Περιοχή μόνο για μέλη Members only Greek S2000 Forum

ΚΟΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ S2000 Ι

Thread Tools

Old Feb 1, 2008 | 04:16 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Ε οχι και 260 τροχο!!Δλδ 300+ στοφαλο,μην τρελαθούμε κιόλας!!
Εδώ σε λέω πηγαίναμε κοπίο,αν είχε 260 τροχο θα ειχαμε αλλο αποτέλεσμα...
Old Feb 1, 2008 | 04:28 AM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Ego edo dipla meno...

Σε αναλογία κιλών ανά ίππο είναι παραπλήσια (εξαρτάται πόσο 'βαριά' τα έχει ο κάθε οδηγός), για αυτό και νορμάλ πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά από στάση, ίσως και με ρεπρίζ στα πολλά χλμ (βλέπε 4η σκασμένη).
Old Feb 1, 2008 | 06:20 AM
alexadros's Avatar
Registered User

pedia epidi eimoun eki
aftos me to civic prepi ns eitsn poli pseftis
kai ektos spo afto se ekino ton dromo den ksero ala kourevi panda i devtera
Old Feb 1, 2008 | 06:26 AM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Isws na ftaiei o dromos tote...
Old Feb 1, 2008 | 08:41 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Πολύ πιθανό.....
Old Feb 1, 2008 | 08:58 AM
D_S2000's Avatar
Registered User

Εγώ δεν θα άνοιγα ποτέ με αυτοκίνητο που ο οδηγός του δεν λέει τι φοράει. Απλά γιατί όλα αυτά τα τυπάκια τα θεωρώ κομπλεξικά και "λίγα" καθ' ότι ψάχνουν να επιβεβαιώσουν την ίδια τους την ύπαρξη μέσα από το αποτέλεσμα μιας κόντρας. Ανοίγω για τον χαβαλέ μου και χάσω κερδίσω η ζωή την επόμενη ημέρα για εμένα θα είναι η ίδια. Γι' αυτούς όχι...Κι επειδή δεν θέλω να βάζω τον εαυτό μου στην ίδια μοίρα μ' αυτούς όποιος θέλει να μετρηθούμε ας το κάνει με ανοιχτά χαρτιά. Αλλιώς ας βρει κάποιον άλλον επίσης πονηρό και μάγκα με αυτόν για να έχει έτσι πιθανότητες την επόμενη μέρα της κόντρας να αρχίσει να σκέφτεται τι πρέπει να κάνει για να τον περάσει και να δώσει έτσι νόημα στην ζωή του. Πέρα από τα παραπάνω έπειτα από κάθε κόντρα αν μη τι άλλο βγαίνουν κάποια συμπεράσματα -έστω και ακαδημαϊκά- και για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο να γνωρίζει κανείς τα specs του κάθε αυτοκινήτου. Οι κόντρες -τουλάχιστον στις περισσότερες των περιπτώσεων- δεν γίνονται με χρήματα. Επίσης δεν γίνονται για κάποιο πρωτάθλημα. Ούτε για να αποδείξει κανείς ότι είναι ο γ@μ@ω κι όλοι οι άλλοι τρέχουν από πίσω να τον φτάσουν. Γίνονται γιατί απλά έτσι γουστάρουμε κι έτσι μας αρέσει- κι ας λείπει η Amstel-. Επομένως άποψή μου και πρότασή μου είναι ν' ανοίγετε με όσους μιλάνε με καθαρά χαρτιά. Και να το κάνετε αυτό αν όχι για να μην βάλετε τον εαυτό σας στην ίδια μοίρα μ' αυτούς -όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ- αλλά για να ξέρετε αν μη τι άλλο αν θα μετανιώσετε για την βενζίνη που θα κάψετε και για τον χρόνο που θα διαθέσετε ή όχι.
Όσο για το νέο S3 έχει γύρω στα 50 με 60 Hp απώλειες. Ούτε 240 τροχό είναι (20Hp απώλειες δεν έχει ούτε το S -που έχει 40Hp- πόσο μάλλον ένα τετρακίνητο) ούτε βέβαια είναι 265 τροχό. Αυτή είναι η δύναμη στον στρόφαλο όπως σωστά αναφέρθηκε. Επίσης το ότι παίρνουν εύκολα άλογα είναι γεγονός όπως το ίδιο συμβαίνει με κάθε 2λιτρο turbο. To θέμα δεν είναι λοιπόν κατά την γνώμη μου το αν το S σε λίγο θα είναι πίσω από τον ανταγωνισμό. Ναι θα είναι. Αν κι ακόμα 8 χρόνια μετά την παρουσίασή του ανταγωνίζεται στα ίσια μοντέλα που βγήκαν μόλις χθες από την παραγωγή κι αυτό δείχνει το πόσο μπροστά είναι τεχνολογικά και μάλιστα ατμόσφαιρα. Το θέμα είναι αν το ζητούμενο από ένα αυτοκίνητο όπως το S2000 είναι να βρίσκεται μπροστά από τον ανταγωνισμό σε κάθε είδους κόντρα ή όχι. Για όσους νιώθουν κοντράκηδες και πήραν το S γι' αυτό τον λόγο είναι σίγουρο ότι έχουν κάνει λάθος επιλογή. Απλά γιατί η ατμόσφαιρα σαν τεχνολογία έχει ένα όριο κι εκ φύσεως δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα forced induction αυτοκίνητα. Το S είναι ένα καθαρόαιμο roadster με αγωνιστικές καταβολές - που μόνο σε πίστα μπορούν ν' αναδειχθούν- και το οποίο προσφέρει πάρα πολλά στον ιδιοκτήτη του που τα υπόλοιπα turbata -που σε μια ευθεία μπορούν να είναι 2 κολόνες μπροστά- δεν μπορούν να προσφέρουν. Όποιος αναγνωρίζει αυτά τα προνόμια του S τότε σίγουρα έχει κάνει μια σωστή επιλογή. Όποιος το θέλει αποκλειστικά για κόντρες στις ευθείες ίσως θα έπρεπε να πάρει π.χ. ένα EVO και με τα ίδια χρήματα που θα έδινε για να βελτιώσει το S να έχει με το EVO πολύ παραπάνω δύναμη και να βρίσκεται κατά συνέπεια πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό. Η λύση του να κάνεις turbo το S προσωπικά για λόγους που έχω πει τόσες φορές με βρίσκει αντίθετο αλλά είναι κι αυτή μια επιλογή για όσους νιώθουν ερωτευμένοι με το S τους αλλά ενίοτε προδομένοι από τις επιδόσεις του στον δρόμο σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Μην σκάτε λοιπόν απανταχού S άκηδες. Όσοι νιώθετε ότι σας λείπει λίγη αίγλη στον δρόμο βουρ για turbo. Ο Γιώργος ο Ζόμπολας ετοιμάζει απ' ότι δείχνουν τα πράγματα κάτι καλό. Για ρωτήστε προς τα εκεί....Από την άλλη εγώ θα προτιμήσω να μείνω στην απαράμιλη γοητεία του μοτέρ της J's. Δεν το αλλάζω με τίποτα. Το μεγαλείο της βελτίωσης άλλωστε είναι η ατμόσφαιρα. Ίσως συν το χρόνο και τετραπετάλουδη...Όσοι πιστοί προσέλθετε....
Old Feb 1, 2008 | 09:09 AM
nipponS2000's Avatar
15 Year Member

Ατμοσφαιρα και ξερο ψωμι!Τελος!Μπραβο ρε DS2000 τετοια ν'ακουω.Μηπως ξερεις τελικα τι γινεται με το 2.4 Stroker kit+τετραπεταλουδο της J'S?Το πουλανε κανονικα?Μακαρι να δουμε(και να ακουσουμε κυριως!!) κατι τετοιο εδω,σε Ελληνικο αυτοκινητο.
Old Feb 1, 2008 | 09:09 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Συμφωνώ στα περισσότερα Δημήτρη μαζί σου....

Αλλά έλα να με πείσεις ότι προχώρησες σε μια τόσο δαπανηρή βελτίωση για να κάνεις καλύτερους χρόνους στην πίστα, που δεν έχεις πάει σχεδόν ποτέ στη ζωή σου, ένω αντίθετα όλο μας αναφέρεις για κόντρες που έκανες....
Άρα αυτό " Για όσους νιώθουν κοντράκηδες και πήραν το S γι' αυτό τον λόγο είναι σίγουρο ότι έχουν κάνει λάθος επιλογή." δεν συνάδει με τις κοντρες που κάνεις.
Επίσης θα σου θυμίσω ότι το πρώτο πράγμα που έκανες όταν εφτιαξες το S ήταν να το στήσεις για κόντρες....

Άρα μη λέμε θεωρίες, να είναι και πράξεις....

Πάντα φιλικά
Old Feb 1, 2008 | 09:27 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Mανο,άλλο κάνω κόντρες και άλλο κάνω ΚΑΙ κόντρες....
Old Feb 1, 2008 | 09:55 AM
D_S2000's Avatar
Registered User

Μάνο το ότι βελτίωσα το αυτοκίνητο δεν σημαίνει ότι το έκανα για να στήνομαι στα φανάρια και στα γνωστά στέκια για κόντρες. Το αυτοκίνητο το έφτιαξα για μένα για να το χαίρομαι εγώ όπως και όποτε μου αρέσει. Το ότι έχω κάνει και 5 φορές κόντρες στημένες δεν σημαίνει ότι έφτιαξα το αυτοκίνητο γι' αυτό. Το έκανα στην αρχή για να δω τις δυνατότητες του αυτοκινήτου με άλλα αντίστοιχης δύνανηας αυτοκίνητα του αναταγωνισμού κι αυτό ήταν. Δεν νομίζω να με ξαναείδε κανείς σε παρόμοια στέκια. Και να σου πω και κάτι άλλο. Οι πραγματικές προθέσεις κάποιου χαρακτηρίζονται από την συχνότητα με την οποία τις εκδηλώνει. Κι εγώ δεν νομίζω να έδωσα το δικαίωμα σε κανέναν να πει ότι είμαι κοντράκιας μέχρι τώρα. Άλλωστε εσύ ο ίδιος γέλαγες σε προηγούμενο post όταν ο Τάσος με ανέφερε από σπόντα ως Top κοντράκια, και παράλληλα εγώ ο ίδιος έσπευσα να αποποιηθώ όπως θυμάσαι αυτό τον τίτλο. Άρα θα μου επιτρέψεις να θεωρώ τον εαυτό μου ανάμεσα σε αυτούς που δεν πήρα το αυτοκίνητο για να κάνω κόντρες. Από την άλλη ακόμα και γι' αυτό να το έκανα τι μου απαγορεύει να διατυπώσω την άποψη ότι μετά από 4 χρόνια συνύπαρξης με το S το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι ότι καλύτερο για τον καθαρόαιμο κοντράκια? Τι σχέση έχει η πρόθεση κάποιου όταν παίρνει ένα αυτοκίνητο με τις διαπιστώσεις και την κριτική για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μετά από κάποιο σημαντικό καιρό συμβίωσης μαζί του όπου το έχει δει από όλες του τις πλευρές?
Όσο για την πίστα που λες φυσικά και δεν το πήρα για την πίστα ούτε πολύ περισσότερο το βελτίωσα για την πίστα. Το θέμα της πίστας το ανέφερα για να υπενθυμίσω το πόσο καλό είναι το αυτοκίνητο στην πίστα -ακόμα και μαμά- υπερθεματίζοντας έτσι για μια από τις αρετές του έναντι του ανταγωνισμού.
Και προς ενημέρωσή σου το αυτοκίνητο το έχω βάλει 7 φορές στην πίστα σε διάφορα στάδια εξέλιξης που μου ήταν αρκετές για να διαπιστώσω ο ίδιος το τι μπορεί να κάνει το S κινούμενο ελεύθερο σε ένα κλειστό αλλά ελεύθερο από εμπόδια κομμάτι δρόμου.
Κατά συνέπεια νομίζω ότι τα λεγόμενά μου συνάδουν απολύτως με τις πράξεις μου.

All times are GMT -8. The time now is 10:47 AM.