Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Thread Tools

Old May 15, 2012 | 09:41 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

To έχω σκεφτεί Ηλία αλλά έχει μέσα αρκετή ανάλυση περί Σερρών ( εικονικούς γύρους κτλ) τα οποία καλύτερα είναι να βρίσκονται εδώ.
Reply
Old May 29, 2012 | 09:02 AM
blondie_s2k's Avatar
Registered User

From: Wonderland

Open trackday στα Μέγαρα στις 2 Ιουνίου.

http://www.4troxoi.gr/default.php?pn...3&art_id=14409
Reply
Old Jun 1, 2012 | 05:58 AM
kotsampas's Avatar
Registered User

From: Polygyros,Halkidiki.

Originally Posted by kosdali
Originally Posted by Dicktp' timestamp='1337082034' post='21699366

Αυτό ισχύει για το Αμερικάνικο Ap2 το οποίο είναι 2.2 και έχει διαφορετική κλιμάκωση κιβωτίου στις ταχύτητες.
Τα Ap1 Ap2 σε εμάς έχουν ίδιο κιβώτιο οπότε δεν έχει διαφορά στην ουσία.
κανεις λαθος...ειναι διαφορετικα και στην ευρωπη.
Reply
Old Jul 19, 2012 | 01:07 AM
Tazio's Avatar
Registered User

Originally Posted by Dicktp
Κάποιο παλιότερο μέλος έιχε αναφέρει ότι το Air condition μαζί με όλα τα κομμάτια είναι 40 κιλα... Αλλος στο δρόμο μου είχε πει 60 κιλα
Τo Air Condition ζυγίζει μετα βίας 11 κιλά και περιλαμβάνει, το μοτεράκι (αυτό ζύγιζε 6-7 κιλά), σωληνώσεις, ένα μικρό ψυγείο πίσω απτό μεγαλο και ένα fan αν θυμαμαι καλα. ολά μαζί 10+ κιλά. Τρίχες δηλαδή για να τρώς σαν Μ@λ@κας όλη τη ζέστη το καλοκαίρι και να μην εχεις και softtop.
Σε όσους σκέφτονται αυτή τη μετατροπή, θα τούς πρότεινα απλώς να βγάζουν το λούρί και να βάζουν ένα κοντυτερο χωρίς κλιματισμό. Από κεί είναι πιθανότερο να πάρουν κατι σε απόκριση στο γκάζι πάρα απτά 10 κιλά. Οπότε μην βγάλετε το Air Condition όσοι το σκεφτεστε γιατί εγώ το μετάνιωσα και είναι και λούκι για να ξαναμπεί.
Μιας που πριν κάποιες μέρες είχαμε αυτή την συζήτηση, να επιβεβαιώσω και εγώ τα γραφόμενα του Dicktp σε περίπτωση που ενδιαφέρει κάποιον άλλο. Το μοτεράκι ζυγίζει 6.7 κιλά, το ψυγείο 1.8 κιλά και σωληνώσεις,υγρά κλπ άλλα 2 κιλά περίπου, οπότε συνολικά από το ξήλωμα του a/c το κέρδος όσον αφορά το βάρος είναι στα 11 κιλά περίπου.
Ο νέος ιμάντας είναι 30 εκατοστά κοντύτερος από τον εργοστασιακό(140 εκατοστά περίπου ο εργοστασιακός, και 110 περίπου ο κοντός) διαφορά σημαντική θα έλεγα και όντως ίσως κερδίζεις κάτι σε απόκριση από εκεί.
Αν κάποιος χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση, τους καλοκαιρινούς μήνες το αυτοκίνητο, σίγουρα δεν ενδείκνυται το ξήλωμα του a/c. Αν όμως το καλοκαίρι το βγάζει μόνο τα βράδυα, και στην πίσω άκρη του μυαλού του έχει πάντα την οδήγηση στην πίστα(για αυτό και γίνεται η κουβέντα στο συγκεκριμένο topic) τότε θα έχει κατά τη γνώμη μου 2 ωφέλη:

ένα μικρό ελάφρωμα από το μπροστινό μέρος του S, μιας που το σύνηθες ελάφρωμα από ρεζέρβα,εργαλεία,εξάτμιση κλπ γίνεται στο πίσω μέρος(με ότι συνεπάγεται όσον αφορά την κατανομή βάρους)

καλύτερη ψύξη του ψυγείου μιας που φεύγει από μπροστά το ψυγείο του a/c και ο αέρας το χτυπάει κατευθείαν χωρίς να παρεμβάλλεται κάτι αλλο μπροστά(επαναλαμβάνω σε χρήση πίστας ή έστω σε ιδιαίτερη καταπόνηση σε ένα βουνό θα φανούν αυτά τα ωφέλη).

Ξεκάθαρη προσωπική άποψη για την συγκεκριμένη αλλαγή δεν έχω, μιας που συγχρόνως μπήκε και μια εξάτμιση μετά τον καταλύτη(επίσης για λόγους μείωσης βάρους) και πλέον μου δίνει την αίσθηση ότι οδηγάω κάτι με 400 άλογα..
Πάντως στο θέμα της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου στις στροφές, στις πρώτες βόλτες είναι αρκετά αισθητή η αποβολή των 25 περίπου κιλών συνολικά..

Υ.Γ. Ένα ευχαριστώ κι από εδώ σε Fun για την πολύτιμη βοήθεια του και στον Μπαμπίνο για την υπομονή του..
Reply
Old Jul 19, 2012 | 01:50 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Χαίρομαι Βαγγέλη που έβγαλες άκρη
Reply
Old Jul 19, 2012 | 02:06 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

αν βαλεις και ενα τεστπαιπ κοντευεις τα 30 κιλα κατω...καθολου ασχημα

δεν μας ειπες ομως,τι μαρκα εξατμιση εβαλες ?
Reply
Old Jul 19, 2012 | 02:59 AM
Tazio's Avatar
Registered User

Originally Posted by S2000_FUN
Χαίρομαι Βαγγέλη που έβγαλες άκρη
Υπήρχε περίπτωση Χρηστάρα να μην βγάλω έτσι όπως μας έδωσες τους κωδικούς; Αλλά μην νομίζεις ότι τελειώσαμε, σύντομα θα σε πρήξω με άλλα πραγματάκια..

Originally Posted by kosdali
αν βαλεις και ενα τεστπαιπ κοντευεις τα 30 κιλα κατω...καθολου ασχημα

δεν μας ειπες ομως,τι μαρκα εξατμιση εβαλες ?
GR 2010 γράφει πάνω..Προτιμούμε ελληνικά προιόντα φιλαράκι..
Απότι έμαθα ήταν ενός ψιλοφλωράκου που τριγυρνάει με κάτι Ζ4 και ήθελε να την ξεφορτωθεί γιατί δεν μπορούσε την φασαρία..Λογικά από Οκτώβρη αυτός θα βάλει κάτι υπερβολικά ήσυχο έτσι όπως τον έκοψα..

Με το bucket που είναι μόνιμα φορεμένο πιστεύω ότι είμαι ήδη στα -30.. Χοντρούλη με το μεγάλο ψυγείο..

Σε ρυθμούς πίστας όπου εκτός των άλλων βγαίνει και το κάθισμα του συνοδηγού + ρεζέρβα και εργαλεία πιστεύω θα είμαι περίπου 40 με 45 κιλά κάτω σε σχέση με ένα stock S2k..
Για πιο hardcore καταστάσεις με ξήλωμα πλαστικών,μοκετών,αερόσακω ν κλπ δεν είμαι μιας που το χρησιμοποιώ και καθημερινά, αλλά έστω κι έτσι δεν είναι κι άσχημα για κάτι που εκτός από την επιτάχυνση θα φανεί πιστεύω και στο στρίψιμο, και στο φρενάρισμα κλπ..

Υ.Γ. Για αυτό που συζητούσαμε με τον Μπάμπη σχετικά με την καλύτερη ψύξη του ψυγείου με την απαλλαγή του ψυγείου του a/c συμφωνείς;; Ψιλοτρόμαξα με τα δεδομένα από το οργανάκι του Αλέξη που λέγατε και σκέφτομαι από τότε συνέχεια τρόπους για την συγκράτηση των θερμοκρασιών μέσα στην πίστα.
Reply
Old Jul 23, 2012 | 04:41 AM
tsatsj's Avatar
Registered User

Originally Posted by Tazio
Μιας που πριν κάποιες μέρες είχαμε αυτή την συζήτηση, να επιβεβαιώσω και εγώ τα γραφόμενα του Dicktp σε περίπτωση που ενδιαφέρει κάποιον άλλο. Το μοτεράκι ζυγίζει 6.7 κιλά, το ψυγείο 1.8 κιλά και σωληνώσεις,υγρά κλπ άλλα 2 κιλά περίπου, οπότε συνολικά από το ξήλωμα του a/c το κέρδος όσον αφορά το βάρος είναι στα 11 κιλά περίπου.
Ο νέος ιμάντας είναι 30 εκατοστά κοντύτερος από τον εργοστασιακό(140 εκατοστά περίπου ο εργοστασιακός, και 110 περίπου ο κοντός) διαφορά σημαντική θα έλεγα και όντως ίσως κερδίζεις κάτι σε απόκριση από εκεί.
Αν κάποιος χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση, τους καλοκαιρινούς μήνες το αυτοκίνητο, σίγουρα δεν ενδείκνυται το ξήλωμα του a/c. Αν όμως το καλοκαίρι το βγάζει μόνο τα βράδυα, και στην πίσω άκρη του μυαλού του έχει πάντα την οδήγηση στην πίστα(για αυτό και γίνεται η κουβέντα στο συγκεκριμένο topic) τότε θα έχει κατά τη γνώμη μου 2 ωφέλη:

ένα μικρό ελάφρωμα από το μπροστινό μέρος του S, μιας που το σύνηθες ελάφρωμα από ρεζέρβα,εργαλεία,εξάτμιση κλπ γίνεται στο πίσω μέρος(με ότι συνεπάγεται όσον αφορά την κατανομή βάρους)

καλύτερη ψύξη του ψυγείου μιας που φεύγει από μπροστά το ψυγείο του a/c και ο αέρας το χτυπάει κατευθείαν χωρίς να παρεμβάλλεται κάτι αλλο μπροστά(επαναλαμβάνω σε χρήση πίστας ή έστω σε ιδιαίτερη καταπόνηση σε ένα βουνό θα φανούν αυτά τα ωφέλη).

Ξεκάθαρη προσωπική άποψη για την συγκεκριμένη αλλαγή δεν έχω, μιας που συγχρόνως μπήκε και μια εξάτμιση μετά τον καταλύτη(επίσης για λόγους μείωσης βάρους) και πλέον μου δίνει την αίσθηση ότι οδηγάω κάτι με 400 άλογα..
Πάντως στο θέμα της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου στις στροφές, στις πρώτες βόλτες είναι αρκετά αισθητή η αποβολή των 25 περίπου κιλών συνολικά..
I love it when you talk dirty
Reply
Old Jul 24, 2012 | 02:27 PM
Dicktp's Avatar
Registered User

Originally Posted by S2johnyK
Originally Posted by Dicktp' timestamp='1343152651' post='21885421
[quote name='S2johnyK' timestamp='1343145218' post='21885066']
[quote name='Tazio' timestamp='1342688858' post='21871951']

Υ.Γ. Ένα ευχαριστώ κι από εδώ σε Fun για την πολύτιμη βοήθεια του και στον Μπαμπίνο για την υπομονή του..

Ωραίος Ταζιο...
Από ότι βλέπω βαδίζεις στα χνάρια του Colin Chapman

Δεν έχω ελαφρώσει ποτέ το μπροστά μέρος παραπάνω από 4-5 κιλά (όσο είναι δηλαδή το μαμά φιλτοκούτι) σε αντίθεση με το πίσω που είχα ξεπεράσει τα 30 κιλά μια περίοδο.
Μόνο για κόντρες θυμάμαι τότε ήταν καλό.
Μακάρι τα 11 κιλά που έβγαλες μπροστά να αντισταθμίσουν ωραία τα 25 πισινά.

Γενικά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση (απευθυνόμενος σε σένα αλλά και γενικότερα), είμαι ο μόνος που θεωρεί "ευεργετική" την ύπαρξη αυτών των πίσω κιλών της μαμά εξάτμισης στο S2000 ?

ΠΡΟΣΟΧΗ αναφέρομαι ΜΟΝΟ στο στρίψιμο και ΟΧΙ στην επιτάχυνση.

Ίσως θεωρητικά να μην στέκει αυτό που λέω βάση του νόμου της κεντρόφυγου ... δεν ξέρω

Μέχρι στιγμής πως το νιώθεις εσύ?

Επίσης να σημειώσω ότι όταν είχα αυτό το ελάφρωμα (έξω φιλτροκουτι, έξω κάθισμα συνοδηγού, έξω ρεζέρβα με γρύλους κτλ, έξω μαμά εξάτμιση) με μια μονή τιτανίου και με τις μαμά αναρτήσεις ένιωθα ότι είχα θέμα ΠΑΝΤΟΥ κατά το στρίψιμο ανεξαρτήτως ασφάλτου, ελαστικών, ευθυγράμμισης κτλ.

Μετά έφυγε και το μαμά χταπόδι και η μαμά ανάρτηση και ήρθε ένα τιτανίου και η KW3 και βελτιώθηκαν ΚΑΠΩΣ τα πράγματα αλλά και πάλι καμία σχέση με το πως ήταν το αμάξι με το "μαμά" βάρος και την "μαμά" κατανομή.
Θα με ενδιέφερε να μάθω γενικότερα τι άποψη επικρατεί επί του θέματος ...
Διαβάζοντας τα παραπάνω θυμήθηκα ένα περιστατικό πού είχε γίνει πριν πολυυύ καιρό αλλά μού είχε κάνει μεγάλη εντύπωση. Η πρώτη μετατροπή μετά από κάνα 5μηνο ήταν η αφαίρεση της ρεζέρβας μαζί με το κουτι και τα εργαλεία και θυμάμαι πήγα να μπώ στο πέταλο στα λιμανάκια όπως είχα συνηθίσει τέρμα τσίτα και με τον -νέο- απότομο τρόπο που έσπασε η πρόσφυση πίσω πήγα να σκοτωθώ. Ξέρω ότι μπορεί να φαίνεται απίθανο αυτή η αλλαγή να οφείλεται στην αφαίρεση 20-30 κιλών και όμως αυτός ήταν ο λόγος..
[/quote]

Άρα συμφωνείς μαζί μου...
Πάντως δεν πρέπει να έχει να κάνει τόσο πολύ με την ριμάδα την κεντρόφυγο όσο με την αυτή κάθε αυτή κατανομή του βάρους μεταξύ των 2 αξόνων.
Δηλαδή αν είχαμε ισόποση αφαίρεση βάρους και από τους δυο άξονες τότε δεν θα υπήρχε το φαινόμενο που περιγράφεις(ή τουλάχιστον όχι σε τόσο έντονο βαθμό), πράγμα το οποίο έχω αντιμετωπίσει και εγώ.
Σε φάση δηλαδή που ήξερα ότι θα ήμουν σανίδα και γραμμάτος με τη μαμά κατανομή αυτό έβγαινε κωλοξεκολλημένο με την μονή τιτανίου και την απουσία των ρεζερβογρυλων.

Επίσης θυμάσαι πόσο πιο φιλικό ήταν στην διόρθωση με την ύπαρξη αυτού του βάρους πίσω …

Έχει να κάνει με την ισορροπία πιστεύω…

Καταλήγοντας λοιπόν νομίζω ότι η παρακάτω μαθηματική σχέση είναι ευρέως αποδεκτή

[/quote]
Είναι ευρέως αποδεκτή και αυταπόδεικτη.
Τη βάζεις και κάθεται σε αυτή τη στάση στο πορτπαγκαζ και δεν χρειάζεσαι ούτε φτερούγα ούτε τίποτα
Reply
Old Aug 9, 2012 | 01:30 PM
kosdali's Avatar
15 Year Member

Originally Posted by Tazio
Λογικά από Οκτώβρη αυτός θα βάλει κάτι υπερβολικά ήσυχο έτσι όπως τον έκοψα..

Υ.Γ. Για αυτό που συζητούσαμε με τον Μπάμπη σχετικά με την καλύτερη ψύξη του ψυγείου με την απαλλαγή του ψυγείου του a/c συμφωνείς;; Ψιλοτρόμαξα με τα δεδομένα από το οργανάκι του Αλέξη που λέγατε και σκέφτομαι από τότε συνέχεια τρόπους για την συγκράτηση των θερμοκρασιών μέσα στην πίστα.
οντως απο οκτωβρη θα προσπαθησω να ειμαι κατω απο τα 140db...

και ναι με το ψυγειο του ac εκτος κατι κερδιζεις αλλα τα δεδομενα απο το οργανακι του Αλεξη δειχνουν οτι δεν κανει το λαδι οχι οτι δεν εφτανε η ψυξη...ειδικα στο session που το πηρα εγω σε 10 λεπτα θερμοκρ λαδιου 140 πιεση 4,5bar στο v-tec που να συνεχιζα να βγαλω το 20λεπτο, θα τηγανιζαμε πατατες με το 5w40...κατα τα αλλα δεν λεω στο ταξιδι γα%$#$ το λαδι, θερμοκρασια 90-100 και πιεση 6+ bar...βελουδο
Reply

All times are GMT -8. The time now is 07:54 PM.