Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Thread Tools

Old Aug 19, 2009 | 06:04 AM
General_lee's Avatar
15 Year Member

Α επισης να προσθεσω οτι σε τετοιες πιστες η σκληροτητα της αναρτησης γενικα δλδ και ελατηριο και αντιστρεπτικες, παιζει μεγαλο ρολο γιατι οι μεταφορες βαρους ειναι συνεχεις και πολυ γρηγορες.
Ετσι ενα μαλακο αμαξι μπορει να χρειαστει πολυ διαφορετικη αντιμετωπιση απο ενα σκληρο, θα πρεπει να τοποθετεις απο πριν (δε μιλαω για παντες και γλιστρηματα) και να προβλεπεις πολυ περισσοτερο στο μαλακο.
Το S ας πουμε οπως ειπατε και πριν μπορει να προλαβαινει να ισορροπησει μετα την Κ3 και να παρει γραμμη για την εξοδο της επομενης, ενω ενα πιο μαλακο αμαξι (σαν το miata μου) να μην προλαβαινει.

Το να στησεις ομως ενα αμαξι με βαση το καρτοδρομο ειναι ψηλοβλακεια γιατι στο δρομο θα ειναι εντελως λαθος. δεδομενου ομως οτι τα αμαξια μας ως μαμα ειναι συνηθως φτιαγμενα για πολυ διαφορετικες συνθικες μπορει με σημαντικες αλλαγες να εχεις τεραστια διαφορα χρονου. Πχ θεοκοντο βημα, πολυ "γρηγορο" setup αναρτησης, υπερστροφικο για σωστο yaw στα κλειστα.

Α επισης διαφωνω οτι η πιστα δε θελει πολλα φρενα. Οκ δε θελει οσο φυσιολογικες πιστες, αλλα εκει που θα κανεις ενα μεγαλο ασε και θα περιμενεις η εκει που θα φρεναρεις απαλα και νωρις συνηθως επρεπε να εχεις καθυστερησει τα φρενα και να τα πατησεις για πολυ λιγο και πολυ πολυ δυνατα. Μεγαλο κερδος σε χρονο και απο εκει.(απλα εχεις λιγοτερο χρονο να υπολογισεις με ποσα ακριβως πρεπει να μπεις και ετσι εισαι πιο επιρρεπης στο λαθος στην εισοδο)
Reply
Old Aug 21, 2009 | 10:11 AM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Epeidh anaferthike h diadromh thn Dwdwnhs kai tyxainei na eimai apo Giannena fetos kai mphka sta dokimastika me to S kai parakolouthisa ton agwna. Oson afora ta dokimastika apogoiteutika me tous anthropous pou odhgousan (osous petyxa) tous opious phgaina profylakthres se olh th diadromh me idiaiterh eukolia. Eimai egw timoni? Oxi, autoi htan kouloi. Epeishs ston agwna oi ypopsies mou epivevaiwthikan. 8,5 stous 10 htan gia ton poutso kai 9 stous 10 synergiatzides. Apogoiteutika kai den prokeitai na 3anapatisw se agwna.

Symfwnw se osa leei o Mkonsavage peri synergeiwn kai oikonomikwn...

Epishs pisteuw oti den exei nohma na trexei kapoios se ellhnikous agwnes me tis lamogies pou ginontai. Ta ama3ia den exoun kamia sxesh to ena me to allo.
Reply
Old Aug 21, 2009 | 12:16 PM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by Taseas,Aug 21 2009, 10:11 AM
Epeidh anaferthike h diadromh thn Dwdwnhs kai tyxainei na eimai apo Giannena fetos kai mphka sta dokimastika me to S kai parakolouthisa ton agwna. Oson afora ta dokimastika apogoiteutika me tous anthropous pou odhgousan (osous petyxa) tous opious phgaina profylakthres se olh th diadromh me idiaiterh eukolia. Eimai egw timoni? Oxi, autoi htan kouloi. Epeishs ston agwna oi ypopsies mou epivevaiwthikan. 8,5 stous 10 htan gia ton poutso kai 9 stous 10 synergiatzides. Apogoiteutika kai den prokeitai na 3anapatisw se agwna.

Symfwnw se osa leei o Mkonsavage peri synergeiwn kai oikonomikwn...

Epishs pisteuw oti den exei nohma na trexei kapoios se ellhnikous agwnes me tis lamogies pou ginontai. Ta ama3ia den exoun kamia sxesh to ena me to allo.
Φίλε μου συγγνώμη που θα στο πώ και χωρίς να σε ξέρω προσωπικά, αλλά δυστυχώς αποτελείς το 99% των ΕΛΛΗΝΩΝ "φιλάθλων", που κλασσικά "...αν το είχα εγώ το αμάξι θα το πήγαινα σφαίρα.." και μόλις τους δώσεις κανένα αγωνιστικό να τρέξουν αγώνα δεν βρίσκονται ούτε στο λεπτό του τελευταίου. Στις δοκιμές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πηγαίνουμε πάνω από τα όρια του ΚΟΚ και μάλιστα ΑΝ τύχει και χρονομετρηθούμε και βγούμε με μέση ωριαία πάνω από τα όρια υπάρχουν και κυρώσεις. Καλώς λοιπόν τους πήγαινες προφυλακτήρα, γιατί πολύ απλά οι άνθρωποι κάναν δοκιμές και ελέγχαν τις σημειώσεις τους για τον ΑΓΩΝΑ που είχαν την επόμενη και δεν προσπαθούσαν να "νικήσουν" κάποιον τυχαίο τοπικό ήρωα με s2000. Και εν πάσει περιπτώσει, όποιος θέλει να δεί από πρώτο χέρι τις ικανότητες των ελλήνων αγωνιζομένων, από τη στιγμή που δεν μπορούμε να κλείσουμε κάποια διαδρομή, εγώ ευχαρίστως παραχωρώ το δικό μου 106 (mini group A) στα Μέγαρα σε όποιον θέλει, για να πιάσει επί 20 συνεχόμενους γύρους τους χρόνους, όχι της Α, αλλά της Ν (11αρια) με εμένα από πίσω να τον πιέζω σε ρυθμούς αγώνα.

Τα παραπάνω τα γράφω εντελώς φιλικά και ζητώ συγγνώμη για το αγανακτισμένο ύφος, απλά κάποιες στιγμές αγανακτείς επειδή πολλές φορές ακούγονται αυτά τα συγκεκριμένα λόγια από ανθρώπους που είναι έξω από το χορό και δεν έχουν ιδέα από αγώνα στο βουνό. Σαφώς και το επίπεδο των ελληνικών αγώνων δεν είναι το τόσο υψηλό όσο άλλων χωρών (π.χ. Ιταλία), σαφώς και ο συναγωνισμός δεν είναι τόσο έντονος, αλλά μην ξεχνάτε οτι μιλάμε για ερασιτεχνικό επίπεδο. Αλλά έτσι είναι ο Έλληνας Σουμάχερ, αντί να χειροκροτήσει όλες τις προσπάθειες των αγωνιζομένων, το μόνο που ξέρει να κάνει είναι υψηλή κριτική σαν τους προπονητές της εξέδρας στο ποδόσφαιρο.....
Reply
Old Aug 21, 2009 | 12:50 PM
gmak_s2k's Avatar
Registered User

From: Hot Topics!!!

Reply
Old Aug 21, 2009 | 09:23 PM
Taseas's Avatar
Registered User

Originally Posted by ntz,Aug 21 2009, 12:16 PM
Φίλε μου συγγνώμη που θα στο πώ και χωρίς να σε ξέρω προσωπικά, αλλά δυστυχώς αποτελείς το 99% των ΕΛΛΗΝΩΝ "φιλάθλων", που κλασσικά "...αν το είχα εγώ το αμάξι θα το πήγαινα σφαίρα.." και μόλις τους δώσεις κανένα αγωνιστικό να τρέξουν αγώνα δεν βρίσκονται ούτε στο λεπτό του τελευταίου. Στις δοκιμές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πηγαίνουμε πάνω από τα όρια του ΚΟΚ και μάλιστα ΑΝ τύχει και χρονομετρηθούμε και βγούμε με μέση ωριαία πάνω από τα όρια υπάρχουν και κυρώσεις. Καλώς λοιπόν τους πήγαινες προφυλακτήρα, γιατί πολύ απλά οι άνθρωποι κάναν δοκιμές και ελέγχαν τις σημειώσεις τους για τον ΑΓΩΝΑ που είχαν την επόμενη και δεν προσπαθούσαν να "νικήσουν" κάποιον τυχαίο τοπικό ήρωα με s2000. Και εν πάσει περιπτώσει, όποιος θέλει να δεί από πρώτο χέρι τις ικανότητες των ελλήνων αγωνιζομένων, από τη στιγμή που δεν μπορούμε να κλείσουμε κάποια διαδρομή, εγώ ευχαρίστως παραχωρώ το δικό μου 106 (mini group A) στα Μέγαρα σε όποιον θέλει, για να πιάσει επί 20 συνεχόμενους γύρους τους χρόνους, όχι της Α, αλλά της Ν (11αρια) με εμένα από πίσω να τον πιέζω σε ρυθμούς αγώνα.

Τα παραπάνω τα γράφω εντελώς φιλικά και ζητώ συγγνώμη για το αγανακτισμένο ύφος, απλά κάποιες στιγμές αγανακτείς επειδή πολλές φορές ακούγονται αυτά τα συγκεκριμένα λόγια από ανθρώπους που είναι έξω από το χορό και δεν έχουν ιδέα από αγώνα στο βουνό. Σαφώς και το επίπεδο των ελληνικών αγώνων δεν είναι το τόσο υψηλό όσο άλλων χωρών (π.χ. Ιταλία), σαφώς και ο συναγωνισμός δεν είναι τόσο έντονος, αλλά μην ξεχνάτε οτι μιλάμε για ερασιτεχνικό επίπεδο. Αλλά έτσι είναι ο Έλληνας Σουμάχερ, αντί να χειροκροτήσει όλες τις προσπάθειες των αγωνιζομένων, το μόνο που ξέρει να κάνει είναι υψηλή κριτική σαν τους προπονητές της εξέδρας στο ποδόσφαιρο.....
Asto exw filous odhgous pou exoun kerdisei polla protathlimata kai apo oikogeneies pou exoun dekades kypela kai symetoxes sto akropolis. Egw 3erw oti stous agwnes trexoun autoi pou mporoun (oikonomika) kai oi synergiatzides gia diafhmish kai auto den allazei. Egw den lew oti tha phgaina kanena ama3i sfaira kai gia gyrous. Sth Dwdwnh kanane 2 perasmata kai oi pio polloi htane gia klamata. Twra auta peri taxhtitas KOK na ta peis se autous pou thn 3epernousane kai malista tsatizontan pou den mporousan na 3efygoun. Kavlomenos me s2k egw? Nai! Kouloi autoi? Nai!

kai gia na 3ekatharisoume merika pragmata...

Φίλε μου συγγνώμη που θα στο πώ και χωρίς να σε ξέρω προσωπικά, αλλά δυστυχώς αποτελείς το 99% των ΕΛΛΗΝΩΝ "φιλάθλων", που κλασσικά "...αν το είχα εγώ το αμάξι θα το πήγαινα σφαίρα.." και μόλις τους δώσεις κανένα αγωνιστικό να τρέξουν αγώνα δεν βρίσκονται ούτε στο λεπτό του τελευταίου

>>>Den anoikw sto 99% twn filathlwn kai ena lepto einai mia aiwniothta gi auro mhn kaneis varygdoupes dhlwseis... E3alou teleutaios den isounak ia opote thes dokimazoume.

Στις δοκιμές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πηγαίνουμε πάνω από τα όρια του ΚΟΚ και μάλιστα ΑΝ τύχει και χρονομετρηθούμε και βγούμε με μέση ωριαία πάνω από τα όρια υπάρχουν και κυρώσεις.

>>> Tha sou steilw ta video pou pane panw apo to orio tou kok na kaneis anafora sthn omospondia...

Καλώς λοιπόν τους πήγαινες προφυλακτήρα, γιατί πολύ απλά οι άνθρωποι κάναν δοκιμές και ελέγχαν τις σημειώσεις τους για τον ΑΓΩΝΑ που είχαν την επόμενη και δεν προσπαθούσαν να "νικήσουν" κάποιον τυχαίο τοπικό ήρωα με s2000.

>>> Nai pes to kavla pes to malakia pes to opws thes. To gegonos oti phgainan oso mporousan paramenei.

...αντί να χειροκροτήσει όλες τις προσπάθειες των αγωνιζομένων...

Tha stathw edw kai tha pw, giati na xeirokrothsw? Kanoun leitourgima? Einai kata pleiopsifia synergiatzhdes kai kouloi kai auto den allazei. To an esy eisai diaforetikos kai sou aresoun oi agwnes mpravo sou alla auto einai allh istoria. Pragmatika den exw kati proswpiko mazi sou alla efoson yperamynesai mias tetoias omadas, gia na mhn pw ypokoultouras, anagkastika ta akous kai esy. Telos pantwn den thelw na mpw se leptomeries gia tous agwnes, oute gia tis lamogies pou ginontai oute gia tous logous. Den 3erw poso palios h' neos eisai alla exw milhsei me para poly palious sto xwro kai exw sximatisei asxhmh apopsh. Epishs na pw oti se 2 agwnes exw paei 1 sta megara gia xarh enos filou kai 1 sth dwdwnh epeidh einai konta kai den tha 3anapaw...

Reply
Old Aug 22, 2009 | 12:50 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by Taseas
Asto exw filous odhgous pou exoun kerdisei polla protathlimata kai apo oikogeneies pou exoun dekades kypela kai symetoxes sto akropolis. Egw 3erw oti stous agwnes trexoun autoi pou mporoun (oikonomika) kai oi synergiatzides gia diafhmish kai auto den allazei. Egw den lew oti tha phgaina kanena ama3i sfaira kai gia gyrous. Sth Dwdwnh kanane 2 perasmata kai oi pio polloi htane gia klamata. Twra auta peri taxhtitas KOK na ta peis se autous pou thn 3epernousane kai malista tsatizontan pou den mporousan na 3efygoun. Kavlomenos me s2k egw? Nai! Kouloi autoi? Nai!
Μπράβο σου που έχεις φίλους πρωταθλητές και καλούς οδηγούς. Αυτοί, όμως, θα έπρεπε να σου είχαν εξηγήσει κάποια πράγματα περισσότερα για τους αγώνες και το ποιοί τρέχουν. Η κλασσική έκφραση "...τρέχουν αυτοί που μπορούν.." έχει καταντήσει Αρτέμης Μάτσας στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι αγώνες ΔΕΝ είναι φθηνοί. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. ΌΜΩΣ όποιος έχει την την κ@@λα να τρέξει, πίστεψε με είναι πολύ πιο εύκολο και οικονομικότερο απ' ότι φαντάζεσαι. Κατ' αρχήν ένα έτοιμο 106 16ν αγωνιστικό μεταχειρισμένο, όχι τπτ το ιδιαίτερο όμως από επιδόσεις, κοστίζει γύρω στα 8.000 με 10.000, ενώ μπορείς να βρείς foul A αγωνιστικό, έτοιμο για διακρίσεις με 20-25.000 (π.χ. Αμαξόπουλου, Κυριακόπουλου). Εξοπλισμό οδηγού μπορείς να βρείς με περίπου 1.000 το ίδιο και λιγότερο (δεν χρειάζεται γάντια και παπούτσια ομολογκέ) ο συνοδηγός. Για κράνη και HANS (υποχρεωτικά από το 2010) οι τιμές παίζουν απίστευτα και υπάρχουν για όλα τα βαλάντια και επίσης υπάρχει και το εξωτερικό. Για λάστιχα μπορείς ακόμα να βρείς Matador ραλλιτζίδικα "κούτα" με 400-450 Ε, ενώ αν θες να πάς στα κορυφαία Pirelli και BF μπορείς να βρείς μτχ με 2-3 αγώνες πάλι στην ίδια τιμή. Όλα αυτά πολύ χοντρικά για να κάνεις το πρώτο σου σπριντάκι μιλάμε. Με 15.000Ε εγώ σου λέω οτι είσαι έτοιμος να τρέξεις. Και ρωτάω πόσα από τα αμάξια στις γνωστές βραδυνές "πίστες" κοστίζουν πολλά παραπάνω από αυτό το ποσό;;; Εσύ αποφάσισες να αγοράσεις s2000, αλλά αν δεν το έκανες θα μπορούσες άνετα να έχεις ένα αγωνιστικό και να κάνεις την κ@@λα σου.

Και ερχόμαστε στα του αγώνα. Ένα σπριντάκι έχει 180 Ε συμμετοχή. Στη Δωδώνη π.χ., επειδή η Λέσχη είναι πολύ καλή και αγαπάνε τα παιδιά αυτό που κάνουνε, υπάρχουν και παροχές. Δηλ. μισθώνουν αυτοκινητάμαξες για ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά του αγωνιστικού (πολύ σημαντικό), επίσης μία διανυκτέρευση για το πλήρωμα ΔΩΡΕΑΝ, ενώ για υπόλοιπα δωμάτια και διανυκτερεύσεις (αν θες να φέρεις τη γυναίκα σου και να μείνεις και παραπάνω μέρες για δοκιμές δηλαδή) εξασφαλίζουν προνομιακή τιμή. Με λίγα λόγια με 500-700 Ε για το πλήρωμα έχεις κάνει ένα αγώνα με 40 αγωνιστικά χλμ. και απίστευτη διαδρομή. ΕΔΩ μπορείς να δείς πως είχαμε περάσει το 2008 στην Δωδώνη. (δυστυχώς μου έχουν "κόψει" τη μουσική από το βιντεάκι).

Δεν είμαι αυτός που θα πώ οτι οι αγώνες είναι φτηνοί. Όμως, πραγματικά όποιος έχει τη θέληση μπορεί να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Επίσης μην περιμένετε σε ένα σπόρ που είναι τελείως υποβαθμισμένο να δοθούν ευκαιρίες σε παιδιά που πραγματικά αξίζουν, αλλά δεν μπορούν να τρέξουν. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Δεν νομίζω οτι θα σου παρέχει κάποιος αγωνιστικό και ομάδα απλά και μόνο επειδή είσαι "χεράς". Αλλωστε το έγραψα και στο άλλο ποστ μου....τα πράγματα είναι σε ερασιτεχνικό επίπεδο στη Ελλάδα. και όσο για τους συνεργειατζήδες που συνεχώς αναφέρεις, καλά κάνουν και τρέχουν αμα μπορούν... διαφήμηση κάνουν στο μαγαζί τους. Δηλ. εσύ στη δουλειά σου δεν ψάχνεις τρόπους να αναδειχθείς. να διαφημηστείς;;;

Den anoikw sto 99% twn filathlwn kai ena lepto einai mia aiwniothta gi auro mhn kaneis varygdoupes dhlwseis... E3alou teleutaios den isounak ia opote thes dokimazoume.
Έχουν συμβεί αυτά στο παρελθόν και τα ξέρω...ρώτα και τους φίλους τους πρωταθλητές αν έχουν "μοιραστεί" αυτοκίνητα σε "χεράδες" του βουνού, που κάνανε αυτοί βαρύγδουπες δηλώσεις. Και μην το παίρνεις προσωπικά, απλά αναφέρω τι συμβαίνει γενικά και όχι φυσικά τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. (γιατί υπάρχουν και παιδιά που τους δώσανε τιμόνι και πραγματικά βγάλαν μάτια).

Να δοκιμάσουμε τι;;; σε δημόσιο ανοιχτό δρόμο να κάνουμε κόντρα;;; Αυτά τα έκανα πιτσιρικάς στη Πεντέλη και στο Διόνυσσο, μέχρι που πήρα κάποιον στο λαιμό μου (ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές) και κατάλαβα τι μ@κ@κ@ς ήμουν. Άλλωστε εγώ δεν κρύβω τπτ και έχω "εκτεθεί" και πολλάκις. Βιντεάκια από αγώνες μου με το αγωνιστικό και με το s στην πίστα, δόξα τω θεώ, έχω ανεβάσει αρκετά και πλέον και με δεδομένα τηλεμετρίας. Άλλοι ούτε αυτό δεν κάνουνε, μπας και ξεστραβωθούμε και εμείς που θέλουμε να δούμε 5 πράγματα και να καταλάβουμε τι κάνουμε λάθος ρε παιδί μου.

Tha sou steilw ta video pou pane panw apo to orio tou kok na kaneis anafora sthn omospondia...
Προς το παρόν δεν υπάρχει ομοσπονδία, μόνο η ΕΘΕΑ. Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ με τι το κάνουν στις δοκιμές. Και αν το παραβαίνουν, κακό του κεφαλιού τους. Για αυτό στο φετινό Κένταυρος, κάποιος ασυνείδητος αγωνιζόμενος κόντεψε να πάρει στο λαιμό του 2 κοπέλες. Άσε που στο παρελθόν, μέχρι και θανατηφόρο ατύχημα είχαμε στο Αγ. Μερκούριο, από λάθος οδηγού στις δοκιμές. Αυτό επικροτείς;;; Και εγώ δεν πάω "κυράτσα" στις δοκιμές, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν κάνω αγώνα. Άλλωστε με το civic dx (γιατί στις δοκιμές δεν πάμε με το αγωνιστικό μας) που κάνω δοκιμές, το πιθανότερο είναι να με περάσει και ντελιβεράς με παπάκι

Tha stathw edw kai tha pw, giati na xeirokrothsw? Kanoun leitourgima? Einai kata pleiopsifia synergiatzhdes kai kouloi kai auto den allazei. To an esy eisai diaforetikos kai sou aresoun oi agwnes mpravo sou alla auto einai allh istoria. Pragmatika den exw kati proswpiko mazi sou alla efoson yperamynesai mias tetoias omadas, gia na mhn pw ypokoultouras, anagkastika ta akous kai esy. Telos pantwn den thelw na mpw se leptomeries gia tous agwnes, oute gia tis lamogies pou ginontai oute gia tous logous. Den 3erw poso palios h' neos eisai alla exw milhsei me para poly palious sto xwro kai exw sximatisei asxhmh apopsh. Epishs na pw oti se 2 agwnes exw paei 1 sta megara gia xarh enos filou kai 1 sth dwdwnh epeidh einai konta kai den tha 3anapaw...
Φίλε μου δεν κάνουν λειτούργημα. Αγωνιζόμενοι είναι και θέλουν το χειροκρότημα. Άσχετοι, κουλοί, κουτσοί και ανάποδοι, δεν παύει να κάνουν μία προσπάθεια. Αφού πήγες να την δείς, δεν κοστίζει κάτι το χειροκρότημα. Και στους ολυμπιακούς του 2004, οι έλληνες αθλητές σε πολλά αθλήματα, δεν ήταν ανταγωνιστικοί. Δηλ. δεν έπρεπε να τους χειροκροτήσουμε;; Κριτική μπορείς να κάνεις όση θές, κανείς δεν θα σε κατηγορήσει για αυτό. Δεν υπεραμύνομαι καμμίας κουλτούρας ή υποκουλτούρας. Άλλωστε δεν είμαι και υπουργός τύπου κανενός. Μόνος μου τρέχω, για το χόμπι μου και το παιδικό όνειρό μου. Τα προβλήματα είναι γνωστά και πρώτοι εμείς τα αναφέρουμε. Σαν αγωνιζόμενος είμαι νέος στο χώρο, αλλά αγώνες παρακολουθώ σχεδόν μια 10ετια τώρα και σίγουρα κάθε πέρσι και καλύτερα.....
Reply
Old Aug 22, 2009 | 02:51 AM
General_lee's Avatar
15 Year Member

Tασο μη φτασουμε στο αλλο ακρο. Ναι υπαρχει πολυς κοσμος που τρεχει ΜΟΝΟ λογω χρηματων η για διαφημιση στο συνεργειο/μαγαζι, αλλα η αγωνιστικη εμπειρια, ακομα και ενος μετριοτατου οδηγου ειναι κατι που παιζει ρολο.
Απο ενα σημειο μαλιστα και πανω και πλησιαζοντας προς τις πρωτες θεσεις καθε κατηγοριας μιλαμε για καλους οδηγους.(η για πολυ τουμπανα αμαξια, αλλα σιγουρα ΚΑΙ για καλους οδηγους). Μπορει οχι κορυφαιους αλλα καμια σχεση με καποιον που δεν εχει τρεξει ποτε του αγωνα και απλα στριβει στα βουνα η τις πιστες που και που.(σαυτην την κατηγορια ανοικουμε οι περισσοτεροι). Και φυσικα υπαρχουν και 4-5-6 δεν ξερω ποσες περιπτωσεις συνολικα που ειναι ταλεντα και δεν τους βλεπουμε ποτε μας πουθενα....και απλα δεν εξελιχθηκαν λογω ελλαδας.

Περαν αυτου δεν ειναι το ιδιο να κινυγας καποιον για να μην τον χασεις, και να τρεχεις μονος σου για χρονο. Καμια σχεση. Οπως φυσικα ειναι και το θεμα των ελαστικων, αν το αγωνιστικο δεν τα εχει ζεσταμενα απο πριν η δεν τα πιεσει για ενα κομματι πολυ εντονα δεν προκειται να εχει προσφυση καθολου.

Θα συμφωνουσα μαζι σου, απλα υπερβαλλεις λιγο γενικευοντας την διαπιστωση σου οτι ΟΛΟΙ ειναι κουλοι κλπ. Δεν ειναι ολοι και δεν ειναι σε τοσο τρομερα χαμηλο επιπεδο οσο περιγραφεις (σε σχεση με εξω ειναι) ωστε να μπει ενας χωρις εμπειρια απλα με λιγο ταλεντακι και να εχει διακρισεις αμεσα.

Παντως θα ειχε ενδιαφερον η αγωνιστικη εμπλοκη με ενα ραλλακι στην Ν. Παιρνεις ενα 13αρι με καπου 4-5 χιλιαρικα κομπλε η ενα 16V με 9-10 και κανεις κανα σπιντακι η αναβαση. Εγω θα το εψηνα αν ειχα τη δυνατοτητα. Προς το παρον η μονη αγωνιστικη εμπλοκη που σκεφτομαι ειναι με το καρτακι καποια μερα.
Reply
Old Aug 22, 2009 | 03:14 AM
Taseas's Avatar
Registered User

Mhtso dont get me wrong... Yparxoun odhgoi stous agwnes pou einai para poly kaloi kai auto to diapistwsa eukola kai apo 2 agwnes pou parakolouthisa. Egw anaferomai stous agwnes san diorganwsh. Den mporei enas na exei seiriako kai enas mhxaniko kai na trexoun idia kathgoria. Den mporei enas na exei frenares kai o allos oxi. Den mporei o enas na exei silverstone metaxeirismena kai o allos pirelli. Na sou pw kialla? Gia ama3ia pou piezane tous tholous gia na paroun camber epeidh den eptrepotane? Gia allous pou trexane anavash me lastixa ligo prin ta lina (giati ekei kratane poly kalytera) enw den epitrepetai? O allos eixe kopsei tous tholous kai eixe ftia3ei kainurgious wste na mh fainenai gia na ay3hsei metatroxio kai yparxei kai mia periptwsh (leptomeries apo konta) pou eixane idio akrivws autokinhto kavatza kai to alla3ane sth mesh tou agwna... Auta pou lew einai pragmatikothta kai oxi fantasia. Einai h ellhnikh pragmatikothta twn agwnwn.
Reply
Old Aug 22, 2009 | 04:04 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by Taseas,Aug 22 2009, 03:14 AM
Mhtso dont get me wrong... Yparxoun odhgoi stous agwnes pou einai para poly kaloi kai auto to diapistwsa eukola kai apo 2 agwnes pou parakolouthisa. Egw anaferomai stous agwnes san diorganwsh. Den mporei enas na exei seiriako kai enas mhxaniko kai na trexoun idia kathgoria. Den mporei enas na exei frenares kai o allos oxi. Den mporei o enas na exei silverstone metaxeirismena kai o allos pirelli. Na sou pw kialla? Gia ama3ia pou piezane tous tholous gia na paroun camber epeidh den eptrepotane? Gia allous pou trexane anavash me lastixa ligo prin ta lina (giati ekei kratane poly kalytera) enw den epitrepetai? O allos eixe kopsei tous tholous kai eixe ftia3ei kainurgious wste na mh fainenai gia na ay3hsei metatroxio kai yparxei kai mia periptwsh (leptomeries apo konta) pou eixane idio akrivws autokinhto kavatza kai to alla3ane sth mesh tou agwna... Auta pou lew einai pragmatikothta kai oxi fantasia. Einai h ellhnikh pragmatikothta twn agwnwn.
Ναι αυτή είναι η πραγματικότητα και υπάρχουν ακόμη πιο τραγελαφικά γεγονότα από αυτά που αναφέρεις... έχουν καταντήσει και ανέκδοτα μερικά. Τι σχέση, όμως, έχουν όλα αυτά με τους αγωνιζόμενους που κάνουν μία προσπάθεια και αντιμετωπίζουν τον χλευασμό και την υπεροψία των -λιγοστών- ανθρώπων που πήγαν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα, χωρίς ποτέ να έχουν μπεί στη διαδικασία να κάνουν έστω ένα σπριντάκι;;;;

Πρέπει να ξέρεις οτι στους αγώνες υπάρχουν κανονισμοί και κατηγορίες, homologation κλπ. Τι πάει να πεί ο ένας τρέχει με σειριακά και ο άλλος όχι (για αυτό είπα να ξέρουμε να διαβάζουμε την κατάταξη);;; Αγώνα cup έχεις παρακολουθήσει ποτέ;;; Τόσα cup είχε η Ελλάδα, 106, ibiza, leon, micra, starlet, yaris...... Δυστυχώς ο καθένας προσπαθεί με αυτό που έχει. Και εγώ ένα απλό 52αρι με PS εγκέφαλο και group n αμορτισερ, 13/59 σασμάν (ούτε καν σχέσεις) και το μόνο καλό είναι τα φρένα που είναι από cupισιο 106. Στο s η ανάρτησή μου είναι πιο ακριβή και ρυθμιζόμενη σε αντίθεση με του αγωνιστικού. Καλά για κάμπερ μην αναφέρω..... πρεσαριστά γόνατα by poupakis...... Μπορώ να σου πώ οτι για τις όποιες επιδόσεις μου δεν μου φταίει σε καμμία περίπτωση το αμάξι. ΕΓΩ ακόμα ΔΕΝ έχω οδηγήσει όπως πρέπει. Στους αγώνες μπορείς να "αγοράσεις" χρόνο, αλλά δεν είναι για όλους αυτό το ζητούμενο. Άλλωστε μπορείς να φτιάξεις και ένα καλό Ν 106 και να είναι αρκετά ανταγωνιστικό το αμάξι σου. Δεν χρειάζεται να τρέχεις στην Α να το ευχαριστηθείς.....

Originally Posted by General_lee
Tασο μη φτασουμε στο αλλο ακρο. Ναι υπαρχει πολυς κοσμος που τρεχει ΜΟΝΟ λογω χρηματων η για διαφημιση στο συνεργειο/μαγαζι, αλλα η αγωνιστικη εμπειρια, ακομα και ενος μετριοτατου οδηγου ειναι κατι που παιζει ρολο.
Απο ενα σημειο μαλιστα και πανω και πλησιαζοντας προς τις πρωτες θεσεις καθε κατηγοριας μιλαμε για καλους οδηγους.(η για πολυ τουμπανα αμαξια, αλλα σιγουρα ΚΑΙ για καλους οδηγους). Μπορει οχι κορυφαιους αλλα καμια σχεση με καποιον που δεν εχει τρεξει ποτε του αγωνα και απλα στριβει στα βουνα η τις πιστες που και που.(σαυτην την κατηγορια ανοικουμε οι περισσοτεροι). Και φυσικα υπαρχουν και 4-5-6 δεν ξερω ποσες περιπτωσεις συνολικα που ειναι ταλεντα και δεν τους βλεπουμε ποτε μας πουθενα....και απλα δεν εξελιχθηκαν λογω ελλαδας.
Reply
Old Aug 22, 2009 | 04:14 AM
Taseas's Avatar
Registered User

Mpravo sou giati deixneis na to agapas auto pou kaneis kai emena auto mou arkei, asxetws me to oti den exw kalh gnwmh gia thn ellhnikh pragmatikothta twn agwnwn.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 01:25 PM.