Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ vs ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ

Thread Tools

Old Oct 21, 2008 | 11:42 AM
nipponS2000's Avatar
15 Year Member

Ουτε πριν 15 χρονια ηταν καλος(για tuning μιλαω παντα),πιστεψε με.Για service&επισκευες ηταν πολυ καλος ιδιαιτερα οταν ειχε 2-3 πολυ καλα μαστορια μεσα.Μετα την φυγη τους ουτε για Service!
Reply
Old Oct 21, 2008 | 11:44 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Χριστόπουλος is for the pouts
Reply
Old Oct 21, 2008 | 12:21 PM
notoriouss2k's Avatar
Registered User

nai gi auto to amaksi to prelude pou eftiaxne evgaine prwto. kai ama proseksate milhsa gia tote pou den eixe provlhmata.San honda mastori einai o prwtos kai olh h agora to leei asxeta an egine apatewnas kapoia stigmh
Reply
Old Oct 21, 2008 | 12:23 PM
RELIGION's Avatar
Registered User

From: KIATO HELLAS

Συνεχεια στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ
Reply
Old Oct 21, 2008 | 12:31 PM
notoriouss2k's Avatar
Registered User

me to vti hmoun para polu kafros koftes to phgaina kathe mera . den mou evgale kanena ma kanena provlhma , allaza kathe 5000 ta ladia vevaia. Twra me to s2000 phga orestiada xwris stop oute gia katourhma kai to phgaina sthn tsita . phgaine ena turbarismeno etsi gia 1000km + kai ta leme
Reply
Old Oct 21, 2008 | 01:36 PM
gzob's Avatar

From: Athens

Άντε πάλι με τα 'τουρμπαρισμένα'... Τι έχετε πάθει ρε παιδιά....Ρε φίλε, δλδ με πόσα πήγαινες στο δρόμο? Με 180? Με 200? Με 230? Με 250? Είτε με ΝΑ, είτε με turbo είτε με compressor, για να πας σταθερά ταξίδι δε χρειάζεται να πίεζεις τον κινητήρα. Δόξα τω Θεώ, 2000cc δεν είναι και λίγα για 1250κιλά. Στα 200km/h με σταθερό γκάζι το μπαρόμετρο γράφει 0.2bar ΥΠΟπίεση. Δηλαδή χρησιμοποιώ λιγότερα άλογα απ'ότι θα έβγαζε ατμοσφαιρικά το μοτέρ. ΤΙ σε κάνει να πιστεύεις ότι έχεις πρόβλημα έτσι? Και ναι, τολμάω να πηγαίνω στη δουλειά μου με το turbo S, αλλάζω λάδια κάθε 5000χλμ, έχω κάνει 12.000 από τότε που το turbisa, έχω ακόμα τα ίδια μπουζί και από τότε δεν έχω αλλάξει ούτε βίδα... Το μόνο που μπορώ να πω πως έχει αλλάξει είναι ο βαρύτερος συμπλέκτης (όχι κουραστικός, μαμά Audi έχουν βαρύτερο) και η αυξημένη κατανάλωση στο daily commute (+5-10%), απόρροια της μείωσης συμπίεσης. Τα FI S2k δεν είναι θηρία έτοιμα να σε καταβροχθήσουν. Τελεία...

Επίσης φίλε να σου πω αυτά που γράφεις περί εποχής Χριστόπουλου (έχω περάσει και εγώ από εκεί, και σαν πελάτης) ξεχνάς το βασικότερο: τότε turbo VTi σήμαινε 5ο μπεκ για έξτρα καύσιμο και κομμένο αβανς από το ντιστριμπιτέρ! Πυρηνική βόμβα δηλαδή η φάση. Η τεχνολογία προχωράει και ένα σωστά ρυθμισμένο turbo Honda δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτό που έχεις στο μυαλό σου.
Reply
Old Oct 21, 2008 | 01:47 PM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Ego edo dipla meno...

Originally Posted by RELIGION,Oct 21 2008, 12:23 PM

Συνεχεια στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ
Religion σε γράφουν ή μου φαίνεται;
Reply
Old Oct 21, 2008 | 02:05 PM
gzob's Avatar

From: Athens

Sorry! Δεν το είδα
Reply
Old Oct 21, 2008 | 02:19 PM
MANOS's Avatar
Registered User

Originally Posted by notoriouss2k,Oct 21 2008, 09:44 AM
o tropos pou sumperiferesai file mano se mia suzhthsh aplh ,antallagh apopsewn , deixnei kai ton politismo sou. Odhgousa honda otan odhgouses podhlato . Gia na plhsiasw kai ligo to ufos sou pou kathe allo apo filiko den einai . O korufaios veltiwths o opoios den kollwse na valei amaksi se pista diko tou einai o Xristopoulos polu vevaia hsastan mikroi tote gia na ton thumastai. O texnikos autos pou kathe allo para epaggelmatias htan ,stis arxes prin pathei tis zhmies pou eixe,einai o kaluteros gnwsths ths honda kai ths metatrophs enos oxhmatos honda .
Me to paidi tou kaname cart apo ta deka mas .Otan tou phga to vti gia turbisma mou analuse oti den aksizei gia tous parapanw logous pou anefera kai mou proteine ola ta periferiaka pou nai men kostizoun alla den tha kanoun pote ton kinhthra na sou varesei palamakia se kapoio taksidaki . Epishs kapoios pou sevetai to autokinhto tou me turbo 100+ alogwn ofeilei na to ruthmizei kathe mhna afou opws mou eipe " se kathe agwna ena oxhma turbo ruthmizetai ksexwrista 2 fores" . Isws gia ayto ta 400 ginontai 390 380.Epishs to mati prepei na einai sunexws sta diafora organakia gia thermokrasies klp pou se taksidi me kopela klp sigoura kapoia stigmh xanesai. Twra an gatakia tou xwrou pou tous milas filika kai hrema eksaptontai kai ferontai anagwga ok dikaiwma sas.
Ο τροπος που συμπεριφερομαι φιλε μου ειναι αναλογος των οσων διαβαζω απο καποιον που εχει μολις λιγες μερες στο forum και αντι να ρωτησει πρωτα να μαθει για κατι που δεν εχει δοκιμασει καθεται και γραφει οτι καθε μηνα παω και ρυθμιζω το S στο συνεργειο.
Δε μ ενδιαφερει ουτε η ηλικια σου ουτε τα 16 χρονια εμπειριας σου στα HONDA. Εγω σχολιαζω αυτα που γραφεις για τον κομπρεσορα και σου λεω οτι εισαι ασχετος.
Μ αρεσει κιολας που ξερεις την ηλικια μου...
Λες και ειμαι κανενας ασχετος εγω και περιμενα εσενα να μου μαθεις αν εκανα σωστα ή οχι. Ακου και κανεναν που ισως να εχει μεγαλυτερη εμπειρια απο σενα, ρωτα, διαβασε αν πραγματικα σ ενδιαφερει....
Στο λενε εκατο ατομα εδω μεσα κι εσυ επιμενεις....
Δε θα χαλασουμε τις καρδιες μας. Κρατας την αποψη σου και κραταω τη δικη μου.
Reply
Old Oct 21, 2008 | 02:56 PM
package's Avatar
Registered User

Originally Posted by Esprit,Oct 21 2008, 06:25 AM
Αν μου επιτρέπεται να πω και εγω τη γνώμη μου από τη δική μου εμπειρία από την υπετροφοδότηση (σε μιάτα βεβαια) θα συμφωνήσω με το Μάνο ότι ναι μεν ασχολείσαι με το αυτοκίνητο λίγο περισσότερο απ'οτι αν ήταν μαμά αλλά όχι τίποτα σπουδαίο. Δε νομίζω ότι γίνεται less drivable for daily use IMHO πάντα.

Όσα περισσότερα βάζεις, όσο ανεβαίνεις σε πίεση τόσο μεγαλώνει και η πιθανότητα να παρουσιάζονται περισσότερα minor προβληματάκια. Αν έχεις τη βούληση να ξέρεις που να σταματήσεις κατεμέ, μπορείς να απολαύσεις ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο που σε κάθε περίπτωση θα χρειαζόσουν τα διπλά χρήματα για να το αποκτήσεις καινούργιο ή και μεταχειρισμένο ακόμα.

Θυμάμαι όσο ήμουν στα 8psi δε χρειαζόμουν ούτε μεγαλύτερο ψυγείο νερού, ούτε έξτρα μπεκ, ούτε δίσκο ενισχυμένο, ούτε αναβάθμιση σε φρένα, ούτε γεφυρωμα τα βεντιλατέρ, ούτε θερμοστάτη κοκ. Οταν άρχισα να περαματίζομαι και σκαρφάλωσα σιγά σιγά στα 11 με 12psi τότε όλα αυτα τα παραπάνω χρήζαν αλλαγής, αλλαγές και τις οποίες πραγματοποίησα για την ασφάλεια του αυτοκινήτου. Και τότε πάλι δεν έγινε δύσκολο το daily driving. Βεβαια τα μικροπροβληματάκια άρχιζαν να εμφανίζονται πιο συχνά και να με ταλαιπωρούν...

Σημασία έχει ότι αν μείνεις χαμηλά σε δοκιμασμένα σετάπ, που στην Αμερική τουλάχιστον είναι πολυφορεμένα, δε νομίζω ότι δε μπορεις να χαρείς το αυτοκίνητο υπερτροφοδοτημένο, ίσα ίσα μάλιστα... Απο κει και πέρα παίζει ρόλο πόσο χρόνο έχεις, τι διάθεση υπάρχει και βεβαια η οικονομική δυνατότητα που διαθέτεις.

Δε ξέρω (ακόμα..) πολλά για την υπερτροφοδότηση του S μιας και δεν έχω ασχοληθεί (ακόμα..) αλλά αυτό που βλέπω μέχρι στιγμής είναι ότι για να πεις ότι κάνω μια βελτίωση με χταποδάκια, καλαμαράκια, τελικά, εισαγωγή κοκ θα σου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι ενω με ένα basic kit sc βλέπεις τρομακτική αύξηση ισχύος, αρα είναι best value for money upgrade! Αυτή είναι η άποψη μου και ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θα μείνω ατμόσφαιρα, που θέλω...
Ναι καλά. Το μικρόβιο αυτό δεν έχει γιατριά.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:53 PM.