Λιπαντικά - Καύσιμα - Χημικά Πρόσθετα Συζητηση σχετικα με λιπαντικα, καυσιμα και χημικα προσθετα

ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ - ΚΑΥΣΙΜΑ

Old Dec 30, 2009 | 11:24 AM
harri-S-'s Avatar
Registered User

From: zakynthos

καλησπερα,παιδια μπορει φανει αστειο κ ηλιθιο(και ειναι φυσικα) αλλα επειδη ακομα δεν ξερω τις επιπτωσεις που μπορει να υπαρχουν, το χειλακι μου δεν εχει σκασει....το λαδι που μπηκε στη σασμαν την τελευταια φορα που εγινε σερβις ηταν 5-30 αλλα οχι για σασμαν αλλα μηχανης...η μαλακια εχει γινει κ δεν ηταν λαθος η συσκευασια...

ακουω(διαβαζω) απο τους πιο εμπειρους τι μπορει να εχει γινει αν εχει γινει κατι...
Old Dec 30, 2009 | 11:41 AM
leftis's Avatar
Registered User

From: The weasel's nest

Χαρη μην τρελενεσαι ενταξει, δεν ειναι τοσο ασχημο οσο ακουγεται. Στην χειροτερη να εχει υπαρξει λιγο μεγαλυτερη φθορα στα συγχρονιζε απ'οτι κανονικα. Απλα πηγαινε και αλλαξε τα οσο πιο συντομα μπορεις, και φροντισε να κανετε καλο στραγγισμα πρωτα.
Old Dec 30, 2009 | 11:51 AM
harri-S-'s Avatar
Registered User

λευτερη πιο πολυ εχω νευριασει με την ηληθιοτητα που εκανα παρα το οτι μπορει να δημιουργηθει προβλημα..δηλαδη να μην ανυσηχω τοσο?
Old Dec 30, 2009 | 12:23 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Χαρη πριν ποσο καιρο ή μαλλον ποσα χιλιομετρα εχεις κανει με τα λαδια που εχεις? Επισης ποιο λαδι εχεις στο σασμαν τελικα διοτι δεν εχεις αναφερει ακριβως σε προηγουμενο ποστ ποιο εχεις βαλει. Απλα ανεφερες λαδι μηχανης 10W-30.

Υποψην οτι το service manual αναφερει το εξης:
"Always use Honda Manual Transmission (MTF). If it is not available, you may use an API service SG, SH or SJ grade motor oil with a viscosity of SAE 10W-30 or 10W-40 as a temporary replacement".

Επισης αναφερει το εξης:
"Always use Honda Manual Transmission (MTF). Using motor oil can cause stiffer shifting because it does not contain the proper additives".
Old Dec 30, 2009 | 01:10 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Η συζητηση εχει παει σε αλλο επιπεδο επικοινωνιας με τον Χαρη, και θα μας πει εντυπωσεις και αξιολογηση που εχει απο το online support του club και στα λιπαντικα.
Old Dec 30, 2009 | 01:35 PM
harri-S-'s Avatar
Registered User

ναι..ναι...το επιπεδο αλλαξε για να μην νιωσετε καπως οι υπολοιποι γιατι αυτα που λεγαμε με το μαριο ηταν πολυ δυσκολονοητα για σας τους θνητους... (εννοειτε οτι κανω πλακα) απλως θελω να τονισω οτι η βοηθεια του μαριου ηταν πολυ ακριβεις κ αναλυτικη που εδω θα θελαμε ωρες να επικοινωνισουμε επειδη υπαρχει καποια καθιστερηση στο posting..ευχαριστω προεδρε κ δημοσιος!!!! για αλλη μια φορα με ξελασπωσες!!!!
Old Jan 21, 2010 | 10:09 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Mήπως γνωρίζει κανείς ποιο λαδι δίνει η ENEOS για το κιβώτιο μας?
Old Jan 21, 2010 | 10:54 PM
leftis's Avatar
Registered User

Γιαννη στον καταλογο της μονο GL5 βλεπω.

εγω θα βαλω τα redline αυτη τη φορα, αλλα δεν ξερω ποιο να επιλεξω, το MTL ή το MT90. Οι Αμερικανοι οτι ναναι λενε, καποιοι κανουν και μιξη των δυο. Το ΜΤ90 ειναι λιγο πιο παχυρευστο και θελει ζεσταμα στο κρυο, αλλα εχει μεγαλυτερη διαρκεια. Οσοι τρεχουν σε autox και trackdays το προτιμουν. Μαλλον ομως στο MTL λεω να καταληξω..
Old Jan 22, 2010 | 12:18 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Εγώ έβαλα το MTL πριν απο καμιά 500αριά χλμ.

Το βρήκα πολύ πιο "μαλακό" απο το Motul 90 που είχα προηγουμένος. Το Motul μου είχε φανεί ότι ήθελε δούλεμα μέχρι να φτάσει στο σημείο όπου ήταν βούτυρο το σασμάν. Το Redline μου έχει δώσει την αίσθηση ότι φτάνει πιο γρήγορα εκεί.
Αυτό που δεν έχω παρατηρήσει είναι αν αφού φτάσει στο σημείο αυτό, παραμένει το ίδιο αποτελεσματικό για πολύ ώρα.

Σαν πρώτη αίσθηση πάντως παίρνει θετική ψήφο απο εμένα
Old Jan 22, 2010 | 12:48 AM
leftis's Avatar
Registered User

Απαντησαν σημερα στον Νικολακη απο την redline σε email που τους εστειλε εχθες, και ειπαν και αυτοι MTL.

"Thank you for contacting Red Line Oil, in your S2000 I would recommend the 10W30, a good choice with stock clearances on bearings and pistons. In the transmission I would recommend the MTL, as it matches the viscosity called for. The MT-90 is a higher viscosity than Honda calls out, so could be a little stiffer shifting at lower temperatures with synchros designed for the lower viscosity fluid."

All times are GMT -8. The time now is 06:22 PM.