Περιοχή μόνο για μέλη Members only Greek S2000 Forum

ΚΟΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ S2000 Ι

Thread Tools

Old Feb 1, 2008 | 11:32 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Δημήτρη γράφεις σα να βγάζεις πολιτικό λόγο...

Κατ' αρχάς δεν κάνει κάποιον κοντράκια το αν πηγαίνει σε στέκια κοντράκηδων ή όχι. Μπορεί να κάνει κόντρες και σε δικές του βόλτες και σε δικά του μέρη.
Δεύτερον, στο συγκεκριμένο topic έχεις γράψει πολλές φορές κόντρες σου με άλλα αυτοκίνητα και ουδέποτε χρονους που έκανες εσύ ή κόντρα σου μέσα σε μια πίστα.
Τρίτον, το να είναι κάποιος κοντράκιας και να έχει S δεν είναι ρετσινιά ούτε κακή επιλογή του όπως πολλοί εδω μέσα λέτε ή αφήνετε να εννοηθεί και έχουμε αναλύσει στο παρελθόν τους λόγους.
Τέταρτον, δεν υπάρχει σχεδόν κανένας ιδιοκτήτης S που να μην κάνει άτυπες κόντρες με άλλα αυτοκίνητα.
Πέμπτον, το ότι το εφτιαξες πρωτίστως για να το ευχριστιεσαι εσύ δέν είναι είδηση, είναι κανόνας για όλους μας.

Ωστόσο θεώρώ ότι δεν έχεις αξιοποιήσει ακόμα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων του S σου τόσο σε συνθήκες κόντρας όσο και σε συνθήκες πίστας και άρα ούτε κοντράκια θα σε έλεγα ούτε χερά και αυτή είναι η άποψή μου εντελώς φίλικα.
Old Feb 1, 2008 | 11:47 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Απλά, επειδή τα παίρνω, το θεωρώ υποκριτικό να καθόμαστε να συζητάμε ώρες ατελείωτες και να διαβάζουμε άλλες τόσες για το ποσα αλογά παίρνουμε απο το ram air στα διακόσια και να λέμε ότι είναι για την πίστα και για τη βόλτα μας αυτο...
Άρα, ξύλινη γλώσσα και σχόλια τέτοια εγώ δεν τα δέχομαι πολύ απλά!
Old Feb 1, 2008 | 01:43 PM
D_S2000's Avatar
Registered User

Ας ξεκινήσω από το τέλος.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει η εξήγηση ενός φυσικού φαινομένου όπως το ram -air αλλά και τόσων άλλων που έχω εξηγήσει σ' αυτό το forum με την χρήση που κάνω εγώ στο αυτοκίνητο ώστε να με θεωρείς υποκριτή? Τι είδους λογική είναι αυτή? Ο ορισμός της διαστρέβλωσης εννοιών και συσχετισμών σε όλο της το μεγαλείο. Δηλαδή ένας ιδιοκτήτης μιας Ferrari που επιλέγει να πηγαίνει το αυτοκίνητό του κυριλέ και χαλαρά στο 90% και ένα 10% μόνο να κινείται σε ρυθμούς πίστας είναι υποκριτής??? Και ως προς τι? Γράφει δηλ. πουθενά ότι από την στιγμή που παίρνεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο ή που πολύ απλά βελτιώνεις ένα S2000 θα πρέπει να το πηγαίνεις όλη την ημέρα "τάπα" για να μπορείς να εκφέρεις την γνώμη σου γι' αυτό γιατί αλλιώς είσαι υποκριτής??? Έλεος....Θα τρελλαθούμε τελείως μ' αυτά που λες εδώ μου φαίνεται.
Το ότι δεν έχω εκμεταλευτεί ακριβώς τις δυνατότητες του αυτοκινήτου μου τι ακριβώς σημαίνει για σένα? Ότι δεν του πίνω το αίμα όλη την ημέρα στην πίστα και στις κόντρες? Το πως οδηγεί ο καθένας το αυτοκίνητό του είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Είναι λίγο ατυχής η παρατήρησή σου περί "δυνατοτήτων" αφού αυτές μπορεί κανείς να τις δει πολύ εύκολα κινούμενος πολύ γρήγορα είτε στον δρόμο είτε σε πίστα το 10-20% του συνολικού χρόνου οδήγησης. Δεν χρειάζεται παραπάνω. Με άλλα λόγια μπορώ πολύ εύκολα να δω τον τρόπο που επιταχύνει το αυτοκίνητο είτε εν κινήσει είτε από στάση, μπορώ να δω τον τρόπο που επιβραδύνει, που στρίβει τα πάντα. Μπορεί σε μια πίστα να μην κάνω τον χρόνο που θα έκανε ένας οδηγός αγώνων -μια που μίλησες για χρόνους στην πίστα- αλλά ούτε οδηγός αγώνων είμαι ούτε αυτό αποτέλεσε ποτέ το κριτήριο για να βελτιώσω το αυτοκίνητό μου. Αυτό μας έλειπε τώρα. Απλά και μόνο οι τεράστιες διαφορές που βλέπω από αυτό που είχα λίγο πριν μου είναι αρκετές για να με κάνουν να νιώσω καλά κι αυτό εν τέλει είναι το ζητούμενο. ΔΕΝ είναι το ζητούμενο να κάνω τον απόλυτο χρόνο στα Μέγαρα ούτε ν'αποδείξω ότι εγώ είμαι και κανείς άλλος. Πρώτον γιατί δεν με απασχολεί κάτι τέτοιο και δεύτερον γιατί αν με απασχολούσε θα έπρεπε να πάρω απόφαση ότι θα χρηματοδοτούσα αδρά αυτή την γνώση γιατί για να κατακτήσεις τα όρια ενός τέτοιου αυτοκινήτου θα πρέπει να πιέσεις πολύ τόσο τον εαυτό σου όσο και τ' αυτοκίνητο. Και κάτι τέτοιο συνεπάγεται ένα ρίσκο που έχει να κάνει αφενός με την ασφάλεια του αυτοκινήτου όσο και με την δικιά μου. Και τέτοιο ρίσκο πολύ απλά δεν είχα ποτέ την διάθεση να πάρω. Ελπίζω να έγινα αντιληπτός.
Τώρα όσο για τις κόντρες στον δρόμο σίγουρα έχω κάνει αρκετές στον δρόμο κι αυτό είναι μέσα στο πλαίσιο του τρόπου που οδηγώ τ' αυτοκίνητο. Αυτό όμως επαναλαμβάνω δεν σε χαρακτηρίζει και κοντράκια. Απλά γιατί το κάνω μια στο τόσο κι όποτε τύχει χωρίς να το επιδιώκω και χωρίς να το κάνω με πρόγραμμα και συστηματικά όπως θα έκανε ένας πραγματικός "κοντράκιας". Δηλ. ο πατέρας μου που έχει κάνει κι αυτός μερικές φορές στην ζωή του το ίδιο είναι κοντράκιας? Καλό θα είναι να μάθουμε ν'αποδίδουμε στις λέξεις το νόημα που τους αναλογεί κι όχι να μπερδεύουμε νοήματα και λέξεις γιατί έτσι μάλλον μπερδεύονται κι όσοι διαβάζουν αυτά τα topics παρά καταλαβαίνουν.
Τέλος προς πληροφόρησή σου η έκφραση "ξύλινη γλώσσα" χρησιμοποιείται όταν επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια ξανά και ξανά. Εδώ δεν πρόκειται περί αυτού. Μάλλον ήθελες να πεις ότι η γλώσσα που γράφω είναι λίγο επίσημη κι όντως έτσι είναι αλλά παρ΄όλα αυτά κατανοητή. Σε αντίθεση με την δική σου λογική που για μένα τουλάχιστον δεν είναι...Μήπως είναι τελικά αυτή "ξύλινη"?
Old Feb 1, 2008 | 11:36 PM
MANOS's Avatar
Registered User

Καλά Δημήτρη δε θα βγάλουμε άκρη μ' αυτά που γράφεις... άλλο λέω εγώ, άλλο λες εσύ. Λες και δίνουμε Πανελλήνιες, έκθεση, γράφεις...
Εγώ σχολίασα το αρχικό σου post περί S και κόντρας και εσύ λες τα δικά σου.....
Θα ήθελα πάντως να μου κάνεις το χατίρι να γίνει η κόντρα αυτή με τον dims2k.....

p.s. Επειδή ξέρω αρκετα καλά την ελληνική γλώσσα, σου λεω να ανοίγεις και κανένα λεξικό για να μάθαινεις τι σημαίνει "ξύλινη γλώσσα" προτού κάνεις τον "εξυπνίδη".....

Τελοσπάντων!
Old Feb 2, 2008 | 01:06 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Old Feb 2, 2008 | 02:12 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Old Feb 2, 2008 | 02:26 AM
dims2k's Avatar
Registered User

mano den exw epafi me ton dimitri eixa grapsei kai palia ena patima pou eixame kanei rollarista stin ethniki kai imouna 1kolwna+ mexri ta 230. to mono xatiri pou thelw apo ton dimitri na pame kamia volta me to amaksi tou na dw ligo tin metadosi tou giati foraei ta top pragmata
Old Feb 2, 2008 | 08:05 AM
D_S2000's Avatar
Registered User

Έτσι λέω κι εγώ, ας τ' αφήσουμε. Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε....
Δημήτρη, σήμερα πήρα το αυτοκίνητο κι αφού κάνω καμιά 500 χιλ. χαλαρά για να στρώσω διαφορικό και δίσκο που τον άλλαξα προληπτικά, να πάμε μια βόλτα να το δεις τ' αυτοκίνητο. Δεν θα σε ξεχάσω. Στο υπόσχομαι.
Nippon για το 2,4 το καινούριο μοτέρ της J's ξέρω ότι από στιγμή σε στιγμή θα αρχίσει να διατίθεται στο εμπόριο, δεν ξέρω όμως ακριβώς το πότε. Θα στροφάρει 8.800 πραγματικές σ.α.λ. θα δουλεύει μ' εγκέφαλο ΜΟΤΕC Μ800 και θ' αποδίδει λίγο πολύ γύρω στα 370Hp (Στρόφαλο). Τώρα για το 2,4 το Stroker Kit δεν ξέρω να σου πω προς το παρόν. Θα ρωτήσω όμως και θα επανέλθω.
Old Feb 2, 2008 | 08:45 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

370!!
Aυτά είναι....
Old Feb 2, 2008 | 09:44 AM
nipponS2000's Avatar
15 Year Member

Εεεεεεεετσι!!Αυτα ειναι!2400cc 370!!!!.Δηλαδη μιλαμε για μπλοκ f20c?Και 155 αλογα στο λιτρο.Τι να πω.Παντως θα σου φερνει ριγος ο ηχος του.Παντως και χωρις να υπερβαλλω πιστευω οτι ενα S με τετοιο μοτερ θα εχει τρελλες επιδοσεις(φανταζομαι και πολυ ροπη) επιπεδου Ferrari f430.Για τυχον παρεξηγησεις δεν συγκρινω τα 2 αυτοκινητα,προς θεου,απλα φανταζομαι τις επιδοσεις του.Και οσο για την προηγουμενη συζητηση των παιδιων δεν τιθεται θεμα "χρησης" του S.Τα κανει ολα!Απο χαλαρη βολτα και "πουλ-μουρ" μεχρι πιστες και φαναρομαχιες με καθε ειδους αντιπαλο.Εδω στην αντιπερα οχθη το κατεβαζουν σε αγωνες DRAGSTER&DRIFT(papadakis Greek power!!) οπωτε τι συζηταμε?Για οποιο σκοπο και να πηρε κανεις αυτο το αμαξι θα τον παρασυρει να κανει πραγματα τα οποια δεν ειχε σκεφτει αγοραζοντας το.

All times are GMT -8. The time now is 04:07 PM.