Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Thread Tools

Old Jun 18, 2009 | 11:04 PM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

-REMOVED-
Reply
Old Jun 18, 2009 | 11:13 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Ναι, ας βαλει camber πρωτα που ειναι πιο απλο απ'το να αλλαξεις πιεση αερα στα ελαστικα.

Ας το κανει με την πιο ευκολη σειρα βρε Τασο, και μετα παει και σε ρυθμιση.

Εδω το συγκεκριμενο αμαξι εχει και θεμα αναρτησης. Ισως το ιδανικο ειναι να παιξει για αρχη με τη πιεση ελαστικων και στη συνεχεια οταν θα ερθουν και οι πισω μπουκαλες, να τις βαλει και να κανει τη ρυθμιση.

Quick offtopic: Τασο, ποτε απολυεσαι με το καλο?
Reply
Old Jun 18, 2009 | 11:21 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Πρώτα απόλα βάλε cucumber.. Εκεί θα δεις τεράστιες διαφορές!! Είναι η μέρα με την νύχτα!

Μετά ρύθμισε την πίεση με λίγο σκόρδο γιατί μπορεί σε απότομες πλαινές επιταχύνσεις να έχεις συμπτώματα λυγγωδίας που μπορεί εν τέλη να οδήγήσουν ακόμα και σε συραγγωιδή!!

Αν τέλος σκέφτεσαι να επισκεφθείς και άλλες πίστες εκτός του ΚΑρτόδρομου όπου απαιτούν καλά φρένα τότε προτείνω να αντικαταστήσεις τα σωληνάκια με υψηλής, υγρά φρένων 7.1 αυτοενισχυώμενα και φυσικά να μην ξεχάσεις να τα γυρίσεις ανάποδα. Σαν τουμπαρισμένο σωληνάκι δεν έχει!!! Και το ξέρουν λίγοι αυτό...

Στην υγειά μας!
Reply
Old Jun 18, 2009 | 11:24 PM
MANOS's Avatar
Registered User

Να πω κι εγω τη γνωμη μου σαν παρατηρητης προχθες στην πιστα.
Νομιζω οτι το set up του Μαριου ηταν το πιο σωστο μεσα στην πιστα.
Κινηθηκε με πολυ γρηγορους ρυθμους και το αυτοκινητο εδειχνε να υπακουει σε καθε ελιγμο με ευκολια χωρις να χανει την προσφυση ευκολα.
Μου αρεσε πολυ.
Ο Λευτερακης ισως να κινηθηκε πιο γρηγορα σε καποια κομματια αλλα για καποιο λογο το πισω μερος πολλες φορες ξεκολουσε γι αυτο και εκανε τετακε.
Δεν ξερω γιατι αλλα του Μαριου το S μου εδειχνε πολυ σιγουρο.
Reply
Old Jun 18, 2009 | 11:30 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Είναι η κουβέντα που είχαμε περι 16-17... Με τις 16άρες είναι πολύ πιο νευρικό το αμάξι.

Βάλε κιολας Μάνο ότι ο Λευτέρης κινούταν 1'' πιο κάτω σε χρόνο. Μέσα στο Καρτόδρομο αυτό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά και είναι λογικό να κάνει και "μπαμ" στο μάτι.
Reply
Old Jun 18, 2009 | 11:30 PM
leftis's Avatar
Registered User

From: The weasel's nest

Μανο, δεν εφταιγε το αυτοκινητο μου, αλλα λαθος δικο μου εκεινη την στιγμη. Οταν εφυγα στα χωματα, ειχα μπει με οσα, σχεδον αφρεναριστος πιστευοντας οτι θα την βγαλω καθαρη, αλλα δυστυχως. Και παλι οταν εφαγα το τετακε δικο μου λαθος ηταν. Αυτα βεβαια εγιναν στο 1ο session που ειχα να μπω καρτοδρομο 3μηνες και. Στο 2ο session δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα. Και τα λεω αυτα γιατι το ενιωθα αρκετα σιγουρο το πισω μερος, και οσο και αν θα ηθελα να τα ριξω στο αυτοκινητο, δεν ειναι ετσι.
Reply
Old Jun 18, 2009 | 11:37 PM
MANOS's Avatar
Registered User

Σιγουρα εσυ το καταλαβαινες περισσοτερο.
Σωστο, αλλωστε δεν ειδα και το δευτερο μερος.
Δεν μπορω να μιλησω για χρονους σιγουρα.
Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι στο συνολο των γυρων και ετσι οπως εβλεπα το S του Μαριου να πλασαρεται στις στροφες και να υπακουει στις αποτομες αλλαγες φορτιου και κατευθυνσης μου εδινε την εντυπωση της μεγαλης σιγουριας.
Κι επισης μου εδινε την εντυπωση οτι ειχε περιθωρια να παει ακομα πιο γρηγορα χωρις να εχει προβλημα να γλυστρισει. Ισως και να ειναι ιδεα μου παντως αυτο αποκομισα. Θελω να πω δλδ οτι ισως αν ειχες στα χερια σου το S του Μαριου και οδηγουσες οπως το δικο σου να ειχες πολυ καλυτερα αποτελεσματα. Ισως..... δεν ειναι και απολυτο βεβαια...
Reply
Old Jun 18, 2009 | 11:38 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Παρα το 58.6 που μετρησε το P-Box, ουδεμια στιγμη δεν μπορεσα να βρω το ρυθμο μου. Ισως επειδη κι εγω ειχα να μπω μεσα εδω και 2-3 μηνες. Ισως το γεγονος οτι απο 18αρια πηγα σε 17αρια? Ειλικρινα στη προσφυση δεν βρηκα ιδιαιτερη διαφορα και ισως ο λογος να ηταν, η καλη προσφυση που ειχε η πιστα λογω θερμοκρασιας. Οπως παρατηρησε και ο Ηλιας, κανενας γυρος μου δεν ηταν σταθερος σε γραμμες. Ειδικα στη δεξια στροφη μπροστα στις κερκιδες, δεν μπορεσα απλα να μπω σε σωστη γραμμη. Ισως επειδη παραληλα ηθελα να δω το θεμα του rubbing στους τροχους, το οποιο πλεον με τα 17αρια δεν εχω προβλημα παρα τους αποστατες μπροστα. Στους επομενους μηνες θα παιξει πολυ ψαξιμο και περισσοτερο πειραματισμος στο στησιμο αποστασεων μεταξυ αριστερων και δεξιων τροχων. Εχω την εντυπωση οτι αν οι τροχοι δουλεψουν παραλληλα στο S, ισως το αμαξι γινει πιο ουδετερο. Πιστευω στη θεωρια, αλλα καμια φορα η πραξη δειχνει αλλα. Παντως, το αμαξι απο θεμα ευθυγραμμισης πιστευω οτι ειναι αψογο, αν και λογικα θα επρεπε να τη κοιταξω. Σιγουρα θα παω καπου, απλα για να παρω τις τιμες ευθυγραμμισης που εχω αυτη τη στιγμη στο S, γιατι ειμαι περιεργος να δω τις ρυθμισεις μου επιτελους.
Reply
Old Jun 18, 2009 | 11:42 PM
leftis's Avatar
Registered User

From: The weasel's nest

[QUOTE=MANOS,Jun 19 2009, 10:37 AM] εβλεπα το S
Reply
Old Jun 18, 2009 | 11:50 PM
MANOS's Avatar
Registered User

Ειλικρινα το θεμα των γραμμων δεν το παρατηρησα καθολου να πω την αληθεια γιατι με τοσα αυτοκινητα μεσα στην πιστα δεν μπορεις να παρακολουθεις παντα το ενα μονο.
Βασικα δεν ηξερα καν οτι μετρουσατε χρονο με τετοιες συνθηκες. (εννοω που πολλες φορες αναγκαστηκατε να κοψετε λογω αλλου οχηματος μπροστα, λογω τετακε κλπ)
Απλα απο το λιγο που μπορεσα να δω, αν καποιος με ρωτουσε θα ελεγα οτι το S του Μαριου ενεπνεε σιγουρια σε ολες τις μεταβολες μεσα στην πιστα. Και κινηθηκε αρκετα γρηγορα, τουλαχιστον στα ματια τα δικα μου, σε σημειο που ειπα, δεν μπορει να ειναι ο Μαριος αυτος.....
Ισως και να εχει μαθει πολυ καλα την πιστα.... ισως και να ειναι ολα στο αμαξι του επωνυμα και ακριβα και να εχει γινει σωστη δουλεια και να συνεργαζονται αψογα.
Παντως ηταν γρηγορο και στρωτο.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:05 AM.