Περιοχή μόνο για μέλη Members only Greek S2000 Forum

ΚΟΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ S2000 Ι

Thread Tools

Old Jun 17, 2009 | 06:05 AM
Sportster's Avatar
Registered User

Originally Posted by ManosS2k,Jun 17 2009, 04:37 AM
Ανδρονικε δε το ειπα για σενα, απλα δοκιμασα κ τα 2 κ αυτο που μου προσφερε μεγαλυτερη ικανοποιηση ηταν η σταση, εκει ουτε συγχρονισμο σε διαφορετικα σμασμαν θες ουτε παιζει διαφορα τα 10-20-30 αλογα... εκει παιζει ρολο ο οδηγος.
δεν πηρα τιποτα προσωπικα, και αλλωστε ο καθενας εχει την αποψη του...

συμφωνω μαζι σου βεβαια στο συγκεκριμενο, η σταση εχει την γλυκα της και ιδιως στο Σ αν το μαθεις σε ανταμοιβει με καλη κλωτσια και καποια στιγμη θα δω τι επιλογες υπαρχουν σε βελτιωση μεταδοσης για να μπορω να το ξεκιναω αφοβα... βεβαια ολα εχουν το κοστολογιο τους...
Old Jun 17, 2009 | 06:32 AM
Sportster's Avatar
Registered User

Originally Posted by MANOS,Jun 17 2009, 04:32 AM
Σεβομαι την αποψη σου αλλα ειναι λαθος.
Εγω μιλησα για κοντρα και μονο για κοντρα και οχι για συμπεριφορες.
Οταν στηνεις μια κοντρα και εχεις τη βουληση και τη συμφωνια και των δυο οδηγων για το οτι κανουμε κοντρα εχεις και ενα νοημα σ αυτο που κανεις. Οταν πατας στο δρομο τυχαια, οπως ναναι, χωρις πολλες φορες ο αλλος να το ξερει, χωρις πολλες φορες να ειναι προετοιμασμενος, χωρις πολλες φορες να υπαρχουν οι συνθηκες και να ξεκιναμε τις σφηνες μεσα στο δρομο, τοτε δε μιλαμε για πραγματικη κοντρα αλλα για χαβαλε, οπως πολυ σωστα ειπες. Καποιους αυτο τους ικανοποιει και καλα κανουν αλλα αυτο για μενα και πολλους αλλους που ασχολουνται απλα δεν ειναι κοντρα.
Εμενα το αυτοκινητο μου ειχε βγαλει 360 αλογα τροχο και οταν εκανα βολτα στην παραλιακη αισθανομουνα οτι εσπαγα πλακα με τα αλλα αμαξια, πατουσα οποτε ηθελα, οπως ηθελα, οταν με βολευε και ειχα προσφυση κλπ... ποτε ομως δεν το ονομασα αυτο κοντρα... το τυχαιο δλδ...
Οταν ομως πατησα στα στεκια σε συμφωνημενη κοντρα με carrera 4S και με EVO και με αλλα S2000 F/I τοτε μονο καταλαβα ποια ειναι η δυναμη του αυτοκινητου μου, τι μπορει πραγματικα να κανει, που υστερει και που υπερτερει και αν τα αλογα που μου εδειξε το δυναμομετρο ειναι αυτα που πραγματικα βγαζει το αυτοκινητο μου στο δρομο.
Δεν εχω κατι μαζι σου και τα λεω εντελως φιλικα αλλα αυτη ειναι η αληθεια για τις κοντρες και την πραγματικη δυναμη του αυτοκινητου. Ειναι σαν να λες σε εναν οδηγο αγωνων να στριψετε στο δρομο ενω αυτος θα σου πει να πατε σε πιστα...
καλα, εδω ειναι που αρχιζει η 'φορουμιστικη' συζητηση και μπορουμε να αναλωθουμε σε δεκαδες ποστ αντιπαραθεσεων και συζητησεων για να καταληξουμε στο τελος οτι συμφωνουμε στην τελικη αλλα στην αρχη εσυ (και αντιστοιχα εγω...) πιαστηκες και στηριξες τα επιχειρηματα σου πανω σε κατι που ειπα ενω εννοσουσα κατι λιγο διαφορετικο αλλα απο την αλλη κι ετσι για να εχουμε κατι να ασχολουμαστε περασαμε κατι ωρες απιστευτες να λεμε το μακρυ και το κοντο μας για να βρεθουμε στο τελος απο κοντα και να διαπιστωσουμε οτι ουσιαστηκα δεν διαφωνουμε αλλα συμφωνουμε αλλα και παλι λογο του χωροχρονου που βρισκομαστε την στιγμη που το αυτοκινητο μετρηθηκε 350 αλλα ειχε εξωτερικη θερμοκρασια 258 και οταν η σεληνη ηταν στην τεταρτη μερα της εγω ειχα παραγειλει σουβλακια και εβλεπα τηλεοραση... και ουτο καθεξης κτλ κτλ...

Γι αυτα ειναι το ντρακστερ και ο φιλος ο Κωστας ΓΤΠ, εχω περαστει αρκετη ωρα να διαβαζω τα δικα σου ποστ και του Κωστα για τις κοντρες... γι αυτο και αποφευγω τα στεκια τα συγκεκρημενα, και γι αυτο και πιστευω δεν εχει νοημα να ξεκινησω μια συζητηση για κοντρες... σε γενικες γραμμες δεν λες κατι το οποιο απολυτα διαφωνω και σιγουρα ειναι και το αναποδο απλα δεν το ξερεις...

Προς το παρον στεναχωριεμαι γιατι ειμαι με το τζαζζ και δεν προλαβαινω να περασω απο τον καρτοδρομο... αυτα
Old Jun 17, 2009 | 06:32 AM
kyriakoss2000t's Avatar
Registered User

Originally Posted by Sportster,Jun 17 2009, 06:01 AM
Θα απαντησω στον Κυριακο που με ρωτησε εξαρχης.

ΝΑΙ το σωστο το πατημα ειναι απο σταση ΑΛΛΑ, δεν ξερω αν γνωριζεις, το Σ υποφερει απο τις εκκινησεις απο σταση και η κατάσταση επιδεινωνεται οσο ανεβαινει η ιποδυναμη του αυτοκινητου... ενολιγης, το να ξεκινησω το Σ απο σταση αυτην την στιγμη με κινδυνο να το σπασω δεν το κανω ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ...

Οσο ημουν μαμα, και στα 2 τα Σ που εχουν περασει απο τα χερια μου τα ξεκιναγα χωρις να τα λυπηθω μιας και ο φοβος του να σπασει ηταν σαφως μικροτερος απο οτι τωρα...

Το αυτοκινητο το δικο μου αυτην την στιγμη (την καλοκαιρινη περιοδο) πιστευω οτι ειναι γυρω στα 340 μοτερ (και απο οτι εχω δει και απο τον δρομο) μιας και οταν μετρηθηκε στο δυναμομετρο της Geartech στα 350 (αξονα...) ηταν με σχετικα χαμηλη θερμοκρασια και ανοιχτο το καπο (το ειχαμε ψεκασει και το ειχαμε αφησει να κρυωσει για να δουμε τα 350, αλλιως εδειχνε ζεστο 310...) και οχι με 30+ εξωτερικη, κλειστο το καπο και το μοτερ να βραζει... (που εχει τεραστια σημασια για το aftercooler)...

αρα και εν κατακλειδι, προτιμω να δοκιμαζω την δυναμη του αυτοκινητου μου σε σχεση με αλλα οπου μπορω (χωρις να κανω σφηνες παντα) και αν εννοειται, και με αντιστοιχους και ομοιου συμπεριφορας και νοοτροπιας ανθρωπους παρα να βαζω σε κινδυνο το αυτοκινητακι μου πατωντας απο σταση...

παντα φιλικα για να μην ξεχνιομαστε...
οτι ειπα πριν δεν το πα προσωπικα για σενα αλλα γενικα.καλα κανεις κ δεν θες να σπασεις το αμαξι σου...το πα για μια συζητηση που γινοταν πιο πριν...
Old Jun 17, 2009 | 06:45 AM
Sportster's Avatar
Registered User

Εννοειται δεν το πηρα προσωπικα αλλωστε συμφωνησα για το 'απο σταση'. Απλα σε εμας η βελτιωση της δικιας μου περιπτωση και αντιστοιχα πολλων αλλων εδω μεσα, θεωρω οτι ειναι εν μερη, μιας και ναι μεν εχεις +100-140 αλλα δεν μπορεις να του πιεις το αιμα απο σταση χωρις να εχεις αναψει και μια λαμπαδα στον Αγιο Φανουριο...

Βεβαια, εδω να αντιπαραθεσω οτι τα περισσοτερα αυτοκινητα εχουν καποιες αντοχες που ακομα και μαμα και μεχρι και συνολα οπως κατι καινουργια τετρακινητα θηρια που αν καθημερινα του πινεις το αιμα απο σταση καποια στιγμη θα στα ΄δωσει' και εχει συμβει ηδη αρκετες φορες...
Old Jun 17, 2009 | 07:56 AM
ManosS2k's Avatar
Registered User

From: somewhere in hell... ];)

Originally Posted by MANOS,Jun 17 2009, 02:41 PM
Ουτε αυτο που λες Μανο ειναι σωστο γιατι αδικεις ενα αυτοκινητο που δεν εχει τετρακινηση πχ.
Αν σου πει ενα ΕVO να πατησεις και εμεις με το δικο μας τοτε ειναι αδικη η κοντρα, οσα αλογα και να εχεις εσυ κι εγω.
Η κοντρα σκοπο εχει να αναδειξει το πιο δυνατο αυτοκινητο σε οσο το δυνατον μεγαλυτερο φασμα στροφων και χιλιομετρων και με οσο το δυνατον αντικειμενικοτερα κριτηρια...
Αυτη ειναι και ολη η ουσια.
Θα είχε ενδιαφερον ενα μαμα ΕΒΟ με ενα 1το σταδιο S 0-400... η διαφορα δεν θα ηταν προβλέψιμη... δε σου μιλαω για εβο 400 αλογα
Old Jun 17, 2009 | 12:15 PM
kyriakoss2000t's Avatar
Registered User

Originally Posted by Sportster,Jun 17 2009, 06:45 AM
Εννοειται δεν το πηρα προσωπικα αλλωστε συμφωνησα για το 'απο σταση'. Απλα σε εμας η βελτιωση της δικιας μου περιπτωση και αντιστοιχα πολλων αλλων εδω μεσα, θεωρω οτι ειναι εν μερη, μιας και ναι μεν εχεις +100-140 αλλα δεν μπορεις να του πιεις το αιμα απο σταση χωρις να εχεις αναψει και μια λαμπαδα στον Αγιο Φανουριο...

Βεβαια, εδω να αντιπαραθεσω οτι τα περισσοτερα αυτοκινητα εχουν καποιες αντοχες που ακομα και μαμα και μεχρι και συνολα οπως κατι καινουργια τετρακινητα θηρια που αν καθημερινα του πινεις το αιμα απο σταση καποια στιγμη θα στα ΄δωσει' και εχει συμβει ηδη αρκετες φορες...
μιλησα με τον φιλο μου κ δεν δεχτηκε...λογικο εχετε 60 αλογα διαφορα δεν θα χε τυχη
Old Jun 17, 2009 | 01:13 PM
Sportster's Avatar
Registered User

Στο ειπα εξαρχης, αν και η διαφορα δεν ειναι οση αναφερεις (+60) το ουσιαστικο ειναι οτι το opel αδικειται απο το σασμαν του, στην τριτη που πατησε ειμασταν σχεδον μαζι, οταν εβαλε τεταρτη ηταν λες και την εχασε...

Σου ειπα εξαρχης για να παταγαμε 2ες μεσαιες γιατι εκει το gt ευνοειται. Το Σ μεσαιες (~4Κ) ειναι ψοφιο ακομα και με τον κομπρεσσορα, απο τις 6 και πανω μεταμορφωνεται, ενω η τουρμπινα εκει ειναι στα καλυτερα της, κανει και ενα overboost και γεια σας. Οποτε απο 2 μεσαιες το gt θα εφευγε τουλαχιστον 3 αυτοκινητα και μετα να βλεπαμε αν οντως στην τεταρτη θα τον μαζευα...
Αν σου ελεγα ναι παμε απο σταση, πιστεψε με ακομα και χαλαρο ξεκινημα να κανω για να μην το καταπονισω πανω απο δυο αυτοκινητα αποκλειεται να φυγει, και το πολυ δευτερα να ειμαι διπλα του... τεσπα

1ο σταδιο opel gt κοβεται με πρωτο σταδιο S, κι ας ειναι 40-50 κατω το Σ, εχει καλυτερη αεροδυναμικη, ειναι ελαφρυτερο, και με σαφως καλυτερη κλιμακωση...

Αν θες να κανονισετε κανονιστε με τον Πακετο, θα πρεπει να κοβοντε

Και για να μαθαινεις, το gt σε σχεση με το S απο σταση δεν ευοννοειται... καθε αλλο! αλλα αυτο μην του το πεις, κρατα το μυστικο για την παρτυ σου και οταν το μαθεις να το ξεκινας πες του να πατε παρεα αλλα να κουμπωσετε και 6ες... κι ελα μετα να μου πεις...
Old Jun 17, 2009 | 01:29 PM
kyriakoss2000t's Avatar
Registered User

το προγραμα του εχει λαντζ κοντρολ κ ξεκιναει καλα εκει πονταρει,εχω πατησει μαζι του κ ειμαι μια κολονα μπροστα.το μαθα να το ξεκιναω απ την πρωτη μερα που το τουρπισα...
Old Jun 17, 2009 | 01:42 PM
Sportster's Avatar
Registered User

αμ γι αυτο εχεις το t! να το προσεχεις παντως απο εκκινηση, ιδιως τουρμπισιος τρωει πολυ ζορι...

ε μαζι εχει νοημα να πατησουμε, οχι με το gt! προς το παρον παω να την κανω τουφα... εχουμε και πρωινο ξυπνημα...
Old Jun 17, 2009 | 01:50 PM
kyriakoss2000t's Avatar
Registered User

ναι αμε θελω να παω με εναν κομπρεσορ να δω διαφορες.παντως το χω ξεκινησει απειρες φορες εχω παει κ dragster κ δοξα το θεο μια χαρα.κ γω μια απ τα ιδια για το ξυπνημα...

All times are GMT -8. The time now is 07:06 AM.