Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Περί VSA o λόγος

Thread Tools

Old Jul 15, 2009 | 01:36 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

+1000 με το Ηλία.
Προσωπικά VSA δεν θέλω, άντε κανα traction άμα είχα δυνατό RWD

Τάσο ήσουν πίστα με το VSA ΟΝ?!!
Reply
Old Jul 15, 2009 | 01:44 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Οποιος θελει VSA να μην παρει S2000 για μενα....
Σημαινει οτι δε θελει να ξεπερασει την εννοια του καθημερινου οδηγου και να βρει τα ορια του αυτοκινητου...
Στην Ιταλία για παραδειγμα, σε κλειστη φουρκετα για να ντριφταρεις επρεπε να εχεις πρωτη, τερμα γκαζι σχεδον και να συμπλεκταρεις....
Κι ομως καποιοι εφεραν ακομα κι εκει τετακε....
Και το σημαντικοιτερο ειναι αυτο που λεει ο Ηλιας, εκει που θα το χρειαστεις, το πιο πιθανο ειναι να το εχεις off....
Reply
Old Jul 15, 2009 | 01:57 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by uma_chikara,Jul 15 2009, 01:31 AM
Απ'την άλλη είναι πολλοί εκείνοι που επαναπαύονται στο ESP και δε μαθαίνουν ποτέ να οδηγούν.. τότε δε χρειάζεται καν να το κυνηγήσουν..αρκεί να το βάλουν στο off....

Οπότε, το esp όποιος το έχει πρέπει να το χρησιμοποιέι ως εργαλείο και όχι ως καβάτζα...
αλλιώς καλύτερα μη το βγάλει ποτέ...
Θα συμφωνήσω απόλυτα

Το αυτοκίνητο ούτε σκοτώνει, ούτε αφήνει ανάπηρους. Άλλοι ευθύνονται για αυτό και άλλοι την πληρώνουν.

Θα συμπληρώσω με μία υπογραφή που έχω δεί από κάποιο χρήστη (...δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του) σε κάποιο forum: "Αν νομίζεις οτι πέθανε ο Senna και άφησε...εσένα,....είσαι βαθιά νυχτωμένος"
Reply
Old Jul 15, 2009 | 02:04 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Λόγο δουλειάς να σας πω ότι τα περισσότερα θανατηφόρα είναι από λάθη του στυλ πέρασε με κόκκινο, σφήνες κτλ και όχι γιατί πήγε στο βουνό να στρίψει.... Και δυστυχώς δεν έχει βγει ακόμα ESP που να σε σταματάει στο κόκκινο...Αν και θα έπρεπε.

Όπως και το να πηγαίνεις με 200 στην κρυφή είναι μαλακία, και όχι το να πηγαίνεις στην Πεντέλη για στρίψιμο.
Reply
Old Jul 15, 2009 | 02:34 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Συγκεκριμένα η Πεντέλη είναι επικίνδυνη για πολλά τρεξίματα.. μπορεί αν περάσει κάποιος βράδυ να μη του φαίνεται, αλλά το πρωί που ο γκρεμός φαίνεται για τα καλά, είναι αρκετά τρομακτικό...

Αλλά σίγουρα τα περισσότερα θανατηφόρα γίνονται όταν εμπλέκονται περισσότερα από ένα αυτοκίνητα και η συνολική ενέργεια της σύγκρουσης είναι αποτέλεσμα αθροίσματος, πράγμα που προκύπτει έπειτα από σύγκρουση οχημάτων αντίθετων διευθύνσεων..

Αλλά αυτά μάλλον ξεφεύγουν από το θέμα του topic..
Reply
Old Jul 15, 2009 | 02:41 AM
stavros-s2's Avatar
Registered User

From: athens-vrilissia

γνωμη μου ειναι παντως παιδια,οπως αναφερθηκε οποιος ψαχνει για esp κακως εχει το συγκεκριμενο αυτοκινητο,αφηστε που απο προσωπικη εμπειρια μια φορα που οδηγουσα ενος φιλου και ειχα ξεχασει να απενεργοποιησω αυτα τα πραματα οταν ενεργοποιηθηκαν με τρομαξαν τοσο,που εχασα τον ελενχο και πηγα να τρακαρω,απο τοτε το πρωτο πραγμα που κανω οταν μπαινω σε ενα αυτοκινητο ειναι να απενεργοποιησω αυτα τα πραγματα..
Reply
Old Jul 15, 2009 | 02:58 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

όντως, όταν κάποιος έχει συνηθίσει να οδηγεί χωρίς συστήματα, τότε μπορεί να πάθει ζημιά..

γιατί εκεί που πάει να φύγει, ετοιμάζεις το ανάποδο και τελικά βρίσκει πρόσφυση κι εσύ βρίσκεσαι να φεύγεις προς το εξωτερικό της στροφής...

αλλά όχι να καταλήξουμε πως είναι και επικίνδυνο..γιατί κόβει πολύ η ταχύτητα σε τέτοιο σημείο εμπλοκής του esp (μιλώ πάντα για την εμπειρία μου σε άλλα αυτοκίνητα.. s2000 με vsa δεν έχω οδηγήσει ποτέ)
Reply
Old Jul 15, 2009 | 03:15 AM
stavros-s2's Avatar
Registered User

From: athens-vrilissia

σιγουρα ναι,για να τα βαλουν τα συστηματα κατι θα ξερουν εννοειται.εγω καταθετω την προσωμικη μου γνωμη και εμπειρια.ενω ετοιμαζομουν να μπω σε μια στροφη (με ενα bmw συγκεκριμενα) περιμενωντας οτι θα αρχισει να φευγει και θα μπω στην στροφη με το (γνωστο σε ολους μας) πλαι,αυτο εκεινη την ωρα ενεργοποιηται μου κοβει πισω την κινηση,με αποτελεσμα να μουριασει το αυτοκινητο και να με πιασει κρυος ιδρωτας μεχρι να το ξαναδω στην ευθεια,απο τοτε,δεν θελω ουτε να τα ακουω τα vsa ktl
Reply
Old Jul 15, 2009 | 04:11 AM
s2k_cy's Avatar

Ειμουν κάτοχος για 2 χρόνια ΜΥ05 και άλλα 2 χρόνια του 08. Ειλικρινά δεν κατάλαβα γιατί τόσος ντόρος (προς το κακό και περι ''ανόθευτης'' οδήγησης) για ένα κουμπάκι. Δεν πάυει να είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ + για το αυτοκίνητο, ιδίως οταν μπορείς και να το απενεργοποιησεις ΠΛΗΡΩΣ. Ισα ισα έχει και πλάκα δίοτι πολλές φορές το περιμένεις να επέμβει και αυτό δεν ''ασχολείται''.

Πολλές φορες έχω κανει (και κάνω) την ίδια ορεινή διαδρομή με το VSA on και OFF για να δω διαφορές στη συμπεριφορά.

Οπως και το 05 και το 08 με vsa off εχουν την ίδια ανόθευτη συμπεριφορά απο πλευράς οδήγησης.

Προσωπικά το αφήνω on μόνο σε ορεινές διαδρομές που δεν ξέρω καλά τις στροφές. Αφού την κάνω 5-6 φορές και μάθω τα μυστικά της το βάζω στο off.
Μέτα είναι ολα θέμα λογικής και φυσικής.
Reply
Old Jul 15, 2009 | 06:09 AM
Heli2000's Avatar
Registered User

From: Greece / Athens

Για ρωτήστε όλους αυτούς τους 'πιλότους' που τράκαραν με τα S τους αν θα ήθελαν να είχαν VSA?

Reply

All times are GMT -8. The time now is 02:57 PM.