικονομική δυνατότητα που διαθέτεις.

Δε ξέρω (ακόμα..) πολλά για την υπερτροφοδότηση του S μιας και δεν έχω ασχοληθεί (ακόμα..) αλλά αυτό που βλέπω μέχρι στιγμής είναι ότι για να πεις ότι κάνω μια βελτίωση με χταποδάκια, καλαμαράκια, τελικά, εισαγωγή κοκ θα σου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι ενω με ένα basic kit sc βλέπεις τρομακτική αύξηση ισχύος, αρα είναι best value for money upgrade! Αυτή είναι η άποψη μου και ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θα μείνω ατμόσφαιρα, που θέλω...

Ευτυχως που βλεπουμε και τετοια post απο ανθρωπους που εχουν και μια σχετικη εμπειρια...
Θα γινω Τασεας. Τη βλεπω τη δουλεια.
Reply
Old Oct 21, 2008 | 06:35 AM
energetic's Avatar
Registered User

Ρυθμιση καθε μηνα δε θα ελεγα οτι χρειαζεται. Μηπως θες να πεις οτι χρειαζεται παραπανω προσοχη καποιος κινητηρας με turbo, ισως?
Reply

All times are GMT -8. The time now is 07:36 PM.