Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Old Jan 3, 2012 | 01:46 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

Γιαννη νομιζω οτι ειναι φυσικο σε ενα σημειο οπου κανεις συνεχη μεταφορα βαρους με 110χλμ το ραλυ να συμπεριφερεται καλυτερα με τα 820 κιλα του σε σχεση με τα 1300 του σ2000. αν εβαζες 4 ατομα μεσα στο ραλλο να φτασει εστω τα 1100 δεν πιστευω να εμπαινε ετσι.
ακομα και στο 1.31,8 που γυρισα σε εκεινο το κομματι ειμαι πιο αργος απο τον λαμπρο και θα συνεχισω να ειμαι...επισης το ιδιο φανηκε και με του μακη το mr2 που παλι σε αυτο το κομματι μπαινει με μεγαλυτερη ανεση απο το s.

τωρα στην δικια σου τηλεμετρια σιγουρα μπορεις να μπεις καλυτερα 6-7-8 και να μαζεψεις καποια δεκατα αλλα το ραλλυ(του λαμπρου) δεν το πιανεις με τιποτα εκει
Reply
Old Jan 3, 2012 | 02:29 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω. Δεν μετράει μόνο το βάρος στις εναλλαγές πορείας, αλλά και το κέντρο βάρους, που το s είναι πολύ καλύτερο. Απόδειξη βέβαια αυτών είναι οτι υπάρχει τηλεμετρία από subaru kai evo που περνάνε πολύ καλύτερα το σύμπλεγμα αυτό. Για να μην πώ για τηλεμετρία από Μ3 που φτάνει στου Λάμπρου το πέρασμα... Πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει... Δεν μπορώ να πιστέψω οτι είναι το βάρος...
Reply
Old Jan 3, 2012 | 02:46 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Εγώ συμφωνώ και στα 2 που λέτε αλλά και στον τρόπο που ένα αμάξι διαχειρίζεται την πρόσφυση του.

Το S2000 για κάποιο λόγο δεν μπορεί να βρει πρόσφυση σε εκείνο το κομμάτι. Μπορεί να είναι η σκληρότητα της ανάρτησης. Μπορεί να είναι ότι το πίσω ελαστικό δεν είναι αρκετό. Μπορεί το πολύ κάμπερ που δουλεύει σε όλη την υπόλοιπη πίστα, για εκείνο το σύμπλεγμα να μην είναι σωστό και να είναι υπερβολικό. Δεν νομίζω ότι είναι το βάρος ή το κέντρο βάρους μόνο.

Και τα Subaru και Evo που ανέφερες Γιάννη είναι ένα καλό παράδειγμα. Οι δυνάμεις που ασκούν εκείνη την ώρα τα διαφορικά τους, τα ελαστικά τους, η κίνηση και στους τροχούς που κρατάνε την μούρη του αυτοκινήτου κτλ είναι αρκετές για να υπερνικήσουν τα υψηλά βάρη και κέντρα τους. Για αυτό και είναι ικανά να κάνουν καλύτερα περάσματα.

Εμείς τι κάνουμε τώρα!! Αυτό πρέπει να λύσουμε κύριοι
Reply
Old Jan 3, 2012 | 02:55 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Πιστεύω οτι η γραμμή που ακολουθείς στο βίντεο είναι ιδανική για εμένα. Εγώ παίζω πολύ με το τιμόνι σε εκείνο το κομμάτι, δεν περνάω σωστά. Μία εναλλακτική για εμένα θα ήταν να πουλήσουμε λιγάκι ακόμη τη Κ6, πέρασμα εσωτερικά 6, πέρασμα από κερμπ 7 με σταθερό γκάζι και αυξανόμενο γκάζι για έξοδο 8. Εγώ αντιμετωπίζω πρόβλημα και στην έξοδο 8, όπου έχει την τάση υπερστροφής με αποτέλεσμα να "κρατάω" γκάζι στην έξοδο. Πάντως το πάτα-άσε του δικού μου είναι σίγουρα λάθος.....
Reply
Old Jan 3, 2012 | 12:04 PM
kosdali's Avatar
15 Year Member

καλα για εβο και ιμπρεζα δεν μπορουμε να μιλαμε αφου μπορει να εχουν 150 κιλα επιπλεον αλλα 4 τροχοι σπρωχνουν με δυναμη που την εχεις οποτε θελεις.μπορουν να επιταχυνουν και να διαγραφουν τροχια ακομα και γλυστρωντας,πολυ ανετα χωρις φοβο αντιθετως με εμας...

τωρα για μ3 πρωτη φορα το ακουω και δεν εχω πετυχει ποτε μ3 που να παει γρηγορα σερρες οποτε δεν εχω αποψη,αλλα αν εβγαζε αυτο το δυσκολο κομματι τοσο καλα και κερδιζοντας σε ευθεια και πατημενες που βολευεται παραπανω θα επρεπε να γραφει 1.28 λογικα

τωρα κωστακη για το τι θα κανουμε ειναι απλα τα πραγματα,απολαμβανουμε αυτο που εχουμε αφου αν αναρωτηθουμε ποιο αλλο πισωκινητο βολτας καμπριο 240 αλογα και 1300 κιλα γυρναει αυτους τους χρονους και προσφερει αυτη την αισθηση,απλα δεν θα βρισκαμε κατι παρομοιο
αρα το μονο προβλημα που εχει να λυσει ο καθενας ειναι να προσαρμοσει το αμαξι του και την οδηγηση του συμφωνα με τις αναγκες της πιστας και αυτο ειναι και το ενδιαφερον της υποθεσης αφου οπως εσυ ειπες κωστακη οδηγαμε ,επεξεργαζομαστε,δοκιμαζου με,διορθωνουμε,βελτιονωμασ τε...και ολο αυτο ειναι το ζητουμενο και παραλληλα χομπι κυριοι
Reply
Old Jan 3, 2012 | 10:59 PM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by kosdali
...τωρα για μ3 πρωτη φορα το ακουω και δεν εχω πετυχει ποτε μ3 που να παει γρηγορα σερρες οποτε δεν εχω αποψη,αλλα αν εβγαζε αυτο το δυσκολο κομματι τοσο καλα και κερδιζοντας σε ευθεια και πατημενες που βολευεται παραπανω θα επρεπε να γραφει 1.28 λογικα

τωρα κωστακη για το τι θα κανουμε ειναι απλα τα πραγματα,απολαμβανουμε αυτο που εχουμε αφου αν αναρωτηθουμε ποιο αλλο πισωκινητο βολτας καμπριο 240 αλογα και 1300 κιλα γυρναει αυτους τους χρονους και προσφερει αυτη την αισθηση,απλα δεν θα βρισκαμε κατι παρομοιο ...
1.28 θα έπρεπε να γράφουμε εμείς, αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα... Για την ιστορία το m (e46) έγραφε 30-31 εκείνη την ημέρα, αν θυμάμαι καλά βέβαια, με οδηγός βέβαια πολύ καλό.

Για τη δεύτερη ερώτησή σου... υπάρχει τέτοιο αμάξι και λέγεται miata NC. Ρωτήστε και τον Παναγιώτη f1pilot .....
Reply
Old Jan 4, 2012 | 02:39 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

Originally Posted by ntz
Originally Posted by kosdali' timestamp='1325624648' post='21282444
...τωρα για μ3 πρωτη φορα το ακουω και δεν εχω πετυχει ποτε μ3 που να παει γρηγορα σερρες οποτε δεν εχω αποψη,αλλα αν εβγαζε αυτο το δυσκολο κομματι τοσο καλα και κερδιζοντας σε ευθεια και πατημενες που βολευεται παραπανω θα επρεπε να γραφει 1.28 λογικα

τωρα κωστακη για το τι θα κανουμε ειναι απλα τα πραγματα,απολαμβανουμε αυτο που εχουμε αφου αν αναρωτηθουμε ποιο αλλο πισωκινητο βολτας καμπριο 240 αλογα και 1300 κιλα γυρναει αυτους τους χρονους και προσφερει αυτη την αισθηση,απλα δεν θα βρισκαμε κατι παρομοιο ...
1.28 θα έπρεπε να γράφουμε εμείς, αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα... Για την ιστορία το m (e46) έγραφε 30-31 εκείνη την ημέρα, αν θυμάμαι καλά βέβαια, με οδηγός βέβαια πολύ καλό.

Για τη δεύτερη ερώτησή σου... υπάρχει τέτοιο αμάξι και λέγεται miata NC. Ρωτήστε και τον Παναγιώτη f1pilot .....
τι να σου πω με 5,4 κιλα ανα ιππο τουλαχιστον στο δικο μου το s δεν βλεπω εφικτο το 1.28...

τωρα για το 46ρι ενα μαχιμο βλεπω συνεχεια δεν ξερω αν λες το ιδιο,παντως αυτο το δεκεμβρη εγραφε γυμνο τελειως με σλικ 18ρια 33.3

επισης ο f1 pilot με το miata nc ηταν στο 34.5 ατμοσφαιρα και 32.7 νομιζω με κομπρεσερ με χιλιαδες χιλιομετρα εμπειρια στις σερρες ο συγκεκριμενος. και μην ξεχναμε οτι ειναι 1100 κιλα 160 αλογα ατμοσφαιρα οποτε λογικα πολυ πιο φιλικο αλλα μεχρι εκει...ο ιδιος δε ειχε πει οτι με την αυξηση ισχυος το αμαξι οδηγικα ειχε χαλασει ασχετα με τον καλυτερο χρονο που εκανε.
Reply
Old Jan 4, 2012 | 03:52 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by kosdali
τι να σου πω με 5,4 κιλα ανα ιππο τουλαχιστον στο δικο μου το s δεν βλεπω εφικτο το 1.28...

τωρα για το 46ρι ενα μαχιμο βλεπω συνεχεια δεν ξερω αν λες το ιδιο,παντως αυτο το δεκεμβρη εγραφε γυμνο τελειως με σλικ 18ρια 33.3

επισης ο f1 pilot με το miata nc ηταν στο 34.5 ατμοσφαιρα και 32.7 νομιζω με κομπρεσερ με χιλιαδες χιλιομετρα εμπειρια στις σερρες ο συγκεκριμενος. και μην ξεχναμε οτι ειναι 1100 κιλα 160 αλογα ατμοσφαιρα οποτε λογικα πολυ πιο φιλικο αλλα μεχρι εκει...ο ιδιος δε ειχε πει οτι με την αυξηση ισχυος το αμαξι οδηγικα ειχε χαλασει ασχετα με τον καλυτερο χρονο που εκανε.
Το 46αρι δεν το έχει πλέον το παλικάρι. Και μιλάμε για 2009. Μην παραξενεύεσαι πάντως. Επίσημα το 46αρι έχει γράψει με πολιτικά λάστιχα 1.35.15 με τους 4τροχούς, οπότε μη σου φαίνεται περίεργο....

Ο Παναγιώτης έχει γράψει με μαμά μοτέρ 33.7 και υπάρχει και τηλεμετρία του. Και με τη δική σου λογική μιλάμε για αμάξι 6.8 κιλών στον ίππο, οπότε τα λόγια είναι περιττά.....(με mcpherson μπροστά..). Και για να μην μιλάμε για οδηγό, υπάρχουν και χρόνοι από ΝΒ με το Θέμη οδηγό στο 35, οπότε μη θεοποιούμε τα πράγματα για το s...
Reply
Old Jan 4, 2012 | 07:27 AM
gre165-makis's Avatar
Registered User

Καλη χρονια παιδια και απο μενα

Διαβασα την συζητησουλα σας που την βρισκω πολυ ενδιαφερουσα και με επιχειρηματα.Για μενα καπου στη μεση ειναι η αληθεια.Το Σ το θεωρω εκπληκτικο σε αισθηση αυτοκινητο απο ολες τις αποψεις και αποτελεσματικο,το οποιο ομως με λαθος setup απλα ειναι επικυνδηνο..
Απο εκει και επειτα υπαρχουν και αλλα αποτελεσματικα πισωκινητα πολυ αξιολογα αλλα απο αυτα που αναφερατε αλλα αν μπορουσα να χω ενα θα ταν η Σαρα.Μολοταυτα μην βαλω σλικ στπ μεριδιo[MR] και κανο μονο ενα ασε στην Κ1 και ζαλιστειτε!

Εκτεταμενη αναλυση απο τηλεμετριες δεν εχω βρω ακομα χρονο να κανω αλλα θα τον βρω που θα μου παει..
Reply
Old Jan 4, 2012 | 08:47 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

Το 46αρι δεν το έχει πλέον το παλικάρι. Και μιλάμε για 2009. Μην παραξενεύεσαι πάντως. Επίσημα το 46αρι έχει γράψει με πολιτικά λάστιχα 1.35.15 με τους 4τροχούς, οπότε μη σου φαίνεται περίεργο....

Ο Παναγιώτης έχει γράψει με μαμά μοτέρ 33.7 και υπάρχει και τηλεμετρία του. Και με τη δική σου λογική μιλάμε για αμάξι 6.8 κιλών στον ίππο, οπότε τα λόγια είναι περιττά.....(με mcpherson μπροστά..). Και για να μην μιλάμε για οδηγό, υπάρχουν και χρόνοι από ΝΒ με το Θέμη οδηγό στο 35, οπότε μη θεοποιούμε τα πράγματα για το s...
[/quote]

φυσικα και δεν μου φαινεται περιεργο αφου το μ3 ειναι κουπε και οχι καμπριο αρα κερδιζει και αεροδυναμικη και ακαμψια + οτι φοραει πολυ μεγαλυτερο πελμα ελαστικου αλλα και μεγαλυτερη ζαντα ενω ειναι 45% πιο δυνατο απο το χοντα και μονο 15% πιο βαρυ. κανονικα θα επρεπε να γυρναει για πλακα 2 sec κατω μονο απο ευθειες.

τωρα για το nc και 33.7 να εκανε ατμ, με κομπρεσερ και λιγα κιλα ανα ιππο δεν επεσε και πολυ απο αυτο...αλλα αυτα ειναι γουστα και δεν μπορω να πω τιποτα
παντως αν οδηγουσα nc με ιδια λαστιχα με τα δικα μου και μια αναρτηση θα ημουν 4 δευτερα πανω σιγουρα...
Reply

All times are GMT -8. The time now is 12:56 AM.