Περιοχή μόνο για μέλη Members only Greek S2000 Forum

ΚΟΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ S2000 Ι

Thread Tools

Old Feb 2, 2008 | 03:26 PM
D_S2000's Avatar
Registered User

Ναι το block θα είναι αυτό του F20C. Αυτό που θ'αλλάξει θα είναι όλα τα περιστρεφόμενα και κινούμενα μέρη. Στρόφαλος, μπιέλες, έμβολα κ.λ.π. τα οποία θα είναι σχεδιασμένα από την αρχή και κατασκευασμένα από πανίσχυρα ειδικά μέταλλα ικανά ν' αντέξουν τις δυνάμεις που θ'αναπτύσσονται όταν το μοτέρ των 2400cc θα γυρίζει στις 8.800!!! σ.α.λ. Ειδικά για τα έμβολα κάτι έχει πάρει τ' αυτί μου ότι θα έχουν κάμποση από τεχνολογία F1!!!
Οι 8.800 σ.α.λ. είναι απίστευτο νούμερο για ένα μοτέρ αυτών των κυβικών. Φανταστείτε απλά ότι το μαμά το 2200 που διατίθεται σε Ιαπωνία κι Αμερική έχει κόφτη απ΄ότι θυμάμαι στις 8.000. Αν υπήρχε 2400 θα μπορούσε να ήταν ο κόφτης στις 7500 λέω εγώ. Κι όμως θα είναι στις 8.800. Αυτό δείχνει το πόσο καλή δουλειά έχει γίνει για να βγει αυτό το μοτέρ στην παραγωγή. Πραγματικά θα ήθελα κι εγώ πολύ ν'ακούσω τον τρόπο που δουλεύει ένα τέτοιο μοτέρ (Θ' ανασταίνειι και νεκρούς) αλλά από την άλλη τα χρήματα για την απόκτησή του μάλλον θα είναι αποθαρρυντικός παράγοντας, κι έτσι πολύ φοβάμαι ότι μόνο από κανένα video θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση. Επίσης υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να βγάλει η J's και σειριακό σασμάν....Ε καλά άντε γεια μετά.....Αναρωτιέμαι τι θα μπορεί να κάθεται δίπλα του μετά δεδομένου και του βάρους του. Ακόμα περισσότερο αναρωτιέμαι το τι θα κάνει το αγωνιστικό τους που πέρα από όλα τα προηγούμενα που θα διαθέτει θα ζυγίζει και 950 κιλά!!! Έχει να κλάψει πολύς κόσμος τότε....
Old Feb 3, 2008 | 03:42 AM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Dhmhtrh epeidh ola kala auta pou les sth thewria, sthn pra3h omws diaferoun. Yparxoune polla paidia sto forum me 4petalouda kai vgazoune kai 300 aloga me to dilitro moter. To thema einai oti me to 4petaloudo to ama3i 3exase to gia kathe mera kai den einai mono to ti tha kaiei kai o ekofantikos hxos alla oit kai to ipsometro ligo na alla3ei kai h thermokrasia thelei allo rythmisma. Allo ena provlhma pou exei eina oi kryes ekkinhseis kathws kai to elleipes filtrarisma mias ka me thn topothethsh eidikwn filtrwn xaneis osa aloga phres ap o,ti lene oi filoi mas. Shmantikotero provlima olwn einai oti KANENAS den mporei na to rythmisei kai auto to 3ereis kala kai apo prwto xeri esy mias kai eixes atyxies me to prohgoumeno moter sou pou den htane kai toso apaithtiko sto rythmisma. Omws kai na sto rythimsei akoma pou tha parei POLY kairo, tha thelei alles rythmiseis gia alles thermokrasies kai ypsometra. Autokinito 950 kila APLA to 3exname giati thelei gdysimo mexri to sasi, trypes opou mporei na parei trypima gia meiwsh varous kai ena bucket. Epiloges gia parapanw dymanh yparxoun polles kai pio oikonomikes kai pio "vates", kalh periptrwsh einai kai o compressoras ths Jackson Racing (opu pleon legetai Kraftwerks) kai yparxei kai sxetiko site gia opoion thelei na enhmerwthei. Telos opoios mou pei oti thelei TOSH parapanw dynamh stp S kai auto den einai gia kontres alla gia pista kai stripsimo kata th gnwmh mou einai anideos toulaxiston.
Old Feb 3, 2008 | 06:37 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Originally Posted by D_S2000,Feb 3 2008, 02:26 AM
Ειδικά για τα έμβολα κάτι έχει πάρει τ' αυτί μου ότι θα έχουν κάμποση από τεχνολογία F1!!!
Αυτη η επιλογη υπαρχει διαθεσιμη (optional) απο την J's Racing και συγκεκριμενα λεγεται F1 Coating. Ειναι μια ειδικη επιστρωση στις κεφαλες των εμβολων και μαλιστα ειναι και φθηνη σε κοστος.
Old Feb 3, 2008 | 07:37 AM
Dorikin's Avatar
Registered User

From: Vrachati-Korinthos

re paidia exei anoiksei kanenas me carerra 996?giati anoiksa egw shmera me ena repriz apo 160 -240 kai hmoun mono mia kenh pisw...
einai logiko?egw exw odhghsei polles fores tetoio porsche kai mou dinei thn entypwsh oti paei kalytera apo to s.kai o typos patage den me zygize giati phgaine h akafth pisw ntoumani stis allages.
ti na pw....
Old Feb 3, 2008 | 10:04 AM
D_S2000's Avatar
Registered User

Τάσο γενικά έτσι είναι που τα λες αλλά έχω την γνώμη ότι τα προβλήματα που αναφέρεις και ειδικότερα το θέμα του ρυθμίσματος του ΕCU με την αλλαγή υψομέτρου, θερμοκρασιών κ.λ.π. δεν νομίζω ότι είναι τόσο κρίσιμο και καθοριστικό που θ'αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την σωστή λειτουργία του μοτέρ. Είναι σίγουρο, όπως άλλωστε συμβαίνει και μ'ένα οποιοδήποτε κοινό αυτοκίνητο, ότι η απόδοση του μοτέρ σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες θα πέφτει και θ'ανεβαίνει αναλόγως τις συνθήκες. Ίσως εδώ λόγω τετραπετάλουδου το φαινόμενο να είναι πιο έντομο. Δεν ξέρω όμως αν η απόδοση του μοτέρ θα έχει τόσο μεγάλες μεταπτώσεις ώστε να καθιστά την λειτουργία του προβληματική. Ίσως ο Γιώργος να μπορούσε να μας διαφωτίσει περισσότερο σε αυτό το θέμα που είναι και η ειδικότητά του. Όσο για το ρύθμισμα πρόβλημα δεν υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση δεδομένου το ότι η ρύθμιση του Μ800 γίνεται κατά ένα ποσοστό στην Ιαπωνία από τους ανθρώπους της J's και κατά το υπόλοιπο στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού πάλι από τους ίδιους. Για το θέμα της κατανάλωσης δεν έχω να πω τίποτα. Γκαζιά και 20ευρο. Είναι σίγουρα από τ'αρνητικά της υπόθεσης αν και τέτοιες ατμοσφαιρικές ιπποδυνάμεις χωρίς κατανάλωση δεν υπάρχουν.... Τώρα για το θέμα του φίλτρου που είναι σίγουρα απαραίτητο σίγουρα πρέπει να κόβει αλλά δεν ξέρω πόσο. Το άλλο επίσης που δεν αναφέραμε είναι το θέμα του rebuild. Έχω την εντύπωση ότι η ανάγκη για rebuild σ'ένα τέτοιο μοτέρ θα έρχεται πολύ πιο γρήγορα απ' ότι σ' ένα μονοπετάλουδο αλλά δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες. Από την άλλη για το βάρος ούτε συζήτηση να γίνει ένα πολιτικό αυτοκίνητο σαν το αγωνιστικό της J's. Απλά δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Το ανέφερα εντελώς ακαδημαϊκά απλά αναρωτούμενος το πως θα πηγαίνει ένα τέτοιο αυτοκίνητο με αυτή την δύναμη και μ'αυτά τα κιλά. Πάντως το κόστος για την απόκτηση και την συντήρηση ενός τέτοιου μοτέρ νομίζω ότι θα είναι ιδιαίτερα υψηλό για να μας απασχολήσει η περαιτέρω διερεύνηση των παραπάνω ερωτημάτων.
Θα ήθελα πάντως πολύ να το ακούσω και να δω και χρόνους σε Tsukuba ή Suzuka. Εκεί πήγαινε το "θα κλάψουν πολλοί" που ανέφερα στο προηγούμενο post.
Old Feb 3, 2008 | 10:05 AM
D_S2000's Avatar
Registered User

Μάριε δεν μιλάω μόνο για την ειδική κεραμική επίστρωση που αναφέρεις αλλά και για την όλη κατασκευή του εμβόλου.
Old Feb 3, 2008 | 10:55 AM
valerios's Avatar
Registered User

Dorikin den nomizw na yparxei epafh toylaxiston oxi se tosa polla km/h, egw meta apo ta 170-180 stin allagh 4th gia 5th gear me ena Boxster S pou exw anoiksei 2-3 fores mou anoigei arketa se shmeio pou sta 220 na min exei noima na piezw to amaksi pleon... panw apo 3-4 karotses anoigma... poso mallon me 3.6lt Carrera me 325hp... mporei to Carrera na exei kapoio provlima? mipos einai kourasmeno? panw apo 120.000km?
Old Feb 3, 2008 | 11:46 AM
Dorikin's Avatar
Registered User

den ton gnwrizw ton typo me to carrera ston dromo ton petyxa kai erxomastan mazi apo kammena vourla.pantws fainotan oti htan terma giati se afta ta km den zygizeis efkola ton allon ann den exeis +100 aloga toulaxiston.kai nomizw to aplo carrera exei 300 an den kanw lathos.ma@akia pou den evala ton aderfo mou na travhksei video giati kanenas den me pistevei!
Old Feb 3, 2008 | 11:50 AM
Dorikin's Avatar
Registered User

to diko mou s pantws exei filtro me ramair idiokataskevh(!) to opoio doulevei arketa kala kai eksatmish apo katalyth kai pisw.eppishs exei 28000 km opwte mono kourasmeno den einai to diko mou.to porsche mporei ontws na eixe polla km alla paroles tis parametrous egw to efxarisththika pou tou gemiza tous kathreptes me to tapeino honda mou.....
Old Feb 3, 2008 | 12:08 PM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Kat arxhn to Honda den einai katholou tapeino sto sthsimo. Se alla einai alla den einai epi tou parontws...

Egw se pisteuw giati anoiga me Carrera to kalokairi sth Vouliagmenhs kai den mou 3ekolage trela. Vevaia meta ma s epianan fnaria kai kinhsh opote den 3erw sta polla. Oso eida egw diafora MEGALH den yparxei.

An thes steile kamia photo apo to filtrokouti sou. Pws 3ereis oti douleuei? Apo thn e3atmish yparxei megalh pithanonhta na xaneis pantws...

All times are GMT -8. The time now is 07:06 PM.