Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Περί VSA o λόγος

Thread Tools

Old Jul 15, 2009 | 06:14 AM
Heli2000's Avatar
Registered User

From: Greece / Athens

Originally Posted by ntz,Jul 15 2009, 01:57 AM
"Αν νομίζεις οτι πέθανε ο Senna και άφησε...εσένα,....είσαι βαθιά νυχτωμένος"
Επειδή -ακριβώς - υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, αυτός είναι και ο λόγος που βγήκε το VSA.
Reply
Old Jul 15, 2009 | 06:15 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Γιάννη, τα ελικόπτερα, έχουν ESP ...????
Reply
Old Jul 15, 2009 | 06:45 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Θα πω κι εγω τη προσωπικη μου γνωμη περι VSA αν και το θεμα ειναι η απορια του πλεξιματος.

Μη ξεχνας S2johnyK οτι εχουν και αλλα πραγματα σημασια στο στριψιμο των αυτοκινητων σας. Και τι εννοω? Θα πω μερικα μονο. Ελαστικα, αναρτηση, ευθυγραμμιση κτλ. Επισης παιζει ρολο το οδηγικο στυλ και πλασαρισμα, χωρις να φερω το βαρος της ζυγαριας στα περι ικανοτητων σε κανενος το μερος. Και μη ξεχνας και το "τυχερο" στη μεση της συγκεκριμενης στιγμης. Ολα παιζουν το ρολο τους. Ποσες φορες εχει τυχει σε πιστα να μην ακολουθουμε γραμμες οπως το προηγουμενο γυρο ή να κανουμε καποιο λαθος? Αρκετες θα ελεγα. Ετσι κι αλλιως το παλικαρι ειπε οτι τα χρειαστηκε, οποτε μπορει και να ετυχε η στιγμη που λεω.

Για το θεμα του VSA θα εκφρασω τη προσωπικη μου γνωμη. Σιγουρα θα ηθελα να εχω το τελευταιο μοντελο κατα την αγορα ενος καινουργιου αυτοκινητου, ακομα και μεταχειρισμενου. Η αληθεια ειναι οτι η προοδος παει μπροστα προς οφελος μας.

Οσοι εχουν VSA το εκτιμουν, ενω υπαρχουν και αυτοι που ειχαν προγενεστερα μοντελα χωρις VSA, και δε το θελουν στο καινουργιο τους S. Αλλοι προσπαθουν να το αφαιρεσουν και αλλοι να το τοποθετησουν.

Ενα ποστ που εκανε ο Ηλιας με βρισκει συμφωνο στο θεμα συνηθειας και χρησης του VSA. Καποιοι το εχουν συνεχεια ενεργο και το απενεργοποιουν, αλλα εκεινη την ατυχη στιγμη οπου θα πιεσουν το αμαξι, μπορει να χασουν καθε ελεγχο του S2000 και μαλιστα να αναφερουν μετα οτι το αμαξι δεν στριβει χωρις VSA, πραγμα που ειναι μεγαλο λαθος. Πολλοι νομιζουν οτι το αμαξι με το VSA δε μπορει να χασει τον ελεγχο και τη προσφυση του με οποιο τροπο και να προσπαθησουν να το κανουν. Αυτο ειναι λαθος.

Εγω προσωπικα θεωρω θετικη την υπαρξη του VSA στα τελευταια μοντελα του S2000. Ενα παραλληλα μεγαλο μπερδεμα κατα τη γνωμη μου παντα ειναι το εξης. Μπορει να με βοηθησει στην οδηγηση αλλα και να με μπερδεψει. Και τι θελω να πω. Εχει τυχει πολλες φορες να πιεσω αλλα αυτοκινητα, οπως πχ το 350Z (oxtros) μεσα στη πιστα, και πραγματικα το συστημα του ηταν απολυτα αυστηρο σε σημειο που να μη μπορω να το οδηγησω γρηγορα σε ρυθμους οπως το S2000. Οτι και να εκανα δεν εχανα τον ελεγχο με τιποτα, αλλα παραλληλα καποιες στιγμες με ανησυχουσε οτι θα γινοταν μια στραβη και θα εφευγα εκτος πιστας. Ηταν μια περιεργη αισθηση και δεν γνωριζω αν ειναι το ιδιο αυστηρο και το VSA στο S2000.

Γενικως, πιστευω οτι βοηθαει το VSA, ειδικα στις συνθηκες οδηγησης με βροχη και επισης στη καθημερινη φυσιολογικη οδηγηση εστω και ας ειναι σε γοργους ρυθμους.

Αν ομως, για τα δικα μου μετρα, ηθελα να οδηγησω το αμαξι κοντα στο οριο του, τοτε δεν θα ηθελα να εχω ενεργοποιημενο το VSA, διοτι θα με μπερδεψει στο τροπο οδηγησης μου.
Reply
Old Jul 15, 2009 | 06:49 AM
lalakis2000's Avatar
Registered User
Gold Member (Premium)

From: Ego edo dipla meno...

Μάριε, αλήθεια τώρα, κάτι πιο σύντομο δεν μπορούσες να γράψεις;

Το είδα και τρόμαξα.

Είναι τεράστιο (με το συμπάθειο).

Α πα πα πα πα...
Reply
Old Jul 15, 2009 | 06:54 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Ποιος ειναι ο χρονος για να ενεργοποιηθει και να απενεργοποιηθει πληρως το VSA?
Γενικα παντως εχω διαβασει οτι το VSA ειναι απο τα καλυτερα στο ειδος του συγκριτικά με αλλων εταιρειων.

@TasosR
Μ αρεσει που δεν "κολλας" να το βαλεις και στην πιστα και γουσταρω ακομα περισσοτερο που το παραδεχεσαι δημοσια.
Το πληρωσα,το εχω και το κανω χρηση τελος.

Επειδή -ακριβώς - υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, αυτός είναι και ο λόγος που βγήκε το VSA
Ελα ομως που αυτοι ειναι οι πρωτοι που θα το απενεργοποιησουν

Επισης πολυ περιγραφικα τα post ορισμενων για την εμπλοκη του.Ευχαριστω

Keep it coming...
Reply
Old Jul 15, 2009 | 06:57 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by energetic,Jul 15 2009, 04:45 PM
Θα πω κι εγω τη προσωπικη μου γνωμη περι VSA αν και το θεμα ειναι η απορια του πλεξιματος.

Αν ομως, για τα δικα μου μετρα, ηθελα να οδηγησω το αμαξι κοντα στο οριο του, τοτε δεν θα ηθελα να εχω ενεργοποιημενο το VSA, διοτι θα με μπερδεψει στο τροπο οδηγησης μου.
Εδω θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου καθ ότι σε άλλο αυτοκίνητο (RX8) που προσπάθησα να πιέσω λίγο (έως πολύ) παραπάνω είχα το ίδιο θέμα.

Σε γενικες γραμμες πιστευω οτι ο uma στο post που ανεφερες και εσυ εχει απολυτο δικιο.
Reply
Old Jul 15, 2009 | 08:01 AM
TasosR's Avatar
Registered User

Γιαννη εισαι απο τα λιγα ατομα απο το φορουμ που εχω γνωριστει προσωπικα και μαλλον θα καταλαβες οτι δεν μου αρεσει καθολου να το παιζω πιλοτος.
Η ενασχοληση μου με την αυτοκινηση γινεται ερασιτεχνικα και με απωτερο σκοπο τη βελτιωση μου ως οδηγο και μονο.
Το VSA ενεργοποιειται η οχι αναλογα με την εμπειρια και τις συνθηκες. Το προβλημα θα υπηρχε αν δεν ειχαμε τη δυνατοτητα της πληρους απενεργοποιησης.
Επισης να επισημανω οτι το γεγονος οτι υπαρχουν 5-10 καλοι οδηγοι και ειναι αστερια στην πισωκινηση και οντως το VSA τους ειναι αχρηστο, ΔΕΝ σημαινει οτι και οι υπολοιποι ειναι ετσι.
Υπαρχουν και καποιοι που κανουν μικρα καθε φορα βηματακια προοδου, χωρις αγχος, απενεργοποιωντας ΣΤΑΔΙΑΚΑ το VSA και χρησιμοποιωντας το ως ενα εξτρα εργαλειο οχι ως πανακεια.
Reply
Old Jul 15, 2009 | 08:22 AM
stavros-s2's Avatar
Registered User

From: athens-vrilissia

παιδια,εγω κατεθεσα την αποψη μου,θελω να πω οτι σε καμια περιπτωση δεν θελω να εννοηθει οτι πηγα να το παιξω οδηγος,απλα ειπα την περιπτωση που πηγα να φυγω απο το δρομο με το vsa,για να δοσω μια αλλη διασταση σε μια νοοτροπια του οτι βαζω το vsa και παω με οσα να ναι,ηθελα να πω,καλως να το χει πανω το αυτοκινητο αλλα ειναι εξισου επικυνδυνο και θελει και αυτο την προσοχη του ιδιως για οδηγους που εμαθαν τα πισωκινητα χωρις ολα αυτα.οσο για τον tasosR συμφονω με τις αποψεις σου,στο μονο που θα διαφωνησω για αυτους με τα "βηματακια προοδου",εχωντας αλλαξει πολλα πισωκινητα,το s2k θεωρω δεν ειναι "σχολειο"και μαλιστα ειναι πολυ επικινδυνο να πρωσπαθησει να μαθει καποιος πανω σε αυτο...
Reply
Old Jul 15, 2009 | 08:26 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by TasosR,Jul 15 2009, 06:01 PM
Γιαννη εισαι απο τα λιγα ατομα απο το φορουμ που εχω γνωριστει προσωπικα και μαλλον θα καταλαβες οτι δεν μου αρεσει καθολου να το παιζω πιλοτος.
Η ενασχοληση μου με την αυτοκινηση γινεται ερασιτεχνικα και με απωτερο σκοπο τη βελτιωση μου ως οδηγο και μονο.
Το VSA ενεργοποιειται η οχι αναλογα με την εμπειρια και τις συνθηκες. Το προβλημα θα υπηρχε αν δεν ειχαμε τη δυνατοτητα της πληρους απενεργοποιησης.
Επισης να επισημανω οτι το γεγονος οτι υπαρχουν 5-10 καλοι οδηγοι και ειναι αστερια στην πισωκινηση και οντως το VSA τους ειναι αχρηστο, ΔΕΝ σημαινει οτι και οι υπολοιποι ειναι ετσι.
Υπαρχουν και καποιοι που κανουν μικρα καθε φορα βηματακια προοδου, χωρις αγχος, απενεργοποιωντας ΣΤΑΔΙΑΚΑ το VSA και χρησιμοποιωντας το ως ενα εξτρα εργαλειο οχι ως πανακεια.

το s2k θεωρω δεν ειναι "σχολειο"και μαλιστα ειναι πολυ επικινδυνο να πρωσπαθησει να μαθει καποιος πανω σε αυτο...
Εδω θα διαφωνησω εγω
Το S2000 ειναι ΜΕΓΑΛΟ σχολιο οταν κανεις μικρα βηματακια προοδου καθε φορα.
Reply
Old Jul 15, 2009 | 08:33 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Σχολείο είναι το MX5 και γενικά ΠΙΣΩΚΙΝΗΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ, ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ Π Ρ Ο Β Λ Ε Ψ Η Μ Α. Το S2000 δεν υπάγετε σε αυτή την κατηγορία. Πρέπει να έχεις παρει βάσεις. Είναι περισσότερο σαν...Πανεπιστήμιο.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 07:33 PM.