Υγρα φρένων
Originally Posted by Nabu,Feb 4 2010, 10:44 AM
Να συμπληρώσω ότι τα υγρά φρένων χάνουν πολλές απο τις ιδιότητες τους αν φτάσουν στα σημεία βρασμού τους ή μετά απο συνεχόμενη σκληρή χρήση (πίστα) σε μεγάλες θερμοκρασίες.
Ιδανικά, λένε ότι μετά απο χρήση πίστας (όχι καρτόδρομο... ) θα πρέπει να αλλάζονται, ακόμα και αν τα υγρά είναι ολοκαίνουργια.
Ιδανικά, λένε ότι μετά απο χρήση πίστας (όχι καρτόδρομο... ) θα πρέπει να αλλάζονται, ακόμα και αν τα υγρά είναι ολοκαίνουργια.
Απόλυτα σωστό.
Μπράβο Nabura.
Εγώ απλά να προσθέσω τον παράγοντα "εξαέρωση" μετά από κάποια χλμ συγκεκριμένης χρήσης
όχι,Κων/νε.. δεν έχουμε τέτοια πράγματα...τον έχουμε "σφιχτό" ακόμα..
Υποψιάζομαι τα σωληνάκια, γιατί δεν είμαι και τύπος σαν το λαλάκη, να μην πατάω φρένο ποτέ..αν λάβει κανείς υπόψην τα χλμ που έχω κάνει, είναι μάλλον λογικό, να χρειάζονται αλλαγή..
Αλλά δε θέλω να μπαίνω σε διαδικασίες, γιατί τα σωληνάκια, δεν είναι πάω και βάζω μια εξέτμιση..έχει και διαδικασία και ρίσκο να γίνει μ@λ@κία γι αυτό και το απέφευγα τόσο καιρό..
Θα το αφήσω έτσι προς το παρόν κι αν δω πως συνεχίζεται, θα δω τί θα κάνω..
Υποψιάζομαι τα σωληνάκια, γιατί δεν είμαι και τύπος σαν το λαλάκη, να μην πατάω φρένο ποτέ..αν λάβει κανείς υπόψην τα χλμ που έχω κάνει, είναι μάλλον λογικό, να χρειάζονται αλλαγή..
Αλλά δε θέλω να μπαίνω σε διαδικασίες, γιατί τα σωληνάκια, δεν είναι πάω και βάζω μια εξέτμιση..έχει και διαδικασία και ρίσκο να γίνει μ@λ@κία γι αυτό και το απέφευγα τόσο καιρό..
Θα το αφήσω έτσι προς το παρόν κι αν δω πως συνεχίζεται, θα δω τί θα κάνω..
Πήρα MOTUL RBF600 2x500ml 22 ευρώ και καθάρισα.
Dry boiling point:312c
Wet boiling point:216c
Οταν το DOT4 της ιδια εταιρίας έχει
Dry boiling point:245c
Wet boiling point:158c
Τα στανταρ για τα DOT4 είναι 230 και 155.Οπότε και με το από καλυμένοι είμαστε,ειδικά αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι τα έχουν καμια 6ετία τουλάχιστον
.Απλά αν το πιεζεις λίγο παραπάνω αξίζει το RBF.
Dry boiling point:312c
Wet boiling point:216c
Οταν το DOT4 της ιδια εταιρίας έχει
Dry boiling point:245c
Wet boiling point:158c
Τα στανταρ για τα DOT4 είναι 230 και 155.Οπότε και με το από καλυμένοι είμαστε,ειδικά αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι τα έχουν καμια 6ετία τουλάχιστον
.Απλά αν το πιεζεις λίγο παραπάνω αξίζει το RBF.
Originally Posted by uma_chikara,Feb 4 2010, 12:33 AM
Μιας και μιλάμε για φρένα, έχω αλλάξει εδώ ακι κανένα 6μηνο τα δικά μου με ATE Super Blue Racing και το πεντάλ του φρένου, αν το πατήσω με πολλή δύναμη (όταν είναι σταματημένο το αυτοκίνητο) μπορεί και να τερματίσει.. Δε μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στην οδήγηση, γι αυτό και δεν έχω ασχοληθεί παραπάνω, αλλά τώρα αναρωτιέμαι αν έχει να κάνει με τα υγρά..ή να πάω να παραγγείλω ένα σετ σωληνάκια φρένων.. 

Originally Posted by gre165-makis,Feb 4 2010, 09:30 AM
Αντε ψαξτο λιγο γιατι βαριεμαι
να τα παρουμε μαζι.
Το ιδιο συμβαινει και σε μενα.Για να μην μιλησω για την επομενη μερα απο τα Μεγαρα..Δεν ειχαν ΚΑΘΟΛΟΥ δυναμη..με τον καιρο εστρωσαν..Θελω να πιστευω οτι με τα ΑΤΕ το ειχαμε κλεισει το θεμα των υγρων.Δεν νομιζω οτι εχουν ευθυνη για αυτη την κατασταση.
να τα παρουμε μαζι.Το ιδιο συμβαινει και σε μενα.Για να μην μιλησω για την επομενη μερα απο τα Μεγαρα..Δεν ειχαν ΚΑΘΟΛΟΥ δυναμη..με τον καιρο εστρωσαν..Θελω να πιστευω οτι με τα ΑΤΕ το ειχαμε κλεισει το θεμα των υγρων.Δεν νομιζω οτι εχουν ευθυνη για αυτη την κατασταση.
Originally Posted by package,Feb 4 2010, 02:34 AM
Ηλία, επειγόντως εξαέρωση. Το έπαθα στο Rx8 που τερμάτιζε το πεντάλ. Είναι σχετικά επικίνδυνο. Πρέπει να ξανακάνεις εξαέρωση.
Originally Posted by uma_chikara,Feb 4 2010, 01:00 AM