Go Back  S2KI Honda S2000 Forums > General Interest > S2000 Under The Hood
Reload this Page >

transmission or clutch problem?

Notices
S2000 Under The Hood S2000 Technical and Mechanical discussions.

transmission or clutch problem?

 
Old 03-11-2019, 05:41 AM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 3
Liked 0 Times in 0 Posts
Default transmission or clutch problem?

yesterday i was racing my 00 ap1 and when i went to shift into 3rd the gear wouldn’t go in, so i basically slammed it into gear and dropped the clutch but it wasn’t catching. after that, it wouldn’t go into any gear and the clutch felt heavy. as i was having it towed (pulled by chain) i left the engine on because i didn’t want the brakes to overheat but in neutral. half way through the tow i hear a loud noise and my friend who was driving behind me said he saw some sparks from the front. after that i turned off the car but kept it in neutral. the car still cranks, but does not go into gear and also has a leak (reddish fluid)

the only problems i have noticed before this were : hard shifts into 1st and needing to give it a lot of gas for it to take off, gaseous smell due to evap delete, small leak of which i thought was oil under the front end, and smell of burnt clutch right before the incident.
Alr8d is offline  
Old 03-11-2019, 05:49 AM
  #2  
 
Slowcrash_101's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 3,657
Liked 66 Times in 65 Posts
Default

Originally Posted by Alr8d View Post
yesterday i was racing my 00 ap1 and when i went to shift into 3rd the gear wouldn’t go in, so i basically slammed it into gear and dropped the clutch but it wasn’t catching. after that, it wouldn’t go into any gear and the clutch felt heavy. as i was having it towed (pulled by chain) i left the engine on because i didn’t want the brakes to overheat but in neutral. half way through the tow i hear a loud noise and my friend who was driving behind me said he saw some sparks from the front. after that i turned off the car but kept it in neutral. the car still cranks, but does not go into gear and also has a leak (reddish fluid)

the only problems i have noticed before this were : hard shifts into 1st and needing to give it a lot of gas for it to take off, gaseous smell due to evap delete, small leak of which i thought was oil under the front end, and smell of burnt clutch right before the incident.
Probably a combination of clutch and clutch hydraulic faliure.
Slowcrash_101 is offline  
Old 03-11-2019, 08:32 AM
  #3  
 
Join Date: Nov 2007
Location: Illnoise. WAY downtown, jerky.
Posts: 4,394
Likes: 0
Liked 128 Times in 117 Posts
Default

Probably should find the leak, eh?

So...it goes into gear, but doesn't move? Sounds like a clutch issue in that case.
B serious is offline  
Old 03-12-2019, 04:53 AM
  #4  
Registered User
 
RolanTHUNDER's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Not where I WANT to BE...
Posts: 1,312
Liked 29 Times in 25 Posts
Default

Sounds like your clutch blew out. The sparks may have been caused by your clutch fork having come loose due to the clutch disc blowing out and contacting the road somewhere along the line while it was being towed. That's not likely but it is possible...
RolanTHUNDER is offline  
Old 03-12-2019, 02:48 PM
  #5  
 
Join Date: Sep 2011
Location: Fremont, CA
Posts: 1,726
Liked 40 Times in 31 Posts
Default

Originally Posted by B serious View Post
Probably should find the leak, eh?

So...it goes into gear, but doesn't move? Sounds like a clutch issue in that case.
+1
Soviet is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
skem
S2000 Under The Hood
4
09-12-2009 09:02 PM
jstar
S2000 Under The Hood
0
12-20-2006 11:58 AM
pookie0744
S2000 Talk
56
10-19-2006 10:02 PM
blk2000
Australia & New Zealand S2000 Owners
27
03-29-2006 08:16 PM
Jasonoff
S2000 Under The Hood
11
06-14-2005 05:14 AM


Quick Reply: transmission or clutch problem?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands