ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ CUSTOM ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ
Χάρη εισαγωγή χταπόδι, test pipe, τελικά για να δουλέψουν σωστά θα πρέπει να υπάρχει και πρόγραμμα. Πριν κανένα χρόνο σε μια συζήτηση που είχα με τον Γιώργο (gzob) έχοντας στο αμάξι τότε js εισαγωγή, χταπόδι-εξάτμιση και test pipe μου είχε πεί ότι αν πάει τώρα καλά με προγραμματισμό θα έβλεπα αρκετή διαφορά χώρια που δεν θα είχα απολύτως κανένα ρίσκο με το μείγμα να αδυνατίζει. Και την είχαμε κάνει αυτή την κουβέντα γιατί τότε ήθελα να βάλω και την πεταλούδα αλλά μου είπε κατηγορηματικά να μην το κάνω γιατί χωρίς εγκέφαλο θα αυξήσω πολύ τις πιθανότητες να στεγνώνει το αμάξι (χαρακτηριστικά μου είχε πεί ότι με αυτά που φοράει το αμάξι ήδη είμαι σε οριακό σημείο). Οπότε την κράτησα την πεταλούδα και τώρα που θα βάλω εγκέφαλο θα την φορέσω και θα είμαι κομπλέ.
Για αυτό το λόγο και δεν το πλακώνω συνέχεια το αμάξι αν εξαιρέσεις 2-3 πατήματα που έχω κάνει τώρα τελευταία.
Εκείνο πάντως που διαπιστώνω και μπορεί να παίζει ρόλο είναι ότι όταν το αυτοκίνητο κινείται γύρω στα 200 και θέλω να ανεβάσει ανεβάζει με μεγαλύτερη δυσκολία από ότι όταν δεν είχα την εισαγωγή και το test pipe. Πίστευώ ότι επειδή η συγκεκριμένη εισαγωγή δουλεύει πολύ καλύτερα στα πολλά και ο αέρας που εισέρχεται στο μοτέρ είναι αρκετός και με πίεση το αμάξι έχει κολλώσει από βενζίνες για αυτό και δεν ανεβάζει με τόση ευκολία. Δεν είναι τυχαίο το γνωστό ΦΠΕ που ισχύει. Απλά σε εμάς ο Ιάπωνας μας δίνει ένα μεγαλύτερο περιθώριο λόγο πλούσιου μείγματος από την μάνα του.
Για αυτό το λόγο και δεν το πλακώνω συνέχεια το αμάξι αν εξαιρέσεις 2-3 πατήματα που έχω κάνει τώρα τελευταία.
Εκείνο πάντως που διαπιστώνω και μπορεί να παίζει ρόλο είναι ότι όταν το αυτοκίνητο κινείται γύρω στα 200 και θέλω να ανεβάσει ανεβάζει με μεγαλύτερη δυσκολία από ότι όταν δεν είχα την εισαγωγή και το test pipe. Πίστευώ ότι επειδή η συγκεκριμένη εισαγωγή δουλεύει πολύ καλύτερα στα πολλά και ο αέρας που εισέρχεται στο μοτέρ είναι αρκετός και με πίεση το αμάξι έχει κολλώσει από βενζίνες για αυτό και δεν ανεβάζει με τόση ευκολία. Δεν είναι τυχαίο το γνωστό ΦΠΕ που ισχύει. Απλά σε εμάς ο Ιάπωνας μας δίνει ένα μεγαλύτερο περιθώριο λόγο πλούσιου μείγματος από την μάνα του.
Να τα πω Πετραν γιατί να μην τα πω 
Λοιπόν για την παρταρα σου και μόνο...
Βάση όσων έχω διαβάσει και από συζητήσεις με τον Ζομπολεϊρο τα ΑΡ2 (ΑΡ1 Facelift)δουλεύουν κατ άτι φτωχότερα σε μείγμα από τα 99-02. Ενδεχομένως αυτό να έχει και μερίδιο ευθύνης στο ότι τα εν λογω αυτοκίνητα πηγαίνουν λίγο καλύτερα (σε δρόμο και δυναμόμετρο) από τα 99-02. Τα ΑΡ1 (99-02) ειδικά ψηλά χ3ζ0νται στις βενζίνες.
Αυτό μπορεί να βοηθήσει κοντά στους κόφτες τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα (99-02) εξασφαλίζοντας χαμηλότερες θερμοκρασίες αλλά ψαλιδίζουν και κάποια άτια.
Η εμπειρία των αμερικανων έχει δείξει ότι τα ΑΡ1 (99-02) "σηκώνουν" κάποια περισσότερα ατμοσφαιρικά bolt-ons από ότι τα επόμενα μέχρι να φτωχύνει επικίνδυνα το μείγμα.
Το σημαντικό είναι ότι τα αυτοκίνητα μας εξοπλίζονται από την μαμάκα τους με knock sensor ο όποιος κόβει αβανς όταν τα πράγματα τείνουν να γίνουν "στριμοκ0λα".
Η επικρατούσα άποψη θέλει τα ΑΡ1 να δουλεύουν πλουσιότερα. Για να γίνω όμως πιο συγκεκριμένος πρέπει να έχουμε και κάποιες μετρήσεις στα χέρια μας.Ειναι πολύ δύσκολο μαμά ΑΡ2 με 60αρες, 70αρες κτλ ΜΟΝΟ να υπάρξει θέμα αναφορας.Αν όμως αρχίζουν και παίζουν χταπόδια, test pipe, 70αρες, εισαγωγές (είτε με πεταλούδες είτε χωρίς) καλό είναι να γίνεται μια μέτρηση όπως έκανε και ο Σαράντης για τον φόβο των Ιουδαίων.
Εγώ αυτό που θα ήθελα να έχετε όλοι στο μυαλό σας είναι ότι στην Ελλάδα ζούμε, εμείς μπορεί να βάζουμε ΜΟΝΟ 100αρα αλλά αν ο βενζίνας έχει αλλά σχέδια τότε αυτό το οριακό που δουλεύουμε μπορεί να αποφέρει πρόβλημα.
Πιθανό detonation σε πολύ αμυδρή μορφή μπορεί να "αγνοηθεί" από τον knock sensor καθ ότι δεν μπορεί να προκαλέσει ζημιά, έτσι τουλάχιστον θεώρει η Honda.
Αν όμως το μείγμα φτωχύνει υπερβολικά τότε πίστεψε με ότι στο WOT το αμάξι θα κάνει σαν να έχει λόξιγκα λογω του αβανς που εκείνη την στιγμή τσεκουρώνεται.
Επίσης κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω και κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες (καθ ότι κανένας δεν μπήκε στην διαδικασία μέτρησης A/F ratio πριν και μετά) για κάποιες άκακες φαινομενικά βελτιώσεις αναφορικά με το μείγμα. Βελτιώσεις όπως cooling mods και άλλες τέτοιου είδους μικροβελτιώσεις μπορεί να επιφέρουν φτωχότερο μείγμα έστω και για δεκετάκια.

Βάση όσων έχω διαβάσει και από συζητήσεις με τον Ζομπολεϊρο τα ΑΡ2 (ΑΡ1 Facelift)δουλεύουν κατ άτι φτωχότερα σε μείγμα από τα 99-02. Ενδεχομένως αυτό να έχει και μερίδιο ευθύνης στο ότι τα εν λογω αυτοκίνητα πηγαίνουν λίγο καλύτερα (σε δρόμο και δυναμόμετρο) από τα 99-02. Τα ΑΡ1 (99-02) ειδικά ψηλά χ3ζ0νται στις βενζίνες.
Αυτό μπορεί να βοηθήσει κοντά στους κόφτες τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα (99-02) εξασφαλίζοντας χαμηλότερες θερμοκρασίες αλλά ψαλιδίζουν και κάποια άτια.
Η εμπειρία των αμερικανων έχει δείξει ότι τα ΑΡ1 (99-02) "σηκώνουν" κάποια περισσότερα ατμοσφαιρικά bolt-ons από ότι τα επόμενα μέχρι να φτωχύνει επικίνδυνα το μείγμα.
Το σημαντικό είναι ότι τα αυτοκίνητα μας εξοπλίζονται από την μαμάκα τους με knock sensor ο όποιος κόβει αβανς όταν τα πράγματα τείνουν να γίνουν "στριμοκ0λα".
Η επικρατούσα άποψη θέλει τα ΑΡ1 να δουλεύουν πλουσιότερα. Για να γίνω όμως πιο συγκεκριμένος πρέπει να έχουμε και κάποιες μετρήσεις στα χέρια μας.Ειναι πολύ δύσκολο μαμά ΑΡ2 με 60αρες, 70αρες κτλ ΜΟΝΟ να υπάρξει θέμα αναφορας.Αν όμως αρχίζουν και παίζουν χταπόδια, test pipe, 70αρες, εισαγωγές (είτε με πεταλούδες είτε χωρίς) καλό είναι να γίνεται μια μέτρηση όπως έκανε και ο Σαράντης για τον φόβο των Ιουδαίων.
Εγώ αυτό που θα ήθελα να έχετε όλοι στο μυαλό σας είναι ότι στην Ελλάδα ζούμε, εμείς μπορεί να βάζουμε ΜΟΝΟ 100αρα αλλά αν ο βενζίνας έχει αλλά σχέδια τότε αυτό το οριακό που δουλεύουμε μπορεί να αποφέρει πρόβλημα.
Πιθανό detonation σε πολύ αμυδρή μορφή μπορεί να "αγνοηθεί" από τον knock sensor καθ ότι δεν μπορεί να προκαλέσει ζημιά, έτσι τουλάχιστον θεώρει η Honda.
Αν όμως το μείγμα φτωχύνει υπερβολικά τότε πίστεψε με ότι στο WOT το αμάξι θα κάνει σαν να έχει λόξιγκα λογω του αβανς που εκείνη την στιγμή τσεκουρώνεται.
Επίσης κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω και κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες (καθ ότι κανένας δεν μπήκε στην διαδικασία μέτρησης A/F ratio πριν και μετά) για κάποιες άκακες φαινομενικά βελτιώσεις αναφορικά με το μείγμα. Βελτιώσεις όπως cooling mods και άλλες τέτοιου είδους μικροβελτιώσεις μπορεί να επιφέρουν φτωχότερο μείγμα έστω και για δεκετάκια.
Originally Posted by S2johnyK,Jan 6 2011, 11:54 AM
Εγώ αυτό που θα ήθελα να έχετε όλοι στο μυαλό σας είναι ότι στην Ελλάδα ζούμε, εμείς μπορεί να βάζουμε ΜΟΝΟ 100αρα αλλά ο βενζίνας έχει αλλά σχέδια τότε αυτό το οριακό που δουλεύουμε μπορεί να αποφέρει πρόβλημα.
Γιάννη άλλο ένα ωραίο Post
Originally Posted by S2johnyK,Jan 6 2011, 11:54 AM
Να τα πω Πετραν γιατί να μην τα πω 

Στην αρχή λες ότι πάει καλυτερα με φτωχώτερο μείγμα
το ανάποδο θα σκεφτόμουν,αλλά σε παρακαλώ διόρθωσέ με και εξήγησε το.... Σαράντη ..
Αναφορικά με αυτό που είπε ο Γιάννης Πέτρο εγώ νομίζω ότι τα πρώτα s νομίζουμε ότι πάνε λίγο καλύτερα γιατί είναι λίγο πιό νευρικά στην καμπύλη τους από ότι οι επόμενες γενιές και αυτό γιατί οι επόμενες γενίες έγιναν λίγο πιό πολιτισμένες για τον λαό (ο Ιάπωνας έκανε μικρο επεμβάσης στο καπάκι) αλλά σαν απόδοση νομίζω ότι δεν έχουν διαφορές (βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος). Για παράδειγμα είμαι σίγουρος ότι το δικό σου θα μου φανεί εμένα πολύ πιο soft λόγο ηλεκτρόγκαζου αλλα δεν νομίζω ότι έχουν διαφορές στην απόδοση. Αναφορικά με το μείγμα για να σου δώσω να καταλάβεις πόσο ρόλο παίζει θα σου φέρω παράδειγμα το λάδι. Αν βάλεις πάνω από το μαχ στο μοτέρ δεν το βοηθάς να κάνει την κίνηση όσο ωστά θα ήθελε γιατί το μπουκώνει στο λάδι. Αν πάλι βάλεις κοντά στο min θα δείς ότι στροφάρει πολύ καλύτερα αλλά ο κίνδυνος να το πάρεις στο χέρι είναι τεράστιος. ΑΡΑ βρίσκουμε μια μέση λύση
. Έτσι ακριβώς είναι και το μείγμα!!!! Οσο πιο πολύ ναι μεν είσαι safe αλλά μπουκώνει, όσο πιο αδύνατο τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος να στεγνώσει!!!!!
. Έτσι ακριβώς είναι και το μείγμα!!!! Οσο πιο πολύ ναι μεν είσαι safe αλλά μπουκώνει, όσο πιο αδύνατο τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος να στεγνώσει!!!!!
Originally Posted by vtecas,Jan 6 2011, 11:19 PM
Αυτό το ΅για την παρτάρα σου΅ ...με ισοπέδωσε...μπράβο ρε Johny,έτσι να τα λέτε ρε παιδιά ,μήπως γλυτώσει και κάποιος που τα βλέπει όλα επιδερμικά και εύκολα.
το ανάποδο θα σκεφτόμουν,αλλά σε παρακαλώ διόρθωσέ με και εξήγησε το....
Σαράντη ..
το ανάποδο θα σκεφτόμουν,αλλά σε παρακαλώ διόρθωσέ με και εξήγησε το.... Σαράντη ..
Θα βρω χρόνο κάποια στιγμή αφού σε ενδιαφέρει και θα ανοίξω ένα topic για καλύτερη επισκόπηση ή θα σου στείλω links που θα μπορέσουν να σε διαφωτίσουν σε μεγάλο βαθμό.

Για να σου δώσω μια ‘’αρχή’’ οι αμερικανοί συχνά συνηθίζουν να λένε less fuel more power.
Αντίθετα με ότι πιστεύουν αρκετοί το να σκάμε ένα μοτέρ στις βενζίνες έχει αντίθετα αποτελέσματα από το να το στεγνώσουμε αναφορικά με την αύξηση της ιπποδύναμης
Originally Posted by SBIT,Jan 6 2011, 01:31 PM
Αναφορικά με αυτό που είπε ο Γιάννης Πέτρο εγώ νομίζω ότι τα πρώτα s νομίζουμε ότι πάνε λίγο καλύτερα γιατί είναι λίγο πιό νευρικά στην καμπύλη τους από ότι οι επόμενες γενιές και αυτό γιατί οι επόμενες γενίες έγιναν λίγο πιό πολιτισμένες για τον λαό (για αυτό ο Ιάπωνας έκανε μικρο επεμβάσης στο καπάκι) αλλά σαν απόδοσω νομίζω ότι δεν έχουν διαφορές (βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος). Για παράδειγμα είμαι σίγουρος ότι το δικό σου θα μου φανεί εμένα πολύ πιο soft λόγο ηλεκτρόγκαζου. Αναφορικά με το μείγμα για να σου δώσω να καταλάβεις πόσο ρόλο παίζει θα σου φέρω παράδειγμα το λάδι. Αν βάλεις πάνω από το μαχ στο μοτέρ δεν το βοηθάς να κάνει την κίνηση όσο ωστά θα ήθελε γιατί το μπουκώνει στο λάδι. Αν πάλι βάλεις κοντά στο min θα δείς ότι στροφάρει πολύ καλύτερα αλλά ο κίνδυνος να το πάρεις στο χέρι είναι τεράστιος. ΑΡΑ βρίσκουμε μια μέση λύση
. Έτσι ακριβώς είναι και το μείγμα!!!! Οσο πιο πολύ ναι μεν είσαι safe αλλά μπουκώνει, όσο πιο αδύνατο τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος να στεγνώσει!!!!!Ωστόσο,απ την στιγμή που καθορίζει εγκέφαλλος το μείγμα,δεν είναι λογικό να ρίχνει όσο πρέπει βενζίνη με βάση αυτά που διαβάζει ,ώστε να μην είναι ποτέ φτωχό ή πιο πλούσιο και να μπουκώνει ;;;;