Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Old Sep 16, 2012 | 05:42 AM
papdoc's Avatar

Originally Posted by uma_chikara
Originally Posted by papdoc' timestamp='1347665519' post='22012828
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Spa (το οποίο βρεγμένο κρατάει καλύτερα από οτιδήποτε στεγνό εδώ στην Ελλάδα), όπου έκανα περίπου 40 γύρους (ισοδυναμούν με 80+ στις Σέρρες), και τα λάστιχα είχαν μία ομαλότατη και φυσιολογική φθορούλα.
Spa ? Αμάν!! Έχεις κανένα video από τότε ;
Πολλά, αλλά δυστυχώς είναι σε κακή ποιότητα επειδή τότε το YouTube δεν είχε HD και τα ξέσκιζε τα βίντεο στο compression. Κάποια στιγμή πρέπει να τα ξαναφτιάξω, ή ακόμα καλύτερα να ξαναπάμε στο Spa να βγάλουμε καινούργια...
Δες εδώ το PB μου σε αποδεκτή ποιότητα:

[media]http://www.youtube.com/watch?v=y0juBWfaclI[/media]

Και για να το συνδέσουμε και με το άλλο τόπικ, δες εδώ το απίστευτο σώσιμο σε snap oversteer στην Eau Rouge από τον KingManos:

[media]http://www.youtube.com/watch?v=cqlYXdVPPoA[/media]
Reply
Old Sep 16, 2012 | 06:13 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by papdoc
...
Την περίμενα χειρότερη την ποιότητα με την εισαγωγή που έκανες.. κυρίως ο ήχος νομίζω πως "πονάει"..
Απλά την επόμενη φορά, βάλτε και μία κάμερα από μέσα να το "ζήσουμε" λίγο παραπάνω..
Κατά τ'άλλα, αρχικά "respect" για τα 170άρια στη βροχή..
Δεν ξέρω τί πρόσφυση μπορεί να έχει, αλλά όπως και να'ναι με βροχή δεν είναι το ίδιο..(είχαν πλάκα οι ροδιές από τα φρένα που κατέληγαν στα χωράφια,στο τέλος κάθε ευθείας)
Από την άλλη, ευτυχώς μάλλον που είχε βροχή κι έγινε λίγο πιο fun, γιατί τη miataρα τη βλέπω να ζητάει δύναμη για τη συγκεκριμένη πίστα.. Αν έχει δηλαδή τέτοια πρόσφυση στο βρεγμένο, σε στεγνό παίζει να πηγαίνατε παντού τέρμα γκάζι εκτός από τις 2-3 κλειστές..

Ο King Manos πρέπει να ασπάστηκε όλες τις θρησκείες και τις ανώτερες δυνάμεις τη στιγμή του κέρμπ και κάποια από αυτές να τον λυπήθηκε..
Πολύ ωραίος !
Reply
Old Sep 16, 2012 | 06:46 AM
papdoc's Avatar

Στο Spa τρέξαμε δύο μέρες, και δεν ήταν όλα τα session βρεγμένα. Στο βίντεο του PB π.χ. είχε στεγνώσει. Για πραγματική βροχή, δες εδώ:

[media]http://www.youtube.com/watch?v=DGUPlb7belA[/media]

Πάντως έχω πάει έξι φορές στο Ring (τρεις εκ των οποίων με το NC), έχω πάει στη Dijon (πιστάρα), έχω πάει στο Magny-Cours (πιστάρα, αλλά την έτρεξα μόνο σε καταρρακτώδη βροχή, και η πρόσφυση της ήταν άθλια), αλλά σαν το Spa δεν έχει! Για να το ζήσεις λίγο περισσότερο, διάβασε την ανασκόπηση που είχαμε κάνει τότε:

http://www.papdoc.gr/?p=37
Reply
Old Sep 16, 2012 | 07:52 AM
alexis_s2's Avatar

καλα ο αλος με το μχ5 τρελος ειναι?καμπριο σε πιστα με βροχη?γμστ δεν παμε καλα
Reply
Old Sep 16, 2012 | 08:53 AM
papdoc's Avatar

Και εγώ ήμουν κάμπριο, αφού όπως ξέρεις όταν τρέχεις η βροχή δεν μπαίνει μέσα. Αλλά εκεί είναι το πρόβλημα? Το πρόβλημα ήταν άλλο: που πηγαίναμε χωρίς μπάκετ, ζώνες και άφτερμαρκετ ρολ-μπαρ? Όπως βλέπεις, προεξέχει ένα κεφάλι πάνω από το παρμπρίζ, και αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που πηγαίναμε κάμπριο, αφού δεν χωρούσαμε με κλειστή κουκούλα. Μετά καταλάβαμε ότι η τούμπα είναι πολύ πιθανή, και βάλαμε μυαλό...
Reply
Old Sep 16, 2012 | 12:20 PM
Tazio's Avatar
Registered User

Originally Posted by S2johnyK
Ερώτηξης :
Η νέα ασφαλτόστρωση έγινε για να καλύψει θέματα πρόσφυσης?
Δηλαδή τι θέλω να πω, εγώ τουλάχιστον δεν είχα ακούσει παράπονα για το επίπεδο πρόσφυσης από κάποιον παρά μόνο ότι για τα παρεχόμενα επίπεδα πρόσφυσης είναι δυσανάλογη η φθορά των ελαστικών.

Δηλαδή πολύ καλή πρόσφυση αλλά “έτρωγε” πάρα πολύ λάστιχο.
Κάνω κάπου/κάτι λάθος?
H νέα ασφαλτόστρωση Johny έγινε επειδή χρειαζόταν να γίνει..
Βάλε σε καλή ανάλυση το video και πρόσεξε την άσφαλτο:
http://www.youtube.com/watch?v=UrWhQQcR9uI&feature=plcp

Ακόμα κι εδώ αν παρατηρήσεις, φαίνονται οι μεγάλες ρωγμές και οι λακουβίτσες που έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια στην πίστα.. Οk δεν λέμε πως έκανες offroading, αλλά υπήρχαν έντονα σημάδια πως η πίστα θέλει ένα φρεσκάρισμα.. Μικροβελτιώσεις ήταν απαραίτητες και στα κερμπ και σε άλλα ζητήματα(για μένα το σημαντικότερο σε θέματα περιοχών διαφυγής αν και νομίζω δεν έγινε κάτι σε αυτόν τον τομέα).

Στο θέμα της πρόσφυσης βάσει προσωπικής εμπειρίας δεν μπορώ να απαντήσω γιατί τις 6-7 φορές που έχω μπει από το 2006 και μετά, ήμουν με διαφορετικά αυτοκίνητα και με σημαντικές αλλαγές στα λάστιχα κάθε φορά..Δεν μπορώ να φανταστώ όμως ότι όσο περνούσε ο καιρός η πρόσφυση δεν μειωνόταν..Οι πιο έμπειροι επισκέπτες της καθώς και οι αγωνιζόμενοι λένε πως η διαφορά είναι πάρα πολύ μεγάλη σε σχέση με δέκα χρόνια πριν..Το πόσο πιο γρήγορη θα γίνει τώρα μένει να φανεί στην πράξη.

Η καταπόνηση των ελαστικών ήταν το σημαντικότερο μειονέκτημα της παλιάς ασφαλτόστρωσης και αυτό είναι το κύριο ζήτημα που θέλουν να βελτιώσουν οι υπεύθυνοι της ασφαλτόστρωσης βάζοντας πλέον λεπτόκοκκη άμμο και μείγματα καουτσούκ(και ότι άλλο χρησιμοποιείται πλέον σε τέτοιες περιπτώσεις)..Ας ελπίσουμε ότι έγινε καλά μελετημένη δουλειά και δεν θα απογοητευτούμε..
Reply
Old Sep 24, 2012 | 09:27 AM
katafractos's Avatar
Registered User

Σαββατο μετα μεσημέρι ΜΕγαρα.

Πολύ ωραία μέρα!!

Προσωπικά πήγα αργά μετα 4.

Εκανα 2 ''σοβαρές'' βόλτες μόνος μου έδωσα βόλτα και σε άλλους κτλ...

Best 1 09 3 και γενικα χρόνοι εκει γύρω... έμεινα πολύ ικανοποιημένος με το μπροστινό του οχήματος...

Με το πίσω όχι είχα κάποιες έντονες αναπηδήσεις και απώλεια πρόσφυσης στην μέση προς έξοδο της στροφής μάλλον από πολύ Bumb(το είχα καργάρει)...

Εκανα κάποια οδηγικά λαθάκια και γενικά δεν εκμεταλλέυτικα όλη την πρόσφυση του εμπρός μέρους που πραγματικά σε σχέση με πρίν με ΣΟΚΑΡΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!!

Τα φρένα άντεξαν αλλα πάλι μία δισκόπλακα τελικά ράγισε...

Οχημα honda s2000 ap2 '05 1220 kgr κενο.
Ελαστικα ΥΟκοhama advan A005 slick medium 240/610 R17 ( τα πηρα μεταχ/να ευκαιρία με αρκετο ''ψωμι'' και προέρχονται απο wtcc. Δεν ξερω αν είναι καμμένα ή όχι παντως εμένα όπως και του Κωστα NABU που βόλταρα φάνηκαν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!)
Μοτέρ εργοστασιακό, φρένα εργοστασιακα με τακακια carboteck XP10

Ανάρτηση GAZ twin tube 2δρομων 375lbrs/mm εμπρος 250lbrs/mm πίσω

Τα ελαστικά άργουν ζεσταθούν και σίγουρα η ανάρτηση πολύ μαλακα ελατήρια δεν τα φορτίζει καλά... ίσως αντιστρεπτικες βοηθήσουν γιατί δεν θελω πολύ σκληρό....

Γενικά χάρηκα οδήγηση και παρέα και υπάρχει πολύ δυναμική στο αυτοκίνητο μόνο από οδήγηση και setup για καλύτερο χρόνο

Ελπίζω να ξαναβρεθώ με φίλους πίστα και όσοι δεν είχαν το όχημα τους να το φέρουν και εκείνοι!!!
Reply
Old Sep 25, 2012 | 12:14 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by katafractos

Πολύ ωραία μέρα!!

Best 1 09 3 και γενικα χρόνοι εκει γύρω... έμεινα πολύ ικανοποιημένος με το μπροστινό του οχήματος...

Με το πίσω όχι είχα κάποιες έντονες αναπηδήσεις και απώλεια πρόσφυσης στην μέση προς έξοδο της στροφής μάλλον από πολύ Bumb(το είχα καργάρει)...

Εκανα κάποια οδηγικά λαθάκια και γενικά δεν εκμεταλλέυτικα όλη την πρόσφυση του εμπρός μέρους που πραγματικά σε σχέση με πρίν με ΣΟΚΑΡΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!!

Ελαστικα ΥΟκοhama advan A005 slick medium 240/610 R17 ( τα πηρα μεταχ/να ευκαιρία με αρκετο ''ψωμι'' και προέρχονται απο wtcc. Δεν ξερω αν είναι καμμένα ή όχι παντως εμένα όπως και του Κωστα NABU που βόλταρα φάνηκαν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!)

Τα ελαστικά άργουν ζεσταθούν και σίγουρα η ανάρτηση πολύ μαλακα ελατήρια δεν τα φορτίζει καλά... ίσως αντιστρεπτικες βοηθήσουν γιατί δεν θελω πολύ σκληρό....

Γενικά χάρηκα οδήγηση και παρέα και υπάρχει πολύ δυναμική στο αυτοκίνητο μόνο από οδήγηση και setup για καλύτερο χρόνο

Ελπίζω να ξαναβρεθώ με φίλους πίστα και όσοι δεν είχαν το όχημα τους να το φέρουν και εκείνοι!!!
Μπράβο σου ρε Μήτσε !!! Πάρα πολύ καλά, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψην του πόσο γρήγορα συνηθιζεις το αυτοκίνητο και πόσο πέφτουν οι χρόνοι μετά από μόλις 2-3 επισκέψεις !!

Η δισκόπλακα που σου ράγισε, τί ήταν ; Μαμά ;
Reply
Old Sep 25, 2012 | 10:59 AM
katafractos's Avatar
Registered User

Originally Posted by uma_chikara
Originally Posted by katafractos' timestamp='1348507652' post='22034374

Πολύ ωραία μέρα!!

Μπράβο σου ρε Μήτσε !!! Πάρα πολύ καλά, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψην του πόσο γρήγορα συνηθιζεις το αυτοκίνητο και πόσο πέφτουν οι χρόνοι μετά από μόλις 2-3 επισκέψεις !!

Η δισκόπλακα που σου ράγισε, τί ήταν ; Μαμά ;
Ευχαριστώ Ηλια , αλλά έχω ΛΙΩΣΕΙ στα Μέγαρα απο το '05 με το 206 RC που είχα, αλλά και με το s... Δεν είμαι ούτε ταλέντο ουτε πιλότος ουτε κτλ... απλα ασκουμαι και μου αρέσει πολύ η οδηγηση σε τέτοιους ρυθμούς...
Το αμάξι μου όπως είναι, είναι για χαμηλα 8άρια...για χαμηλώτερα θέλει ξήλωμα βάρους ή και περισσότερη δυναμη.
Σε πληροφορώ οτι τα Μεγαρα είναι γενικά ευκολη πίστα και αυτοκίνητα όπως το s ΔΕΝ δειχνουν τα ''δοντια΄΄ τους.

Ηταν NIppon γιαπωνέζικη απο Πλατάνα σα μαμα... έχει ''φάει'' άλλo ενα τρακντει....

Ασε τα φρένα του σ δεν είναι για πολλαα πολλααα... και οι λύσεις εκτος από πολύ χρήμα, απαιτούν αποστάτες μπουζονια κτλ κτλ που δεν μου αρέσουν σαν ''ιδέα''...

Κατι έχω διαβάσει για μεγαλύτερα απο Prelude αν δεν κάνω λάθος...αλλα αντι να βγάλουμε θα βαλουμε μη ανηρτημένη μάζα....

Καθε φρενοιδέα και πρωτίστως εμπειρία-λύση θα εκτιμηθεί με ΄ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ!!!!!
Reply
Old Sep 25, 2012 | 11:40 AM
Tazio's Avatar
Registered User

Originally Posted by katafractos
Ευχαριστώ Ηλια , αλλά έχω ΛΙΩΣΕΙ στα Μέγαρα απο το '05 με το 206 RC που είχα, αλλά και με το s... Δεν είμαι ούτε ταλέντο ουτε πιλότος ουτε κτλ... απλα ασκουμαι και μου αρέσει πολύ η οδηγηση σε τέτοιους ρυθμούς...

Παράπονο από φρένα φίλε μου έχεις ως προς την αντοχή των δίσκων μόνο; Με τα Carbotech όλα καλά;
Αν θες έλα γράψτα εδώ:

https://www.s2ki.com/s2000/topic/877...#entry22036582
Reply

All times are GMT -8. The time now is 12:56 AM.