ΖΑΝΤΕΣ - ΕΛΑΣΤΙΚΑ
Φιλε jerry μαλλον δεν γνωριζες ενα σημαντικο αρνητικο του αυτοκινητου μας. ΜΕ ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΟΔΗΓΑΣ ΠΟΤΕ ΤΟ S . Οτι και λαστιχα να ειχες το αποτελεσμα θα ηταν ιδιο η σχεδον ιδιο. Προσωπικα δεν βγαζω ποτε το S μου με βροχη η πιθανοτητα βροχης ( εχω γινει και μετεωρολογος στην διαθεση σας για οτι θελησετε αφου κοιταω τον καιρο σε τρια διαφορετικα site ) Mια φορα με επιασε βροχη και πηγαινα με 70 ΚΜ και καθε φορα που ανοιγα λιγο παραπανω το γκαζι εδιωχνε. Μαγκες προσοχη μεγαλη στην οδηγηση υπο βροχη....
Originally Posted by jerryS2K,May 19 2007, 12:39 AM
Πριν φορούσα Conti και μια Παρασκευή απόγευμα 6:00 με σταθερή βροχή στην Εθνική προς Λαμία, σε ανοιχτή αριστερή λίγο πριν την έξοδο για Αγ. Στέφανο (με λίγα λιμνάζοντα νερά στην αριστερή λωρίδα), τη γνωστή semi-heavy traffic της Παρασκευής και 100km/h, με το φτάνω στα νερά φεύγει και η μούρη και ο κόλος, κάνω 3 σβούρες με τα αυτοκίνητα να παιρνούν από αριστερά και δεξιά όπως σε ταινία και ευτυχώς σταματάει κάθετα στην μεσαία λωρίδα!!! Η νταλίκα που έρχονταν σταμάτησε 50cm από την πόρτα μου
Τα διαφορικά και η άμεση αντίδρασή του στο τιμόνι τον έσωσαν την τελευταία στιγμή από σβούρα στη μέση της Ε.Ο. Φορούσε Goodyear Eagle F1 με 3000χλμ. περίπου.
Οι δρόμοι μας είναι από τους χειρότερους στην Ευρώπη και ειδικά τα πισωκίνητα χρειάζονται προσοχή.
Φίλε DS2000, συμφωνώ 100%. Η επιλογή ελαστικών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το στυλ οδήγησης. Επίσης συμφωνώ με RELIGION. Από την πρώτη μέρα αγοράς του S όταν βρέχει πάω σαν γιαγιά.
Η υπερβολική απογοήτευση μου έχει να κάνει με το ότι έχοντας ζήσει στην Αμερική και έχοντας επισκευθεί Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο και Αγγλία (ίσως τα καλύτερα οδοστρώματα) δεν μπορώ ακόμα να χωνέψω ότι στο Γιουνανιστάν στρώνουνε δρόμο σήμερα και σε 6 μήνες έχει γίνει σαπούνι
Σε δρόμους με μεγάλη κίνηση βαρέων οχημάτων ο ασφαλτοτάπητας μαζεύεται αριστερά-δεξιά!!! Αυτό δεν το έχω δεί ούτε στην Αίγυπτο, Συρία και Τουρκία που έχω πάει.
Έχω οδηγήσει σε επαρχιακό δρόμο στην Αγγλία με βροχή και ένοιωθα μια σιγουριά στο τιμόνι που έκτοτε δεν έχω ξανανοιώσει. Εννοείται ότι εμείς οι λίγοι κούκοι δεν μπορούμε να φέρουμε την άνοιξη στην ποιότητα των ελληνικών οδοστρωμάτων και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε να προσαρμόζουμε τα ελαστικά (και την οδήγηση) μας ανάλογα.
Είναι αποδεδειγμένο ότι το 30% των ατυχημάτων οφείλεται στο κακό οδόστρωμα και καμμία υπευθυνοανεύθυνη αρχή δεν κάνει τίποτα!
Τι άλλο να πώ ρε παιδιά. Συγνώμη αν σας κούρασα.
Η υπερβολική απογοήτευση μου έχει να κάνει με το ότι έχοντας ζήσει στην Αμερική και έχοντας επισκευθεί Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο και Αγγλία (ίσως τα καλύτερα οδοστρώματα) δεν μπορώ ακόμα να χωνέψω ότι στο Γιουνανιστάν στρώνουνε δρόμο σήμερα και σε 6 μήνες έχει γίνει σαπούνι
Σε δρόμους με μεγάλη κίνηση βαρέων οχημάτων ο ασφαλτοτάπητας μαζεύεται αριστερά-δεξιά!!! Αυτό δεν το έχω δεί ούτε στην Αίγυπτο, Συρία και Τουρκία που έχω πάει.Έχω οδηγήσει σε επαρχιακό δρόμο στην Αγγλία με βροχή και ένοιωθα μια σιγουριά στο τιμόνι που έκτοτε δεν έχω ξανανοιώσει. Εννοείται ότι εμείς οι λίγοι κούκοι δεν μπορούμε να φέρουμε την άνοιξη στην ποιότητα των ελληνικών οδοστρωμάτων και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε να προσαρμόζουμε τα ελαστικά (και την οδήγηση) μας ανάλογα.
Είναι αποδεδειγμένο ότι το 30% των ατυχημάτων οφείλεται στο κακό οδόστρωμα και καμμία υπευθυνοανεύθυνη αρχή δεν κάνει τίποτα!
Τι άλλο να πώ ρε παιδιά. Συγνώμη αν σας κούρασα.
Συμφωνώ με τον Δημήτρη, ο καθένας βρίσκει το λάστιχο που του ταιριάζει.
Τώρα όσον αφορά τη βροχή, όπως και η πίστα είναι από τα καλύτερα σχολεία για να μάθει κανείς το αυτοκίνητο και τις αντιδράσεις του σε περίπτωση απότομης απώλειας πρόσφυσης. Δεν λέω να πειραματιστεί κανείς να διώκσει την ουρά με 200 και βροχή, αλλά οι αντιδράσεις σε ένα επαρχιακό κομμάτι με λίγη κίνηση η στην εθνική είναι καλή προπόνηση.
Για να μην σας πώ πώς είναι να ανεβαίνεις χιονοδρομικό χωρίς κουβέρτες πίσω και να έχει τόσο χιόνι που να σταματάνε κάτι τζίπ και κάτι sti να βάλουν αλυσίδες.........
Αυτό δεν το συνιστό σε κανέναν. Πολύ ταλαιπωρία.
Τώρα όσον αφορά τη βροχή, όπως και η πίστα είναι από τα καλύτερα σχολεία για να μάθει κανείς το αυτοκίνητο και τις αντιδράσεις του σε περίπτωση απότομης απώλειας πρόσφυσης. Δεν λέω να πειραματιστεί κανείς να διώκσει την ουρά με 200 και βροχή, αλλά οι αντιδράσεις σε ένα επαρχιακό κομμάτι με λίγη κίνηση η στην εθνική είναι καλή προπόνηση.
Για να μην σας πώ πώς είναι να ανεβαίνεις χιονοδρομικό χωρίς κουβέρτες πίσω και να έχει τόσο χιόνι που να σταματάνε κάτι τζίπ και κάτι sti να βάλουν αλυσίδες.........
Αυτό δεν το συνιστό σε κανέναν. Πολύ ταλαιπωρία.
pirelli p-zero nero !!!!
gia mena to kalytero lastixo..kai den einai telika oso akrivo nomiza..
erxetai ta idia xrimata me RE050!!!
..dystyxws omws den kanei gia paixnidi an exeis ligotera apo 400hp!!!!
1)akougontai para poly kai sikwneis ti geitonia sto podi!!!
tromazei o kosmos akoma ki an den kaneis tipota epikindyno, enw me ta s-02
pernouses me pantiliki miso metro dipla tous kai den epairnan xampari!!
2)kratane para para para para para.....para poly!!!!!
3)akougontai poly
4)kratane poly
5)akougontai poly
6)kratane poly
7).........
8).........
symperasmatika, an ithela ena lastixo gia taxidia kai stripsimo, auto tha evaza..
mono pou de thelw tetoio lastixo
wraia...kati allo twra...
poio einai to lastixo pou kratise perissotero kairo ap'osa exete valei??????????
gia mena to kalytero lastixo..kai den einai telika oso akrivo nomiza..
erxetai ta idia xrimata me RE050!!!
..dystyxws omws den kanei gia paixnidi an exeis ligotera apo 400hp!!!!
1)akougontai para poly kai sikwneis ti geitonia sto podi!!!
tromazei o kosmos akoma ki an den kaneis tipota epikindyno, enw me ta s-02
pernouses me pantiliki miso metro dipla tous kai den epairnan xampari!!
2)kratane para para para para para.....para poly!!!!!
3)akougontai poly
4)kratane poly
5)akougontai poly
6)kratane poly
7).........
8).........
symperasmatika, an ithela ena lastixo gia taxidia kai stripsimo, auto tha evaza..
mono pou de thelw tetoio lastixo
wraia...kati allo twra...
poio einai to lastixo pou kratise perissotero kairo ap'osa exete valei??????????
Τελικα, μπορει να μας πει καποιος ενα καλο και σχετικα οικονομικο λαστιχο για την 16αρα ''μαμα'' ζανταααααα????????
Εχω s-02 μπροστα και s-03 πισω.... Τι να βαλω τωρα?
Και να μεινω στις ''μαμα'' διαστασεις ελαστικου?
Διοτι βλεπω οτι καποιοι λενε πως το πελμα του s-02 ειναι μεγαλυτερο και απο 245 διασταση, κλπ....
Δωστε μου τα φωτα σας ρε παιδια και πειτε για κανα καλο και οικονομικο λαστιχά...????
Εως τωρα αλλαζα λαστιχα στον Κυριαζη( ειναι μετα την εξοδο για Αχαρνων στην Εθν.οδο, φαινεται και απο τον δρομο...).
Εχω s-02 μπροστα και s-03 πισω.... Τι να βαλω τωρα?
Και να μεινω στις ''μαμα'' διαστασεις ελαστικου?
Διοτι βλεπω οτι καποιοι λενε πως το πελμα του s-02 ειναι μεγαλυτερο και απο 245 διασταση, κλπ....
Δωστε μου τα φωτα σας ρε παιδια και πειτε για κανα καλο και οικονομικο λαστιχά...????
Εως τωρα αλλαζα λαστιχα στον Κυριαζη( ειναι μετα την εξοδο για Αχαρνων στην Εθν.οδο, φαινεται και απο τον δρομο...).
Εγώ Τασούλη μου ό,τι είχα να πω το είπα αλλά ορισμένοι 'φωτισμένοι' μίλησαν για γιαπωνεζάκια και τα ρέστα οπότε δεν ξαναασχολούμαι.
Local, ο Κυριαζής είναι πολύ καλός, πάω εδώ και χρόνια, εκεί έβαλα και τα Conti.
Και παρεμπιπτόντως, ποια είναι η συνιστώμενη πίεση ελαστικών για τα 17αρια, μπρος πίσω, αν μπορεί να βοηθήσει καμιά καλή ψυχή;
Local, ο Κυριαζής είναι πολύ καλός, πάω εδώ και χρόνια, εκεί έβαλα και τα Conti.
Και παρεμπιπτόντως, ποια είναι η συνιστώμενη πίεση ελαστικών για τα 17αρια, μπρος πίσω, αν μπορεί να βοηθήσει καμιά καλή ψυχή;
32 μπρός - πίσω άζωτο. η ανομοιόμορφη φθορά πάντα μας δείχνει αν έχουμε πολύ ή λίγο αέρα μέσα. Ανάλογα τον τρόπο οδήγησης και το μοντέλο του λάστιχου ενδέχεται να διαφέρει η πίεση που βάζουμε βλέποντας το πάτημα του ελαστικού και ειδικά στο πλάι, αν σε μια βόλτα π.χ. φαγωθούν οι πλαινές ακιδούλες που έχει ένα καινούριο λάστιχο σίγουρα θέλει περισσότερο αέρα κτλ.