AEM ECU Logging help - S2KI Honda S2000 Forums

UK & Ireland S2000 Community Discussions related to the S2000, its ownership and enthusiasm for it in the UK and Ireland. Including FAQs, and technical questions.

AEM ECU Logging help

Reply

 
 
 
Old 03-11-2018, 01:08 AM
  #1  
Thread Starter
 
chrispayze's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bristol
Posts: 3,623
Thanks: 0
Thanked 13 Times in 13 Posts
Default AEM ECU Logging help

Morning all,

I'm trying to get some logging data from my Series 2 EMS and I'm having trouble. If I log straight to the PC, it works fine and I get some nice graphs out of it. But if I log to the ECU, then download it, I seem to get very strange results, almost like random noise, even going totally out of limits (Engine Speed up to 24000 anyone!?). I'd like to use ECU logging so I don't have to run the PC all the time.

Has anyone else had similar problems and found a fix?

Thanks
Chris
chrispayze is online now  
Reply With Quote
Old 03-11-2018, 03:11 AM
  #2  
 
Nottm_S2's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Nottingham
Posts: 18,700
Thanked 36 Times in 36 Posts
Default

I did this when AJ tuned my car, you need to load a config to the AEM, maybe that's the issue?
Nottm_S2 is online now  
Reply With Quote
Old 03-11-2018, 04:29 AM
  #3  
Thread Starter
 
chrispayze's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bristol
Posts: 3,623
Thanks: 0
Thanked 13 Times in 13 Posts
Default

I've got a logging setup file that AJ gave me a while ago actually. But still issues.
chrispayze is online now  
Reply With Quote
Old 03-11-2018, 05:13 AM
  #4  
 
markforrester99's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Hertfordshire
Posts: 1,624
Thanked 18 Times in 18 Posts
Default

It does this if you click the button under the logging section that over writes existing logging when full. Make sure its unticked.
markforrester99 is online now  
Reply With Quote
Old 03-11-2018, 06:33 AM
  #5  
Thread Starter
 
chrispayze's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bristol
Posts: 3,623
Thanks: 0
Thanked 13 Times in 13 Posts
Default

Originally Posted by markforrester99 View Post
It does this if you click the button under the logging section that over writes existing logging when full. Make sure its unticked.
Ah, that might be the case, thanks Mark. I'll check that it's unchecked!
chrispayze is online now  
Reply With Quote
 
 
 


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service