Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Old Apr 25, 2012 | 02:46 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

Originally Posted by Tazio
Originally Posted by kosdali' timestamp='1335309752' post='21639625
[quote name='Dicktp' timestamp='1335269373' post='21637755']
Διάβαζα σε ένα φορουμ για ένα Boxster στις Σερρες -ο θεος να το κάνει boxster με αυτά που φοράει- για χρόνους σταθερά στο 1:27-1:28.
Μάλιστα σε μία περίπτωση 1:24 χωρίς όμως να είναι σίγουροι για τη μέτρηση αφού δεν την επανέλαβαν..
Πιστεύετε είναι πιθανό ένα ατμοσφαιρικό s2000 να πέσει κάτω από 1:30?
με τα καταλληλα πραγματακια ανετα...
Έτσιιιι..Αν είσαι large τα κατεβάζεις άνετα...
[/quote]

μηπως διαφωνεις?
Reply
Old Apr 25, 2012 | 05:02 AM
Dicktp's Avatar
Registered User

Originally Posted by Dicktp' timestamp='1335269373' post='21637755
Διάβαζα σε ένα φορουμ για ένα Boxster στις Σερρες -ο θεος να το κάνει boxster με αυτά που φοράει- για χρόνους σταθερά στο 1:27-1:28.
Μάλιστα σε μία περίπτωση 1:24 χωρίς όμως να είναι σίγουροι για τη μέτρηση αφού δεν την επανέλαβαν..
Είναι πιθανό(ειδικά από Οκτώβρη με τη νέα ασφαλτόστρωση) αλλά είναι πολύ γενικό έτσι όπως το θέτεις. Για να συγκρίνεις τους χρόνους δυο διαφορετικών αυτοκινήτων πρέπει να θέσεις κάποιους περιορισμούς (πχ και τα δύο τελείως stock, ή και τα δύο stock με ημισλίκ, ή με ημισλίκ + ανάρτηση και πάει λέγοντας ).. Επειδή υπάρχουν αρκετά δεδομένα από χρόνους ανέλυσε περισσότερο για τι S2000 μιλάμε ώστε να πάρεις και την ανάλογη απάντηση.
Γεια να δώσω περισσοτερες λεπτομέρειες -οσες γνωρίζω εν πασει περιπτωσει- το 1.27 εγινε από ένα ατμοσφαιρικο boxster S 2006 μοντέλου με
περιπου 450 άλογα με κινητήρα carrera s.Φοράει Pss10, ψαλίδια Gt3, και για τους γύρους full slick λαστιχο.
Η διαφορά στην ιπποδύναμη είναι πολύ μεγάλη με ένα ατμοσφαιρικό s2000 και αναρωτιέμαι πέρα από το στήσιμο και τη μηχανική βελτίωση πόσο ελάφρωμα πρέπει να πέσει...
Ο λόγος που ουσιαστικά έκανα την ερώτηση ήταν για να μας πουν όσοι έχουν ανέβει Σερρες τι χρόνους εχουν καταφερει και με τι setup
Reply
Old Apr 25, 2012 | 05:04 AM
Dicktp's Avatar
Registered User

Originally Posted by S2johnyK
Originally Posted by Dicktp' timestamp='1335269373' post='21637755
Όλα είναι πιθανά
lol
Reply
Old Apr 25, 2012 | 11:33 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Originally Posted by Dicktp
Originally Posted by Tazio' timestamp='1335305604' post='21639484
Είναι πιθανό(ειδικά από Οκτώβρη με τη νέα ασφαλτόστρωση) αλλά είναι πολύ γενικό έτσι όπως το θέτεις. Για να συγκρίνεις τους χρόνους δυο διαφορετικών αυτοκινήτων πρέπει να θέσεις κάποιους περιορισμούς (πχ και τα δύο τελείως stock, ή και τα δύο stock με ημισλίκ, ή με ημισλίκ + ανάρτηση και πάει λέγοντας ).. Επειδή υπάρχουν αρκετά δεδομένα από χρόνους ανέλυσε περισσότερο για τι S2000 μιλάμε ώστε να πάρεις και την ανάλογη απάντηση.
Γεια να δώσω περισσοτερες λεπτομέρειες -οσες γνωρίζω εν πασει περιπτωσει- το 1.27 εγινε από ένα ατμοσφαιρικο boxster S 2006 μοντέλου με
περιπου 450 άλογα με κινητήρα carrera s.Φοράει Pss10, ψαλίδια Gt3, και για τους γύρους full slick λαστιχο.
Η διαφορά στην ιπποδύναμη είναι πολύ μεγάλη με ένα ατμοσφαιρικό s2000 και αναρωτιέμαι πέρα από το στήσιμο και τη μηχανική βελτίωση πόσο ελάφρωμα πρέπει να πέσει...
Ο λόγος που ουσιαστικά έκανα την ερώτηση ήταν για να μας πουν όσοι έχουν ανέβει Σερρες τι χρόνους εχουν καταφερει και με τι setup
[/quote]

Το αυτοκίνητο που αναφέρεσε είναι γνωστού και φίλου κάποιου παλαιότερου μέλους εδώ μέσα.

Όπως πολύ σωστά είπαν τα παιδιά για να απαντηθεί το ερώτημα σου θα πρέπει να συγκρίνεις με όμοια πράγματα. Ο κάτοχος του Porsche είχε Michelin Slick λάστιχα καινούργια όταν είχε ανέβει και μάλιστα τότε που γύρισε τον χρόνο αυτό που αναφέρεις ήταν το ΣΚ το οποίο χτύπησε κουζινέτο απο στέρεψη λαδιού στο μοτέρ.

Όπως είπε και ο Kosdali και εγώ πιστεύω ότι το S2000 με σωστά πράγματα, σωστό φτιάξιμο και ψάξιμο μπορεί εύκολα να κινείται σε αυτούς τους ρυθμούς.
Χωρίς αναγκαία να έχει τα άλογα που είχε και το άλλο αυτοκίνητο.
Reply
Old Apr 25, 2012 | 02:47 PM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

Originally Posted by kosdali
το σπινιαρεις 2ες?
Reply
Old Apr 25, 2012 | 03:58 PM
Tazio's Avatar
Registered User

Originally Posted by kosdali
Originally Posted by Tazio' timestamp='1335348968' post='21640864
[quote name='kosdali' timestamp='1335309752' post='21639625']
Έτσιιιι..Αν είσαι large τα κατεβάζεις άνετα...
[/quote]

μηπως διαφωνεις?
[/quote]
Ότι με τα κατάλληλα πραγματάκια σπάει το 1.30 από ένα ατμοσφαιρικό S2000;;; Όχι φυσικά, εννοείται ότι σπάει..
Το πόσο κάτω πηγαίνει εξαρτάται από αυτά τα πραγματάκια και τον οδηγό φυσικά..

Ακόμα και το δικό σου S2000 που δεν είναι ιδιαίτερα hardcore, αποκλειστικά προετοιμασμένο για trackdays κλπ πιστεύω ότι από Οκτώβρη θα σπάσει καλώς εχόντων των πραγμάτων το 1.30..Είσαι ήδη στο 1.31.8 αν θυμάμαι καλά..Με την νέα ασφαλτόστρωση να μην ροκανιστεί κανα δευτερόλεπτο;;Και βάλε λίγο ο ΑΕΜ που θα κατεβάζει 9500αρες, λίγο τα 255 πίσω που θα βάλουμε, και λίγο κάποια αλλαγή που θα σκέφτεσαι ακόμα, θα έρθει το 1.29 πιστεύω..
Reply
Old Apr 25, 2012 | 04:19 PM
Tazio's Avatar
Registered User

Originally Posted by Dicktp
Λογικά μιλάς για την Boxster του Μιχάλη.Τον θυμάμαι σε ένα trackday του trackday-special που τα είχαμε πει στα πεταχτά.Απ'όσο θυμάμαι είχε και παλαιότερα για κάποιο χρονικό διάστημα και αυτός S2000.
Το 1.27 πότε το έγραψε; Τώρα πρόσφατα; Νομίζω στο 1.29 γυρνούσε(κυρίως βέβαια λόγω των ατυχιών και των προβλημάτων που έβγαζε η Porsche, με σπασμένους καταλύτες,μοτέρ λόγω κάρτερ κλπ).
Χώρια από αυτά που αναφέρεις μιλάμε για πολλά περισσότερα καλούδια με διαφορικά της Quaife,full αγωνιστικές αναρτήσεις της JiC,τέρατα φρένα μπρος πίσω από GT2,αλλαγμένο σασμάν,αντιστρεπτικές ρυθμιζόμενες κλπ κλπ..Χωρίς υπερβολή το κόστος των φρένων και της ανάρτησης του προσεγγίζει ένα μεταχειρισμένο S2000 έτσι όπως σκοτώνονται σήμερα, οπότε δε νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο νόημα κάποια περαιτέρω σύγκριση.
Αλλά πάλι όπως λες και εσύ όταν μιλάμε για σχεδόν διπλάσια ιπποδύναμη και ελάχιστα περισσότερα κιλά(δε νομίζω η Porsche να ζυγίζει πάνω από 1350 κιλά) όσο και να βελτιώσεις το S2000 ατμοσφαιρικά δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσεις την αναλογία κιλών/ίππο της Boxster...
Και αν εμμέσως ρωτάς αν ένα ατμοσφαιρικό S2000 μπορεί να γράψει 1.27(αν όντως γύρισε τόσο ο Μιχάλης) εγώ θα έλεγα όχι..Μπορεί μόνο αν ρίξει κάποιος πολλά λεφτά στο αυτοκίνητο και το ψιλοκαταστρέψει κάνοντας το καθαρά trackday car..Και προς το παρόν τουλάχιστον δεν ξέρω κάποιον που να είναι διατεθιμένος να το κάνει..

Αν έχεις δεδομένα από άλλες Boxster που να προσεγγιζουν κάπως τα εργοστασιακά επίπεδα ευχαρίστως να κάνουμε συγκρίσεις.

Και μιας που ζήτησες χρόνους(με προσέγγιση +- 1 sec) περίπου για να έχεις μια ιδέα ας σου κάνω μια πολύ πρόχειρη λίστα:

Stock S2000 εντελώς περίπου στο 1.37

Stock S2000 με Semislick ή full slick μεταχειρισμένα(το διευκρινίζω γιατί λόγω κατασκευής τα full slick δεν έχουν σχέση με την απόδοση που είχαν όταν ήταν ολοκαίνουρια) και ανάρτηση περίπου στο 1.35 ή και πιο κάτω αν πίσω μπουνε 255..

Stock S2000 με full slick καινούρια,ανάρτηση,bucket,τακ κια και ένα μικρό ελάφρωμα περίπου 40 κιλών(το δικό μου δηλάδη όπως θέλω να το ετοιμάσω τον Οκτώμβρη ) πιστεύω αρκετά άνετα στο 1.33 και ίσως και 1.32 αν είναι σε πολύ καλή κατάσταση η πίστα.

S2000 στα 240-250 άλογα περίπου δυναμομετρημένα(τα stock S2000 παίζουν στα 210-215 αν δεν κάνω λάθος),ανάρτηση,full slick μεταχειρισμένα,bucket(και δεν θυμάμαι τι άλλο ακριβώς, θα συμπληρώσει ο Kosdali μιας που αναφέρομαι στο δικό του) στο 1.31.

Υπάρχουν δεδομένα και από τον Nabu,τον NTZ, τον Sebian και άλλα παιδιά αλλά δεν ξέρω ακριβώς τα specs των αυτοκινήτων τους, οπότε αν θέλουν ας τα γράψουν αυτοί καλύτερα.
Reply
Old Apr 25, 2012 | 11:27 PM
Colin mc rae's Avatar

Αυτος λογικα ειμαι εγω ε????
Reply
Old Apr 26, 2012 | 02:51 AM
Tazio's Avatar
Registered User

Originally Posted by Colin mc rae
Originally Posted by Tazio' timestamp='1335399597' post='21643490

Αυτος λογικα ειμαι εγω ε????

Ε πες λόγω βάρους και μοτέρ με πάρα πολλά χιλιόμετρα πως είσαι λίγο χειρότερα από stock.Αλλά έχεις αναρτησούλα και μεταχειρισμένα slick, οπότε σε μια μέρα που η πίστα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, πιστεύω στο 1.35 μπαίνεις σχετικά άνετα..
Reply
Old Apr 26, 2012 | 11:21 AM
Dicktp's Avatar
Registered User

Originally Posted by Dicktp' timestamp='1335358942' post='21641095
Λογικά μιλάς για την Boxster του Μιχάλη.Τον θυμάμαι σε ένα trackday του trackday-special που τα είχαμε πει στα πεταχτά.Απ'όσο θυμάμαι είχε και παλαιότερα για κάποιο χρονικό διάστημα και αυτός S2000.
Το 1.27 πότε το έγραψε; Τώρα πρόσφατα; Νομίζω στο 1.29 γυρνούσε(κυρίως βέβαια λόγω των ατυχιών και των προβλημάτων που έβγαζε η Porsche, με σπασμένους καταλύτες,μοτέρ λόγω κάρτερ κλπ).
Χώρια από αυτά που αναφέρεις μιλάμε για πολλά περισσότερα καλούδια με διαφορικά της Quaife,full αγωνιστικές αναρτήσεις της JiC,τέρατα φρένα μπρος πίσω από GT2,αλλαγμένο σασμάν,αντιστρεπτικές ρυθμιζόμενες κλπ κλπ..Χωρίς υπερβολή το κόστος των φρένων και της ανάρτησης του προσεγγίζει ένα μεταχειρισμένο S2000 έτσι όπως σκοτώνονται σήμερα, οπότε δε νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο νόημα κάποια περαιτέρω σύγκριση.
Αλλά πάλι όπως λες και εσύ όταν μιλάμε για σχεδόν διπλάσια ιπποδύναμη και ελάχιστα περισσότερα κιλά(δε νομίζω η Porsche να ζυγίζει πάνω από 1350 κιλά) όσο και να βελτιώσεις το S2000 ατμοσφαιρικά δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσεις την αναλογία κιλών/ίππο της Boxster...
Και αν εμμέσως ρωτάς αν ένα ατμοσφαιρικό S2000 μπορεί να γράψει 1.27(αν όντως γύρισε τόσο ο Μιχάλης) εγώ θα έλεγα όχι..Μπορεί μόνο αν ρίξει κάποιος πολλά λεφτά στο αυτοκίνητο και το ψιλοκαταστρέψει κάνοντας το καθαρά trackday car..Και προς το παρόν τουλάχιστον δεν ξέρω κάποιον που να είναι διατεθιμένος να το κάνει..

Αν έχεις δεδομένα από άλλες Boxster που να προσεγγιζουν κάπως τα εργοστασιακά επίπεδα ευχαρίστως να κάνουμε συγκρίσεις.

Και μιας που ζήτησες χρόνους(με προσέγγιση +- 1 sec) περίπου για να έχεις μια ιδέα ας σου κάνω μια πολύ πρόχειρη λίστα:

Stock S2000 με Semislick ή full slick μεταχειρισμένα(το διευκρινίζω γιατί λόγω κατασκευής τα full slick δεν έχουν σχέση με την απόδοση που είχαν όταν ήταν ολοκαίνουρια) και ανάρτηση περίπου στο 1.35 ή και πιο κάτω αν πίσω μπουνε 255..

Stock S2000 με full slick καινούρια,ανάρτηση,bucket,τακ κια και ένα μικρό ελάφρωμα περίπου 40 κιλών(το δικό μου δηλάδη όπως θέλω να το ετοιμάσω τον Οκτώμβρη ) πιστεύω αρκετά άνετα στο 1.33 και ίσως και 1.32 αν είναι σε πολύ καλή κατάσταση η πίστα.

S2000 στα 240-250 άλογα περίπου δυναμομετρημένα(τα stock S2000 παίζουν στα 210-215 αν δεν κάνω λάθος),ανάρτηση,full slick μεταχειρισμένα,bucket(και δεν θυμάμαι τι άλλο ακριβώς, θα συμπληρώσει ο Kosdali μιας που αναφέρομαι στο δικό του) στο 1.31.

Υπάρχουν δεδομένα και από τον Nabu,τον NTZ, τον Sebian και άλλα παιδιά αλλά δεν ξέρω ακριβώς τα specs των αυτοκινήτων τους, οπότε αν θέλουν ας τα γράψουν αυτοί καλύτερα.
Ναι γιαυτο το boxster λεω!
Κάνω σύγκριση με αυτό γιατί πρόκειται για ένα δυνατό ατμοσφαιρικό πισωκίνητο που έχει καταφέρει εκπληκτικούς χρόνους!
Αν δεις κάποια βίντεο με ατμοσφαιρικά S2000 που τρέχουν στα touge και στην tsukuba θα πάθεις πλάκα με τους χρόνους που επιτυγχάνουν!
και δεν μιλάω απαραίτητα για το τέρας της ASM ή για το τουρμπάτο Top Fuel αλλά για το πρώτο Js πχ με 280-290 αλογα και 950 κιλα..
59 δευτερολεπτα την tsukuba όταν μαμα 911 turbo 480 θέλει 1:04

αρακάτω παραθέτω τι φοράει το αυτοκινητό αυτή τη στιγμή.
Οποιεσδηποτε προτάσεις/βελτιώσεις/συμβουλές ευπρόσδεκτες!

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Spoon φλαντζα ξεφαλής 0.3
Js racing Tsuchinoco
Spoon εταλούδα
Εξάτμιση Js 70 Rs decat
0.2 από πλάνισμα
Τροχαλίες T1R εκτός στροφάλου
Βολάν Fidanza 3.2 κιλά
Walbro 255
AEM EMS 2

ΜΕΤΑΔΟΣΗ
4.77 Σχεση μετάδοσης
Omni τρομπακι συμπλέκτη
OEM δίσκος
Αποστάτες διαφορικού T1R
Αποστάτης πηνίου Js Racing (αντοχή διαφορικού)

ΣΤΗΣΙΜΟ
R888 225/45/17 & 255/40/17
OEM 17 Wheels
Tein Circuit Master type RA
Μπάρες Js racing πανω/κάτω/πίσω
με Engine torque dumper
Spoon βάσεις μηχανής με Spoon Engine Rings
Spoon Σινεμπλόκ
Spoon anti-bumpsteer kit μπρος και πίσω
Js racing χαρακτοι δίσκοι μπρος πίσω με DS2500
Goodridge σωληνακια

Ελάφρωμα
Εξώ ρεζερβα, έξω εργαλεια+εργαλειοθήκη, έξω όλες οι επενδύσεις πορτ παγκάζ, έξω μοκέτα καμπίνας, εξω πλαστικά πίσω απτά καθίσματα μαζί με την κούτα, ένα recaro pole position, έξω κάθισμα συνοδηγού (εννοειται εξω κ ο/η συνοδηγος), έξω κουκούλα με μηχανισμούς, έξω επενδύσεις Hardtop με πλαστικά και έξω aircondition με όλες τις σωληνώσεις και το ψυγείο..

ρός το παρόν αυτά εχουν γίνει και θα δοκιμάσω κάποια στιγμή με αυτα να ανεβω.
Σκεφτομαι γιαργότερα κάποια αεροτομή APR GTC1 με Risers (full καγκουρας ) και μπροστινά canards PSWD JDM

Δεν πρεπει να ξεχασα κάτι..
Ακούω προτάσεις για να σπάσουμε το 1:30 lol
Reply

All times are GMT -8. The time now is 10:26 PM.