Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Επιλογή High Performance ελαστικών για 17"

Old Oct 14, 2010 | 03:01 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Reply
Old Oct 14, 2010 | 11:11 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Καλά αφήστε τον Μάκη να λέει...
Όταν κοντεύει ένας χρόνος χωρίς λίγο να το γλιστρήσει σε δημόσιο δρόμο θα δούμε αν θα λέει τα ίδια

Και εγώ τα 8αρια φόραγα αλλά όταν κάπου μέσα στην πόλη σου την δώσει δεν μπορεί να μην το γλιστρήσεις λίγο και μετά να το δεις να φεύγουν κομμάτια

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Ειδικά το γεγονός ότι ο Αντώνης τα ξανά-έβαλε λέει πολλά.
Τα ΜΖ τα είχατε δουλέψει καθόλου για να μου πείτε συγκρίσεις?

Reply
Old Oct 14, 2010 | 11:20 PM
lalakis2000's Avatar
Registered User
Gold Member (Premium)

From: Ego edo dipla meno...

Γιάννη, ο Aντώνης είχε κάνει μία ανάβαση Νέας Μάκρης - Διονύσου με το S του Τασέα (ένδοξες εποχές τότε, ο Τασέας ήταν ένα καλό παιδί, αγνώριστος, περνούσε τις γιαγιάδες απέναντι στα φανάρια θέλανε δε θέλανε, καμία σχέση με τον μακρυμάλλη τεντυμπόι που είδα πρόσφατα). Το αμάξι με τα ΜΖ κράταγε μεν, αλλά όταν έσπαγε πρόσφυση το έκανε κάπως απότομα, γεγονός που δεν άρεσε στον Αντώνη που είχε μάθει στα ακόμα πιο απότομα S02 και ήθελε ένα λάστιχο που να τον σέβεται και να τον αγαπάει και να γεράσουν μαζί.

Έτσι όταν ο tkal μια φορά στον Καραθωνα του έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα λάστιχο Goodyear - καινούριο τότε, και ενώ ο Αντώνης φορούσε τα Continental ContiSport3 - άρπαξε την ευκαιρία (κάπως δύσπιστα είναι η αλήθεια, γιατί δεν είχε ακούσει κάτι φοβερό για τα Goodyear ως μάρκα για τα S μέχρι τότε μιας και τα F1 δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο) και επειδή έμεινε με καλές εντυπώσεις είπε να πάρει το ρίσκο και να το δοκιμάσει (το λάστιχο, όχι τον tkal). Έκτοτε, μοιράζονται την ίδια στέγη και είναι ευτυχισμένοι μαζί.

Σα λάστιχο είναι σχετικά μαλακό, γιαυτό και θέλει ιδανικά ένα 36άρι πίεση για να έχει διάρκεια στη γρήγορη οδήγηση. Πιστεύω ότι δε θα το μετανιώσεις.

Κι αν το μετανιώσεις, ε, σε 1 χρόνο βάζεις τα ΜΖ.

Reply
Old Oct 15, 2010 | 12:03 AM
gre165-makis's Avatar
Registered User

Originally Posted by lalakis2000,Oct 14 2010, 11:20 PM
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaaxaxax a......He is back again.....
Reply
Old Oct 15, 2010 | 03:48 AM
michail's Avatar
Registered User
20 Year Member

From: THESSALONIKI!

Reply
Old Oct 15, 2010 | 05:19 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by lalakis2000,Oct 15 2010, 09:20 AM
Γιάννη, ο Aντώνης είχε κάνει μία ανάβαση Νέας Μάκρης - Διονύσου με το S του Τασέα (ένδοξες εποχές τότε, ο Τασέας ήταν ένα καλό παιδί, αγνώριστος, περνούσε τις γιαγιάδες απέναντι στα φανάρια θέλανε δε θέλανε, καμία σχέση με τον μακρυμάλλη τεντυμπόι που είδα πρόσφατα). Το αμάξι με τα ΜΖ κράταγε μεν, αλλά όταν έσπαγε πρόσφυση το έκανε κάπως απότομα, γεγονός που δεν άρεσε στον Αντώνη που είχε μάθει στα ακόμα πιο απότομα S02 και ήθελε ένα λάστιχο που να τον σέβεται και να τον αγαπάει και να γεράσουν μαζί.

Έτσι όταν ο tkal μια φορά στον Καραθωνα του έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα λάστιχο Goodyear - καινούριο τότε, και ενώ ο Αντώνης φορούσε τα Continental ContiSport3 - άρπαξε την ευκαιρία (κάπως δύσπιστα είναι η αλήθεια, γιατί δεν είχε ακούσει κάτι φοβερό για τα Goodyear ως μάρκα για τα S μέχρι τότε μιας και τα F1 δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο) και επειδή έμεινε με καλές εντυπώσεις είπε να πάρει το ρίσκο και να το δοκιμάσει (το λάστιχο, όχι τον tkal). Έκτοτε, μοιράζονται την ίδια στέγη και είναι ευτυχισμένοι μαζί.

Σα λάστιχο είναι σχετικά μαλακό, γιαυτό και θέλει ιδανικά ένα 36άρι πίεση για να έχει διάρκεια στη γρήγορη οδήγηση. Πιστεύω ότι δε θα το μετανιώσεις.

Μλκ ....δεν υπαρχεις
Εχεις ΡΜ
Reply
Old Nov 22, 2010 | 07:56 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

"Dunlop Direzza Sport Z1 Star Spec" Ναυάγιο...

Πρόσφατα έστειλα mail sth dunlop Αγγλίας, με το οποίο ρωτούσα, αν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να εισαχθεί το παραπάνω ελαστικό στην Ευρώπη, χωρίς να αναγκαστεί κάποιος να πληρώσει το εξωφρενικό κόστος τελωνείου και μεταφορικών. Η απάντηση μου ήρθε από Dunlop-goodyear Ελλάδος και ορίστε, για να μην περιμένετε άδικα, άσπρη μέρα στην Ευρώπη...

Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά το ερώτημά σας για τα ελαστικά Dunlop
Direzza Sport Z1.
Ο συγκεκριμένος τύπος ελαστικού είναι για ειδική χρήση με ημιαγωνιστικό
σχεδιασμό και για τον λόγο αυτό
θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε πίστες που πληρούν τις προδιαγραφές
για την χρήση τέτοιων ελαστικών.

Η εταιρία μας Goodyear Dunlop Ελλάς, επίσημος αντιπρόσωπος των ελαστικών
Dunlop για την Ελλάδα, λόγω του ότι
δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι η χρήση των ελαστικών Dunlop Direzza Sport Z1
Star Spec θα γίνεται μόνο σε ειδικούς χώρους
όπως κατάλληλα διαμορφωμένες πίστες καθώς επίσης ότι ο κάθε μεταπωλητής που
προμηθεύεται τέτοια ελαστικά θα πρέπει
να έχει πιστοποίηση για την εφαρμογή τους, δεν εισάγει τον συγκεκριμένο
τύπο ελαστικού για διάθεσή στην Ελληνική αγορά
για λόγους ασφάλειας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση τυχόν χρειασθείτε παρακαλώ
επικοινωνήστε μαζί μου.

Ευχαριστώ

Reply
Old Nov 24, 2010 | 12:58 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Τελικά μου ήρθε απάντηση και από την Αγγλία..
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

Our Japanese company make a product called Direzza 03G designed
specifically for track day although it has very limited availability.

Whilst I dont have much experience of Direzza Sport Z1 I believe it has
been developed again by Japan for the American market primarily and is more
'road' than 'race' - I am not aware of any

immediate plans to introduce this tyre into Europe.

We are currently considering what we can do to fill the gap in our range
and hope to have some news fairly soon.

Προφανώς οι Άγγλοι γνώριζαν πως το Z1 Star Spec είναι Street Legal και απείχαν από τις ελληνικές "θεωρίες" ασφαλείας..
Αυτό που δε γνωρίζω είναι αν υπάρχουν λιγότερο αυστηρές προδιαγραφές στην Αμερική, αν και έχω την εντύπωση πως όχι.
Reply
Old Feb 23, 2011 | 01:14 AM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Εχθες εβγαλα το αμαξι εξω στην βροχη για βολτα και για μια "δοκιμη" να δω τα καινουργια ελαστικα. (Goodyear F1 Assymentric). Εχω να πω οταν μαλλον ειχα παρα πολυ καιρο να οδηγησω το S με λαστιχα της προκοπης. Ισως και να μην το ειχα οδηγησει ποτε με καλα λαστιχα μιας που τα προηγουμενα που ειχα πανω ηταν τα Goodyear F1 τα παλια που ηταν ΣΑΠΙΑ και κατι Sport Contact 2 που δεν μου πολυ αρεσαν.

Μου εδωσε ασφαλεια το λαστιχο και σε λιμναζοντα νερα αλλα και στον βρεγμενο δρομο με βροχη. Ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος για το Grip που δινουν στο βρεγμενο και μενει τωρα μιας που ψιλο στρωθηκανε να δουμε τι κανουν και πιστα μιας που ειχα προβλημα με τα μουτρα.

Σας το προτεινω παιδια. Σε drift με 180χλμ περνωντας και απο λιμνες και απο λαδια ενω με τα παλια λαστιχα θα ημουν πανω σε κολονα αυτα με εσωσαν απο βεβαιο θανατο. ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΛΕΜΕ!

Πλακα κανω! Πολυ καλο πολιτικο λαστιχακι παντως. Αυτα!
Reply
Old Feb 23, 2011 | 01:24 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Θεοδόση έκανες κατε με την καλυτερη επιλογή. Και στην πίστα δουλεύει άψογα φτάνει να τα δουλέψεις με την σωστή πίεση (36). Θα εντυπωσιαστείς!
Reply

All times are GMT -8. The time now is 07:55 PM.