Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Thread Tools

Old Aug 10, 2009 | 06:44 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Εγώ να πω ότι σήμερα το απογευματόβραδο είχαμε πάει επίσκεψη στην πίστα στις Αφίδνες.

Το κουλάδι ο Μάκης κατάφερε να σημειώσει ένα απίστευτο γυρολόγιο που με μερικές εξαιρέσεις ήταν όλο στο 56 +-.

Ειδικά στο δεύτερο του session, άγγιζε την τελειότητα (το "λάμβα" παχύ παχύ παρακαλώ) με γυρολόγια στο 56.5 , 56.4, 56.3 και τέλος ο καλύτερος του χρόνος ήταν το 56.2

Αυτά όλα με Toyo R888 και όχι πολιτικά λάστιχα.

Φυσικά δεν μου το έδωσε να του μάθω πως γίνεται το 55...
Reply
Old Aug 15, 2009 | 12:43 AM
TasosR's Avatar
Registered User

Paidia sorry alla leipw eksoteriko kai den mporw na eksigisw analutika gia to video.
Grafw omws auta gia pyrosvestikous logous kai na prolavw kakies kai eirwnies.
Kapoios pou kserei apo pistes apla tha gelage me to parapanw video.
Ergasthke oloklhrh omada gia auto to video.
Kales diakopes se olous kai ta leme suntoma!!
Reply
Old Aug 15, 2009 | 01:36 AM
gre165-makis's Avatar
Registered User

Παντως αν το ξεκινησες για πλακα αν και λιγο black οφειλω να πω οτι ηταν επιτυχημενη.
Αν και κανενας απο αυτους που ασχολουνται δεν την καταπιαν.

Βεβαια το κακο ειναι οτι αυτα εχουν γινει πολλες φορες στο παρελθον με την διαφορα οτι ποτε δεν βγηκαν να πουν οτι ηταν πλακα..
Ελπιζω λοιπον οτι θα το παραδεχοσουνα ανεξαρτητα απο το σχετικο κραξιμο που επεσε.

Γενικοτερα με αυτα τα θεματα επειδη αυτοι που ασχολουνται ξοδευουν,ρισκαρουν και πονοκεφαλιαζουν για δεκατακια ειναι λιγο λεπτες οι ισορροποιες.

Καλες διακοπες.
Reply
Old Aug 15, 2009 | 02:19 AM
mkonsavage's Avatar
Registered User

From: sparti

Ειπα και εγω!!!

Μακη ειμαι απαραδεκτος το ξερω αλλα καλοκαιρι δεν μπορω να ανασανω απο δουλεια και ειλικρινα ζηλευω που σας βλεπω και το παλευετε.Εψαξα και βρηκα κατι setup τουλαχιστον αυτα που ειχα περυσι στο gtcc.Αν και θεωρω βεβαια το kartodromo απλα απαραδεκτο οσο και αν βγει καποιος φυσικα και υποστηριξει το αντιθετο απλα δεν θα του απαντησω.Ειναι απαραδεκτο ακομα και για kart αλλα αυτο εχουμε αυτο χρησιμοποιουμε.Τελος παντων στο κυριως πιατο.οι χρονοι του s φυσικα και μπορουν να πεσουν στο 55 και πιστευω και 55 ξερο με ενα s σαν του ntz.Απλα το kartodromo θελει μια πιο επιθετικη οδηγηση σε σχεση με μια μεγαλη πιστα που απλα θα ακολουθησεις την αγωνιστικη γραμμη.πχ η οδηγηση του φιλου στο παραπανω video καθε αλλο παρα επιθετικη ειναι.ακουγεται απο το μοτερ αλλωστε και η αληθεια ειναι οτι δεν το βοηθαει και το αυτοκινητο.Καθοριστικο κομματι για μενα στην πιστα και υπουλο που μπορει να σου δωσει χιλιοστα (γιατι απο τους χρονους αυτους και κατω με χιλιοστα θα παιζετε) ειναι κατα τη γνωμη μου το κατηφοριακο συμπλεγμα μετα την κ1 και το πουλημα της αριστερης πριν την δεξια φουρκετα με σωστη γραμμη σε αυτη που θα σου αποφερει σωστη επιταχυνση στην ανηφορα και οχι μουτρα στην εξοδο της φουρκετας.Η επιθετικη οδηγηση για να μην παρεξηγηθω δεν εχει να κανει με αποτομες κινησεις πανικου, μουτρα, τερμα γκαζια στο πατωμα και στραβοτιμονιες για να μην παρεξηγηθω.Απλα τα περιθωρια αντιδρασης σε μια πιστα 1000 μετρων ειναι μικρα τα περιθωρια λαθους μεγαλα γιατι εχεις να κανεις με πολλες στροφες και συμπλεγματα στροφων και λαθη δυσκολα διορθωνονται.
Τωρα για τον αερα σιγουρα υπαρχουν και εδω αρκετες αποψεις.Εγω και το τονιζω παλι εγω δεν χρησιμοποιησα ποτε κατω απο 32 και ποτε πανω απο 35.και παλι λεω εγω.ειναι προσωπικη μου αποψη και δεν ειμαι φυσικα αλανθαστος.Στο kartodromo δεν ειχα τον καιρο λογο αποστασης να πηγαινω συχνα παρα μονο για τους 3 αγωνες δηλαδη 11-12 γυρους.Οποτε οι περισσοτεροι πρεπει να σχηματισετε καλυτερη αποψη για την πιστα.Δεν σημαινει βεβαια κατι αυτο γιατι ενας οδηγος αγωνων και γενικα ενας καλος οδηγος θα σχηματισει σωστη αποψη για την πιστα στα πρωτα 10-15 περασματα οποτε πρεπει να φτασει στο 80-90% της αποδοσης του.Κατι που οσες φορες μπορεσα να το εφαρμοσω πετυχε απλα δεν μπορουσα να το καταφερω στο καρτοδρομο γιατι χρειαζεται δοκιμη και δεν ειχα το χρονο ειναι το εξης. επειδη το s ειναι αυστηρως 50-50 και θυμιζει αρκετα kart αναλογα με το ειδος πιστας δεξιοστροφη αριστεροστροφη κατεβαζα ελαχιστα τον αερα απο την μερια που δουλευαν υτα λαστιχα πιο πολυ.αλλα δεν φτανει μονο αυτο.μετρηστε την θερμοκρασια μολις βγειτε και θα πρεπει και τα 4 λαστιχα να ειναι το ιδιο.τουλαχιστον σε πιστες δικες μας που το εκανα το αυτοκινητο κερδισε πολυ ανωτερους συνδυασμους. παραθετω και το setup γιατι το παρακανα αλλα για να σε μπλεξω μακη λιγο ακομα θα σου πω οτι τελευταια φορα που εβαλα τον ιανουαριο το s στα μεγαρα ειχα μαμα setup με ολα τα εξτρα πανω και το αμαξι ηταν απλα απιστευτο!χαχα

OEM SETUP
---------------

Front Camber: -0*30'+/- 10' = -0.5* +/- 0.17*

Front Toe In: 0.0" +/- .08"

Front Caster: 6*00' +/- 15' = 6.0* +/- .25*

Rear Camber: -1*30' +/- 10' = -1.5* +/-0.17

Rear Toe-in: 0.25" +/- 0.08"

MIKE SETUP
Reply
Old Aug 15, 2009 | 02:27 AM
mkonsavage's Avatar
Registered User

τα εξτρα που φοραγα ειναι η tein type flex ξεπερασμενη πλεον (δεν προοριζεται για πιστα ουτε απο την ιδια την tein αλλωστε),αντιστρεπτικες cusco 32-30 (πολυ καλες ),μπαρες θολων μπρος πισω,powerflex σινεμπλοκ μπρος πισω,μπαρα διαφορικου, cusco diaforiko 2way(to 1,5 σαφως καλυτερο για χρονο),αυτα απο μεταδοση.
Reply
Old Aug 17, 2009 | 01:03 AM
General_lee's Avatar
15 Year Member

Ωραιο το βιντεακι, πολυ στρωτη οδηγηση και πολυ καλος χρονος.
Για καποιο λογο εχω την αισθηση οτι το αυτοκινητο εχει κοντο κορωνοπηνιο και κερδιζει πολυ απο αυτο, αλλα μπορει να ειναι και ιδεα μου, εχω καιρο να μπω σε S2000.

Ισως οπως ειπε το παιδι απο πανω το καρτοδρομο θελει περισσοτερο επιθετικη οδηγηση σε καποια σημεια αποτι οι φυσιολογικες πιστες.

Σχεδον καταλαβαινω οταν καποιος εχει σχετικη εμπειρια απο πιστες μπαινοντας στο καρτοδρομο. Ο λιγοτερο εμπειρος εχει την ταση να κανει οverdrive το αμαξι με επιθετικες εισοδους επειδη τα χιλιομετρα ειναι λιγα και δε φοβαται. Ο πιο πιστακιας συνηθως το παει πολυ στρωτα και χωρις τοποθετησεις.
Νομιζω τελικα η πιστα θελει λιγο κι απο τα δυο, ακριβως επειδη δεν ειναι πραγματικη πιστα αυτοκινητου. Θελει δλδ σε καποια σημεια και τοποθετηση η trail braking, και σε καποια αλλα πουλημα καποιας στροφης για να κανεις τελεια εξοδο.

Ειδικα οι εξοδοι οπου βγαινεις με το μοτερ κρεμασμενο ειναι πολυ σημαντικες, οπως φυσικα και οι στροφες πριν απο τις μεγαλες ευθειες της πιστας(οπως σε ολες τις πιστες δλδ ακομα και στο καρτοδρομο που εχει μονο 2 ευθειουλες).

Το καρτ (το αγωνιστικο εννοω, τα νοικιαρικα ειναι αθλια) διαπιστωσα οτι βοηθαει πολυ στο να μαθεις την πιστα. Εχει σιγουρα διαφορες πολυ μεγαλες, αλλα ειδικα το να προσπαθεις να κρατας το μοτερ σε ψηλες στροφες και να πουλας συγκεκριμενες στροφες εναντι αλλων ειναι κατι που μεταφερεται και στο αυτοκινητο.(ειδικα αν ειναι υψηλοστροφο και οχι τρακτερ, σαν τα τουρμπατα προσθιοκινητα/τετρακινητα που δινουν απο τις 1500)
Reply
Old Aug 17, 2009 | 03:39 AM
mkonsavage's Avatar
Registered User

Συμφωνω και κατι ακομα που για μενα ειναι σημαντικο και τουλαχιστον εγω πονταρω εκει σε ενα καλο γυρολογιο.Μεγαλη σημασια και μεγαλο κερδος σε χρονο εχει το φρεναρισμα.Στην επιθετικη οδηγηση περιλαμβανεται και αυτο και ιδιως σε πιστες καρτ ενα δυνατο τσαρουχωμα οσο πιο αργα γινεται πριν και οχι μεσα σε στροφη ιδιως πριν απο κανα 2 στροφες μεσα στο καρτοδρομο ειναι μεγαλο κερδος για καλη συνεχεια.πριν την αριστερη φουρκετα μπροστα απο τις κερκιδες ερχομενος απο την ανηφορα δηλαδη εχω κοψει βαση μηχανης στα φρενα.
Reply
Old Aug 17, 2009 | 01:26 PM
gre165-makis's Avatar
Registered User

Ωραιος Μιχαλη.Πανω-κατω τα ιδια εχω κατα νου για καρτοδρομο.Σε αυτο που εχω μια σχετικη διαφοροποιηση ειναι στην στροφη πριν την δεξια φουρκετα.

Εκεινη λοιπον εγω δεν την πολυ πουλαω και ο λογος ειναι οτι η φουρκετα ειναι πανω απο 180 μοιρες με αποτελεσμα το απεξ στην ουσια να ειναι αρκετα μετα και εχεις κατα την γνωμη μου αρκετο χρονο ωστε να ανοιχτεις.Εγω δηλαδη μετα την αριστερη φευγω ευθεια και καθυστερω να κλεισω.

Εχει ο Κωσταντινος βιντεο απο την τελευταια φορα και θελω να πιστευω οτι θα το ποσταρει οταν γυρισει απο διακοπες.Δεν το εχω δει ουτε εγω και ειμαι πολυ περιεργος.
Επισης εχεις δικιο για το φρεναρισμα.Την τελευταια φορα εμπαινε αισθητα το ΑΒS στην Κ1.
Εγω νομιζω οτι γενικα οδηγαω αρκετα στρωτα ισως και περισσοτερο απ οσο πρεπει μερικες φορες.
επισης ενα λαθος που κανω στην αριστερη φουρκετα ειναι οτι επειδη φοβαμαι τα μουτρα κλεινομαι μερικες φορες νωρις..

Την δικια μου ευθυγραμμιση δεν την θυμαμαι αλλα σιγουρα την θυμαται ο Ηλιας[γραφε λιακο].Παντως σιγουρα εχω καμπερ 2μοιρες μπρος πισω και την επομενη δεν θα ξαναβαλω μπροστα πανω απο 1,5.

Ωστε καναν δουλεια οι αντιστρεπτικες ε.Ενδιαφερον.Το καναν πιο απολυτο ή νορμαλ πραγματα?θυμασαι κοστος?

Μητσο συμφωνω οτι η πιστα αυτη συνδιαζει τα παντα.Εχουν και τα καλα τους οι καρτοπιστες.Μετατρεπονται σε πολυ τεχνικες για τα αυτοκινητα αφου μαθαινεις να βαζεις την δυναμη κατω,να πιεζεις η να πουλας στροφες κτλ.

Η αληθεια ειναι οτι καποια στιγμη πρεπει ξαναδοκιμασουμε μαμα ή σχεδον μαμα ευθυγραμμιση.....
Reply
Old Aug 17, 2009 | 05:50 PM
leftis's Avatar
Registered User

From: The weasel's nest

Μακη με τα 8αρια που φορας η μπροστινη αντιστρεπτικη θα βοηθησει αρκετα. Με νορμαλ γομα/διαστασεις λαστιχα δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα.
Επισης σε μια πιστα οπως ο καρτοδρομος το να εχεις αρκετο camber μπροστα και μειωμενο caster επισης βοηθαει. Κι εγω μπρος/πισω -2 camber εχω, αλλα για δρομο θα προτιμουσα λιγοτερο camber και περισσοτερο caster.
Reply
Old Aug 18, 2009 | 01:19 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

ο μάκης έχει -2 camber μπρος πισω, 6.15 caster..σύγκλιση, δε θυμάμαι ακριβώς.. το μόνο που θυμάμαι είναι πως είχε ελάχιστη μπροστα και μέτρια πίσω..

Ανάλογα με τη σύγκλιση που δουλεύει το αυτοκίνητο μπροστά και πίσω, για χρήση δρόμου είναι υπερβολή περισσότερο κάμπερ από -1.5 μπροστά και -2 πίσω.οι φθορές στο εσωτερικό θα είναι μεγάλες μιας κι αυτό θα είναι το τμήμα του ελαστικού με τις περισσότερες τριβές, αφού σε συνθήκες καθημερινής μετακίνησης ή απλά σβέλτης βόλτας, το πλαϊνό του ελαστικού δε θα πατάει ποτέ.

αν με ρωτούσε κάποιος τί προτείνω για καθημερινή χρήση με σβέλτα στριψιματάκια που και που, θα πρότεινα -1 κάμπερ μπροστά, 6.45 caster (Uk setup) και πίσω -1.5 με αρκετή σύγκλιση για τα ap1 (4mm περίπου)

*Εδώ, προτεινόμενη ευθυγράμμιση ανάλογα με τη χρήση

http://www.whiteline.com.au/search.php

Δεν είναι standard! είναι απλά ένας "μπούσουλας"
Reply

All times are GMT -8. The time now is 09:56 AM.