Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Thread Tools

Old Oct 17, 2012 | 03:35 PM
gre165-makis's Avatar
Registered User

Originally Posted by Dicktp
Originally Posted by gre165-makis' timestamp='1350510617' post='22090383
[quote name='Dicktp' timestamp='1350493990' post='22089414']
[quote name='Nabu' timestamp='1350478425' post='22088512']
Πολύ μεγάλη μετατροπή έχω κάνει και δεν είναι για όλες τις τσέπες!!

Έχω...

... αλλάξει τακάκια

Carbotech XP 10 - XP 8
Εχεις βαλει και Ducts?
Eχει βαλει ναι.Το χει πει 20 φορες στο παρελθον.Ελπιζω το emoticon να μην ειναι καχυποπτο οπως φαινεται.Αλλη καϊλα δεν ειχε απ το να κρυψει τα ducts που φοραει..

Μπραβο ακι εδω αγορινα μου και στον Παππου[Βασιλη] επισης..
[/quote]
Αν ειναι δυνατον φίλε να εβαλα τα καχύποπτο emoticon για να ενοχλήσω ή για να προκαλέσω. Εντάξει, δεν γνωριζόμαστε και η αμεσότητα στο γραπτο κείμενο καποιες φορές χανεται αλλά οκ, είπαμε. Το ξέρω οτι τα εχει βάλει στο αυτοκινητο, το εχω διαβάσει σε πολλά ποστ και εχουμε μιλήσει με τον Κωσταντινο. Αλλά εν πασει περιπτώσει για να σου λύθεί η απορία και να συνεχισουμε την συζητηση επι του θέματος, το ποστ μου σκοπό ειχε να μας ενημερώσει ο Κωσταντίνος για τα brake ducts, επειδή εχει γίνει στο τοπικ αρκετη συζήτηση για τα φρένα του s σε πίστα, τι φρεναρει και τι οχι, τι αντεχει και τι δεν αντεχει που νομίζω κρίνοντας και εκ του αποτελέσματος ειναι ο καταλληλος να μας πει. Αυτά.
[/quote]
Ok.Clear.Απλα και εσυ στη θεση μου,σαν 3ος με αυτα τα emoticon αυτο θα καταλαβαινες νομιζω.
Παμε για αλλα.
Reply
Old Oct 17, 2012 | 11:29 PM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Στο θέμα φρένο παίζουν πολλά ρόλο. Σημαντικός παράγοντας για μένα είναι ο τρόπος και το που φρενάρει ο καθένας. Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Κώστας είχε αυτούς τους δίσκους κάποια χρόνια με πολύ γρήγορα γυρολόγια αν τις πίστες χωρίς να πάθουν τίποτα . Χρησιμοποιούσε είτε πολιτικά είτε σέμι ελαστικά. Η διαφορά αυτή την φορά ήταν ότι το ζόρι που έφαγαν οι δισκόπλακες ήταν αποτέλεσμα αλλαγής ελαστικών σε σλίκ και αυτό γιατί α) λόγο της ασφάλειας που προσφέρουν τα ελαστικά βαθαίνει το σημείο φρεναρίσματος άρα οι πιέσεις στα φρένα αυξάνονται τρελά β) λόγο επίσης της ασφάλειας που δίνουν τα χλμ εισόδου του σε κάθε στροφή (εκτός Κ8)ήταν πολύ μεγαλύτερα γ) από το γεγονός ότι το αμάξι έκανε σερι γύρους στο 1:6:10. Όλα αυτά οδήγησαν στο γεγονός να βγεί στα πιτς και παρόλο που είχε κάνει 2 γύρους πάγωμα τα φρένα να καπνίζουν τρελά.

Next Project: Brake kit
Reply
Old Oct 18, 2012 | 12:14 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Next Project είναι να πάρω το ακορντεόν του παππού μου του συγχωρεμένου και να βγω στα φανάρια της Ν.Ερυθραίας και να παίζω την "Τζαμάικα"!!

Πέραν της πλάκας αυτά που γράφτηκαν για τα φρένα είναι σωστά όλα. Εμένα οι δισκόπλακες μου αυτές, μπήκαν γύρω στα 90.000χλμ και τώρα έχω 129.000χλμ.
Και δεν μπορείς να πεις ότι δεν έχουν φάει ζόρι τόσο καιρό που έχω το αμάξι. Τα έβγαλαν τα λεφτά τους και με το παραπάνο. Κάποια στιγμή δεν έπρεπε να γκρινιάξουν και αυτές οι καημένες?

Carbotech παιδιά. Αφήστε τα πειράματα και τις δοκιμές με άλλα τακάκια γιατί απλά θα φάτε χρόνο και χρήμα για να καταλήξετε εκεί που πρέπει. Εκτός και αν μιλάμε για BBK όπου εκεί είναι άλλα τα budget και πάω πάσο.
Reply
Old Oct 18, 2012 | 12:18 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Τελικά αυτός ο γραπτός λόγος μόνο προβλήματα δημιουργεί…

Μπράβο σε όλο το team

Πραγματικό όπλο η Hondara, ίσως από τα λίγα τέτοιου βεληνεκούς επί ελληνικού εδάφους.

Εύχομαι ολόψυχα και πιο κάτω (αν και είμαι σίγουρος για αυτό)

Από ένα σημείο και έπειτα απαιτούνται διπλάσιοι πόροι (χρήμα, effort ,χρόνος κτλ) και ίσως για αυτό λέει αυτό που λέει ο Δημήτρης (katafractos).

Εγώ ένα έχω να πω … ΤΡΕΜΕΤΕ 4ΚΙΝΗΤΟΙ

Καλή συνέχεια σε όλους
Reply
Old Oct 18, 2012 | 02:19 AM
papdoc's Avatar

Originally Posted by Nabu
Carbotech παιδιά. Αφήστε τα πειράματα και τις δοκιμές με άλλα τακάκια γιατί απλά θα φάτε χρόνο και χρήμα για να καταλήξετε εκεί που πρέπει.
Για ποιον χτυπάει η καμπάνα άραγε? Το έκανα το πείραμα μου πάλι, παραγγέλνοντας Hawk DTC-60/HT-10 και χαρακτούς δίσκους. Θα δούμε τι θα λένε, στα χαρτιά όλα καλά είναι.
Reply
Old Oct 18, 2012 | 02:24 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Μπράβο ρε Κων/νε !!! Το καλό είναι οτι ευχαριστιέσαι το αμάξι και για αυτό επιτυγχάνεις και τέτοιους χρόνους. Αντε και εις κατώτερα!!!

Στείλε ρε συ καμία τηλεμετρία ή ανέβασέ την εδώ.
Reply
Old Oct 18, 2012 | 08:24 AM
katafractos's Avatar
Registered User

Originally Posted by Nabu
Πως φαίνεται ο έμπειρος τηλεμέτρης...

Δημήτρη ξέρεις πολύ καλά τι κοιτάς. Είχα πρόβλημα με την Κ8 αυτήν την φορά. Είτε εγώ δεν μπορούσα να την σημαδέψω σωστά (είχε κάτι γρασίδια στην είσοδο της που με μπέρδευαν) είτε το αμάξι δεν συμπεριφερόταν καλά με το που καβαλούσα το κέρμπ της. Με "ξέβραζε" και με κατέβαζε.
Κωστα είδα το βίντεο.
Φοβερό!!!
Μας βάζεις τα γυαλιά!!

Να σου πώ την εμπειρία μου με την Κ8, ίσως βοηθήσει...
Και με το 206 και στην αρχή με το s είχα ακριβώς την ίδια προσέγγιση με σένα στην Κ8 και τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς τα ίδια με όσα κάνει το αυτοκίνητό σου στο βίντεο..

Νομίζω ότι ''καβαλάς ΠΟΛΥ κερμπ'' .. τα χλμ είναι αρκετα και η ανάρτηση ''σφηχτή'', σε αποσταθεροποιεί , ψιλο''πετάς'' και στην έξοδο από αυτό έχεις όλα αυτα τα όμορφα που ταχύτατα ''μαζεύεις''... Ομως έχεις χάσει χρόνο εκει και το αυτοκίνητο είναι μη σταθερο για τα φρένα και εκτός γραμμης για την Κ9...
Το κερμπ εκει είναι απότομο, ισως καλύτερα να καθυστερούσες την είσοδο και να το ''έγλειφες'' απλα..Θυσίασε λίγο ταχύτητα εισόδου έτσι... νομίζω είναι σε χρόνο και στην καταπόνηση του όχήματος καλύτερα!

Πολύχρονος και για Σημερα!!!!
Reply
Old Oct 27, 2012 | 06:12 AM
Tazio's Avatar
Registered User

Μιας που χθες ήταν αργία για την πόλη μας, εκμεταλλεύτηκα το ρεπό μου και πετάχτηκα μια βόλτα με τον michail και μερικά ακόμα παιδιά από την πίστα των Σερρών για τις πρώτες εντυπώσεις από τον νέο ασφαλτοτάπητα..

Οι 9 στους 10 που συζητούσαμε (είτε μηχανόβιοι, είτε οδηγοί αυτοκινήτων) λένε ότι η πίστα έγινε πιο αργή..Εγώ αν και δεν έχω σημαντικά πράγματα ώστε να βγάλω κάποιο ασφαλές συμπέρασμα (πχ δεδομένα τηλεμετρίας ή ακριβώς ίδιο setup με το trackday του Απριλίου) έχω την αίσθηση ότι συνολικά οι Σέρρες έγιναν πιο γρήγορες..Αλλά απάντηση για αυτό θα δώσουν με τον καιρό, οι πιο έμπειροι και οι έχοντες τον κατάλληλο εξοπλισμό, οπότε αναμένουμε..
Δεν αποκλείω πάντως να έγινε πιο γρήγορη για μερικά αυτοκίνητα, ενώ για κάποια άλλα να έμεινε στα ίδια επίπεδα ή να έγινε και πιο αργή..

Σε προσωπικό επίπεδο (αν και δεν υπήρχε τηλεμετρία για ακριβή γυρολόγια, αγκάρεψα στο πρώτο session που έβαλα πίσω τα slick, δύο παιδιά απ'το motorsport spec να με μετρήσουν για να έχω ένα δείγμα στο που περίπου βρίσκομαι) σε σχέση με το 1,35,5 του Απριλίου έπεσα πάνω από 1 δευτερόλεπτο στο 1,34,1 αλλά με χειρότερο setup...
Χθες είχα μπροστά RE070(225/45/17) αντί των full slick του Απριλίου, ενώ πίσω σε 3 sessions μπήκα με τα πολιτικά μου RE050 σε διάσταση 245/40/17, ενώ σε άλλα δύο sessions με ότι είχαν μείνει από τα πίσω full slick του Απριλίου..Τρίτο session δεν κατάφεραν να βγάλουν μιας που έβγαλαν τα λινά τους ενώ είχε νυχτώσει κιόλας:

Βέβαια χθες ήμουν 40 κιλά περίπου ελαφρύτερος, και ελαφρώς δυνατότερος λόγω εξάτμισης σε σχέση με την προηγούμενη φορά, αλλά συνολικά πιστεύω το αυτοκίνητο υστερούσε..

Σε επίπεδο αίσθησης δεν το πολυευχαριστήθηκα λόγω της ανισσόροπης συμπεριφοράς..Όταν είχα πίσω τα RE050 είχα αρκετή υπερστροφή..Όταν είχα τα slick είχα στον πρώτο γύρο αρκετή υποστροφή ενώ μετά τον δεύτερο γρήγορο γύρο ακόμα περισσότερη υπερστροφή και από τα RE050..Δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό βέβαια, αλλά νευρίασα που δεν μπορούσα να επικεντρωθώ στις γραμμές μου και συνέχεια έκανα διορθώσεις..Τέλος πάντων μια γεύση πήραμε από την νέα άσφαλτο, και περάσαμε ωραία με τους υπόλοιπους σε όλα τα επίπεδα..

Τα specs του αυτοκινήτου:

Μοτέρ: τελείως stock από εισαγωγή μέχρι και το χταπόδι, ενώ από εκεί και πέρα έχει μπει χειροποίητη 70αρα εξάτμιση

Μετάδοση: κοντύτερο κορωνοπήνιο 4.44

Φρένα: μπροστά stock δαγκάνες και δισκόπλακες με Carboteck XP8 ενώ πίσω stock δαγκάνες με DS2500 και μεγαλύτερες δισκόπλακες 330mm με σωληνάκια υψηλής της HKS μπρος-πίσω

Αναρτηση: Bilstein PSS by Jamsport

Extra: -60 κιλά περίπου, bucket κάθισμα, θολόμπαρα της Spoon

Σε όλα τα υπόλοιπα μέρη είναι όπως το βγαλε η μαμά Honda..

Στόχος πλέον στα επόμενα trackdays αν με το καλό βρεθεί μια 4αδα slick σε καλή κατάσταση, για αρχή να πέσω στο 1,33 και βλέπουμε..Και μετά τον Δεκέμβρη σε περίπτωση που πάνε όλα καλά και μπορώ να ακολουθώ σε κανά trackday με ημερήσιες πινακίδες, αγοράζουμε απαραιτήτως κι ένα performance box γιατί έτσι στα τυφλά από κάποιο σημείο και μετά δεν γίνεται δουλειά..
Reply
Old Oct 27, 2012 | 10:48 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Ωραίος ρε Βαγγελάρα.. σημασία έχει να περνάμε καλά.. οι χρόνοι είναι το κερασάκι στην τούρτα.. Και κανείς δεν παίρνει τούρτα μόνο για το κερασάκι..
Reply
Old Oct 27, 2012 | 12:33 PM
Tazio's Avatar
Registered User

Η οδήγηση σε πίστα και ειδικά με ένα αυτοκίνητο σαν το S2k, εγγυάται ότι θα περάσεις καλά Ηλία, οπότε γράφουμε κανα σχόλιο για τα υπόλοιπα..

Παρεπιπτόντως μιας που ξέχασα να το αναφέρω η φθορά των ελαστικών έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με πριν, ενώ ακόμα και οι αλλαγές στα κερμπ για τα οποία παραπονιούνται πολλοί πως έκαναν λιγότερο τεχνικά τα Sακια, εμένα δεν με ενόχλησαν καθόλου..Γενικά σε σχέση με πριν πιστεύω το συνολικό πρόσημο είναι σαφέστατα θετικό..Και όσα παιδιά από Αθήνα το σκέφτονται, εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά σας αξίζει και με το παραπάνω μια επίσκεψη..
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:05 AM.